Många medlemmar är rena rama inredningstylisterna när det kommer till att få till en schysst datorhörna, med rätt balans mellan funktionalitet och mys. Det vet vi tack vare den här tråden, där datorfantaster visat sina imponerande skrivbord ända sedan 2012.

Med dessa bilder som inspiration har vi vänt oss till Amazon och plockat ut prylar i sex kategorier, som vi tycker är viktiga för att få till en datorhörna med det lilla extra. Har du fler tips eller kommentarer om produkterna nedan? Dela med dig av dina tankar och idéer i forumet!

Betalt samarbete med Amazon

I denna artikel finns länkar till Amazon, där SweClockers får provision på genomförda köp. Detta innebär ingen extra kostnad för dig som kund och bidrar till att stötta SweClockers fortsatta verksamhet. Vi är givetvis tacksamma om du använder dem!

1. Hjälpredor för spelkontroller och hörlurar

Ligger headset, sladdar och handkontroller huller om buller på skrivbordet? Så kan vi inte ha det! Ta ett stort kliv mot en stilren datorhörna med dessa tillbehör.

Cable Guys handkontrollshållare

Det är något fint, ja nästan rörande, över hur Master Chief från Halo alltid står redo med handkontrollen. Som en trofast vän som ställer upp i vått och torrt när spelandet faller på. Precis som andra figurer från Cable Guys är famnen öppen för de flesta typer av handkontroller och mobiler, som enkelt laddas med den medföljande kabeln.

Köp Master Chief här

Razer Base Station V2 Chroma

Razers lyxiga basstation är både en headsethållare och en USB-hubb, med 3,5 mm combo-uttag och RGB-ljus som kan anpassas efter tycke och smak. Den aluminiumtillverkade produkten är 278 mm hög, vilket betyder att den passar för större headset. Den har även inbyggt stöd för 7.1-surroundljud – plugga in hörlurarna i basstationen och låt dig omsvepas!

Köp Razer Base Station V2 Chroma här

New Bee bordsställ för hörlurar

Vill du ha ett hörlursställ som bara är ett hörlursställ går det att komma billigt undan. New Bees aluminiumtillverkade ställ (med skyddande gummi på toppen) kostar bara en hundralapp men är en tryggare plats för dina hörlurar än både stolsryggen och skrivbordslampan.

Köp New Bee Hörlursställ här

2. Stämningsfull belysning

Starka lysrör och kontorslampor i all ära – när arbetsdagen är över och det är dags för spel och surf i datorhörnan är det murrigt ljus vi vill ha.

The Legend of Zelda – Tri Force Light

Tears of the Kingdom kom på en god andraplats när SweClockers medlemmar röstade om förra årets bästa spel. Gillar du Links äventyr passar den här magiska LED-artefakten, som drivs av batteri eller USB, perfekt i datorhörnan. Lampan är 25,4 cm bred och 19 centimeter hög och den ger ifrån sig ett behagligt sken, som dock inte går att reglera. Tanken är med andra ord att Tri Force Light ska vara en stämningshöjare snarare än en läslampa.

Köp Tri Force Light här

Philips Hue Gradient Lightstrip

Med Philips böjbara LED-ljus kan du justera ljusstyrka och välja mellan olika färgnyanser, via röstassistent eller mobilapp. Slingan kan placeras bakom datorskärmen, på golv, hyllor och liknande för ett riktigt stämningsfullt ljus. OBS! Kontrollenheten Hue Bridge krävs för att ljusslingan ska fungera.

Köp Philips Hue Gradient Lightstrip här

Neonskylt

Det är svårt att slå en klassisk neonskylt (om än i modern tappning med LED) när det kommer till att sprida sköna vibbar i mancaven, hemmabaren eller datorhörnan. Hos Amazon finns flera olika varianter – vi har valt en skylt som föreställer något av det bästa vi vet. Storleken på skylten är 41,5 x 36 cm och den kommer med en 150 cm lång USB-kabel med strömbrytare. För att fästa den behöver du rota fram två skruvar eller spikar.

Köp neonskylten här

3. Ergonomiska hjälpmedel

Det är inte bara fotbollspelare och motionärer som riskerar skador – datornördar är också i farozonen! Investera i en bra stol och några schyssta ergonomiska hjälpmedel för att förlänga tiden du kan tillbringa i datorhörnan utan att få fysiska besvär.

Sittdyna

Den här sittdynan med minnesskum som fyllnadsmaterial hjälper till att förbättra hållningen och avlasta ländryggen. Storleken är 40,9 x 47 x 7,2 centimeter, undersidan är halkfri och överdraget kan tas av och tvättas. Väl investerade hundralappar om du har en tendens att få ryggont av långa pass framför datorn.

Köp sittdynan här

Fotstöd

Fotstödet kommer till undsättning för alla som har svårt att hitta en avslappnande position vid skrivbordet. Dessutom hjälper det till med hållningen. Produkten mäter 44 cm x 30 cm x 10 centimeter och har hög densitet för att den inte ska glida runt på golvet. Behöver du få igång blodcirkulationen kan du vända på den, så förvandlas fotstödet till en fotledsvippa.

Köp fotstödet här

Underarmsstöd

Avlasta din stackars underarm och slipp besvär med nacke och axlar. I kombination med en ergonomisk mus är det här en potentiell game changer! Aluminiumstödet klarar en belastning på 12 kilo, är roterbart och kan justeras på höjden från 60 till 134 millimeter. För att fästa stödet skruvar du bara fast det i skrivbordet (högst 55 millimeter tjockt) med klämman.

Köp underarmsstödet här

4. Skrivbordsunderlägg

Ett skrivbordsunderlägg är snyggt och praktiskt – särskilt när det även funkar som musmatta.

Halkfritt skrivbordsunderlägg

Den här jättemusmattan i tyg är 90 x 40 centimeter stor och finns både i enfärgade varianter och med olika motiv. Just den här modellen passar extra bra för gaming, då materialet möjliggör snabba och exakta rörelser. För dig som föredrar något mer stilrent går det också att köpa underlägg i konstläder från samma tillverkare.

Köp det halkfria skrivbordsunderlägget här

Skrivbordsunderlägg i filt

Vill du ha ett skrivbordsunderlägg i filtmaterial är det här alternativet hos Amazon ett bra val. Finns i ljusgrått och mörkgrått och är 100 x 40 centimeter stort. Underlägget kan tvättas i maskin och ger ett skönt stöd för handleder och armbågar.

Köp skrivbordsunderlägget i filt här

5. Kabelhantering

Kabeltrassel är den stilrena datorhörnans största fiende. Som tur är finns det produkter som enkelt löser problemet.

Kabelfack

Med ett kabelfack får du ordning på sladdar och grenuttag samtidigt som de göms undan. Facket har sju utskärningar som du kan dra kablar igenom och du monterar det under skrivbordet med medföljande skruvar eller tejp. I lådan följer det också med ett gäng kabelklämmor av olika typer för att hålla bångstyriga sladdar på plats.

Köp kabelfacket här

Kabellåda

Göm ditt fula grenuttag med sladdar som spretar åt alla håll! Den här kabellådan finns i svart, vitt och med trälock och har måtten 325 x 125 x 115 millimeter. Passar lika bra på skrivbordet som på golvet. Förutom att datorhörnan blir mer stilren fyller lådan en trygghetsfunktion, då barn och husdjur inte kommer åt sladdar och uttag lika lätt.

Köp kabellådan här

6. Gröna växter

Levande växter förgyller rummet – samtidigt har de en tendens att inte må så bra i en murrig datorhörna. Lösningen på problemet är förstås växter som aldrig behöver vattnas.

Bonsaiträd i Lego

Det här är resultatet av en lyckad korsning mellan japansk flora och danska leksaksmakare. Legos bonsaiträd med tillhörande körsbärsblommor består av 878 delar, blir 18 centimeter högt och kan arrangeras på olika sätt.

Köp bonsaiträdet här

Krukväxter i Lego

Krukväxter gör sig oväntat bra som Lego. I det här paketet finns det material till nio krukor med kaktusar, tropiska och köttätande växter i 758 delar att utsmycka hyllorna kring skrivbordet med. Krukväxterna i paketet är olika svåra att bygga ihop, så även den otålige kan snabbt göra datorhörnan lite grönare.

Köp krukväxterna här

Baby Groot som blomkruka

Föredrar du trots allt mer naturtrogna växter tycker vi att de bäst planteras i den här krukan föreställande Baby Groot. Gullungen är 12 x 8 x 10 centimeter stor och passar därför bra för en liten kaktus eller liknande.

Köp blomkrukan här

Har du fler tips om vad som går att hitta på att för att ta datorhörnan till nästa nivå? Dela med dig av dina tankar och idéer i forumet!