Valve lanserade den lagbaserade förstapersons-shootern Team Fortress 2 för snart 17 år sedan. Spelet togs emot väl bland både spelare och kritiker och är populärt än idag, trots god konkurrens från nyare titlar i genren som Overwatch och Valorant. Förra året lanserade Valve en större uppdatering av spelet med nytt innehåll, och nu har företaget släppt en teknisk uppdatering som ska se till att spelet fortsätter fungera utan krångel, skriver Techspot.

Med uppdateringen blir Team Fortress 2 en 64-bitarsapplikation. 64-bitarsprocessorer hade börjat komma när spelet först släpptes men det skulle dröja många år innan det blev standard för spel. På Mac OS där Apple helt har tagit bort 32-bitarsstöd har tusentals spel slutat fungera, men om Microsoft gör samma sak i en framtida Windows-uppdatering kommer Team Fortress 2 alltså fortfarande fungera.

Valve har också passat på att höja taket för bildhastighet från 300 till 400 bilder per sekund, och aktiverat direktinläsning från möss och andra pekdon som standard. Översättningen av spelet till bland annat svenska har uppdaterats, och Valve har rättat till en bugg som gjorde det möjligt att krascha andra spelares spel genom att ladda upp en medvetet felformaterad dekal. En stor förändring på Linux är att spelet har bytt från Open GL till Vulkan för rendering.