Datorer med vista-nyckel, vilken version går att installera?

Permalänk
Medlem

Datorer med vista-nyckel, vilken version går att installera?

Hej!
Först och främst så visste jag inte alls vilken titel jag skulle välja på tråden, det jag skrev nu lät bäst men ändå lustigt...
Jo det är så att jag har fått några stationära datorer som jag tänkte göra kompletta och sälja, och på dom så sitter det ett klistermärke med produktnyckel.
Hade det varit Windows XP så hade det varit busenkelt att bara installera med en OEM skiva och ange nyckeln men på vista verkar det vara annorlunda.
Om vi säger att en dator med märke Fujitsu-Siemens har en klisterlapp med en nyckel till Vista business, vilken "relle" eller ISO fungerar ihop med dessa originala produkt nycklar, för att kunna sälja datorn med ett lagligt operativsystem.
Samma gäller Vista Home Premium, vilken image ska jag ladda ner från tex. MSDN.
Jag vet inte om det som står i tråden bryter mot reglerna, det är ju ingen piratkopiering jag pratar om utan helt enkelt vad jag ska ladda ner som fungerar ihop med en äkta produktnyckel. Laddar jag sedan hem ISO filen via MSDN eller torrent så är det ju ändå inte piratkopiering då jag faktiskt har äkta licensnycklar fastklistrade på datorerna.
Jag hittade denna iso från MSDN : sv_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_x15-36314.iso, fungerar den ihop med OEM-nycklar?
Något annat jag undrar också är att om jag nu laddar ner en tex. engelsk version av vista, fungerar det att byta språk till svenska i alla versioner av vista eller är det som Windows 7 att det endast går att byta sårpk om man har ultimate utgåvan.
Vad ska jag göra?
Vill installera Vista business och Vista Home Premium med lagliga OEM nycklar men jag har inga recovery-skivor.

Tack för alla svar jag får och bryter tråden mot reglerna får väl mod låsa den men sanningen är ju att jag har äkta licensnycklar, sen om jag laddar hem installationsskivan från nätet spelar ju egentligen ingen roll då det är produktnycklen som räknas.

//M

Visa signatur

-=[ Asus M2N-SLI Deluxe ] - [ AMD x2 4200+ 65w ] - [ 4x1GB Kingston DDR2-667 ] - [ AMCC 3ware Escalade 8506-8 PCI-X ] - [ ~8 TiB HD ] - [ ATI Radeon HD 2600XT ]=-

Permalänk
Medlem

The Retail/OEM DVD contains all editions of Windows Vista except Enterprise. (källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista_editions )

Så du behöver endast få tag på en skiva/iso (olika skivor för 32/64-bit dock).

Jag har installerat flera märkesdatorer via just en skiva (både Home och Business), då vi saknat recovery-skivor och maskinerna varit utanför garanti.
Det enda som ska bli problem är att man måste göra en manuell aktivering hos Microsoft - via telefon, med 99.9% säkerhet så är det en telefonsvarare som tar samtalet och man får knappa in en massa nummer via telefon.

Jag har inte provat andra språk förutom svenska.
Jag rekommenderar inte att du använder torrents för detta pga risken att någon manipulerat filen.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 5800X Kylare: Noctua NH-D14 Modermodem: Asus TUF GAMING B550M-PLUS RAM: Kingston Renegade Fury 3600MHz 32GB GPU: PowerColor Radeon RX 6900 XT 16GB Red Devil Ultimate Chassi: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM750x SSD: Kingston KC3000 2TB NVMe Skärm: Samsung 49" Odyssey G9 240 Hz Tgb: Keychron Q6 Brown Mus: Logitech MX Master III Högtalare: Audio Pro Addon T14 OS: MS Windows 11 Pro ISP: Bahnhof 500/500Mbit Tillbehör: Staropramen & Noblechairs Hero

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Du kan ju såklart bara installera/aktivera den version du har licensnyckel till ellerhur?

"sv_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_x15-36314.iso" fungerar kanske, ska göra. Det är retail och du har OEM nyckel, men varför inte pröva?

Notera att du fortfarande inte får ladda ned från t.ex TPB oavsett om du har giltig nyckel..