#cannonlake

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

67

Intel bryter Tick-Tock-modellen – Cannonlake på 10 nanometer skjuts på framtiden

Processorjätten Intels vd Brian Krzanich bekräftar att Kaby Lake efterträder Skylake och att Cannonlake skjuts på framtiden, vilket i praktiken innebär att Tick-Tock-modellen slopas.

33

Intel Kaby Lake är inhoppare till Cannonlake – introduceras sent 2016

Efterträdaren till Intels processorfamilj Skylake lanseras inte förrän hösten 2016, vilket antyder om att övergången till 10 nanometer dröjer till sent 2017.

79

Intel Skylake efterträds av Kaby Lake 2016

Efter Skylake kommer inte Cannonlake. Nu framgår att efterträdaren istället heter Kaby Lake, uppgifter som spär på ryktena om en försenad övergång till 10 nanometer.

51

Intels övergång till 10 nanometer kan försenas till slutet av 2017

I takt med att industrin närmar sig de fysiska gränserna för kisel försvåras övergången till mer avancerade tillverkningstekniker. Nu framgår att Intels 10 nanometer och därmed arkitekturen Cannonlake kan senareläggas.

35

Intel drar tillbaka uttalande om 10 nanometer och Cannonlake tidigt 2017

Att en högt uppsatt chef berättar att de första processorerna på 10 nanometer släpps i början av 2017 faller inte Intel i smaken. Nu dras uttalandet tillbaka, med hänvisning till att processorerna fortfarande är under utveckling.

9

Intel visar kiselplattor på 10 nanometer under IDF 2014 i september

Mot slutet av året lanserar Intel de första processorerna producerade på 14 nanometer, och inom kort väntas bolaget även visa de första kiselplattorna på 10 nanometer.