Stadsbyggarsimulatorn Cities: Skylines 2 släpptes under tisdagen på dator, men kommer inte till Playstation 5 eller Xbox Series X förrän juni 2024. Spelet ställer stora krav hårdvaran, då det enligt utvecklarna på Colossal Order är ett ”nästa generations-spel”, och är långt ifrån färdigoptimerat.

Utvecklarna har tidigare meddelat att de inte har nått upp till den prestandanivå de ursprungligen ville uppnå, men valde att lansera spelet trots allt. Nu säger en av utvecklarna i en AMA-session på Reddit att målet var ”stabila 30 biler per sekund” på samtliga plattformar, och förklarar den låga bildhastigheten med att det ”inte finns någon egentlig vinst” med 60 bilder per sekund i den här genren.

– Det viktigaste i den här sortens spel är att undvika hackiga animationer och att ha ett responsivt gränssnitt. Därför har vi byggt simulatorn runt en förväntad uppdateringsfrekvens på 30 bilder per sekund. Det skadar så klart inte att uppnå 60 bilder per sekund, men vi har inte sett någon vinst med att ha det som mål.

Colossal Order utlovar prestandaförbättringar i kommande uppdateringar, och det kan behövas: En dag efter lanseringen har spelet fått drygt 2 300 mestadels negativa omdömen på Steam.