Vad händer med min skärm vid uppstart?

Permalänk
Avstängd

Vad händer med min skärm vid uppstart?

Tjena!

Köpte en ny dator för drygt två veckor sedan ,datorn funkar perfekt ex. Men problemet är att när jag startar datorn så vill inte skärmen visa att BIOS laddar, skärmen är svart, sen kommer man till rutan där man ska logga in med sitt lösenord men då blir skärmen svart efter några sek.

Även om jag varit ifrån datorn ett tag så går skärmen i viloläge och när jag då rör musen så visar den bilden snabbt och sen blir skärmen svart igen och jag måste starta om datorn på knappen.

Uppe till vänster kommer det en ruta där det står "Digital" först och sen "Analog", det är när ordet byter från digital till analog som skärmen blir svart och inte vill visa någon bild.

Vad kan det vara för fel? Skärmen har det aldrig varit något fel på och den funkar perfekt när man väl har kommit in i windows.

Mvh

Permalänk

Har ungefär samma problem, typ en gång på 10 så kommer aldrig post loggan upp utan man startar datorn sen är skärmen helt svart till man kommer till inloggningen. Det spelar ju ingen roll för min del för själva starten tar lika lång tid.

Visa signatur

Intel Core i9-12900KF 5.2GHz+ HT Custom loop
MSI RTX 4080 Gaming X Trio 3030MHz
Asus ROG Maximus Apex Z690 (WI-FI)
Corsair Dominator Platinum 6200mhz 32GB CL36
Asus 34" TUF VG34VQL1B, NZXT H9 Flow, Corsair HX1200i, 970 Evo Plus, Asus ROG Strix Flare MX, Logitech G502 PS