Telias bredband slutar fungera (Asus laptop)

Permalänk
Medlem

Telias bredband slutar fungera (Asus laptop)

Hej! Flyttade för några månader sedan och tecknade ett nytt abonnemang (Telia Smart?) för både telefon och bredband. Bredbandet går via telejacket, och jag fick en ny router. Har en stationär dator som är ansluten till routern via kabel, fungerar prima. På min laptop, som ansluter trådlöst, har det dock blivit problem, speciellt under den senaste veckan. Det har hänt flera gånger om dagen att jag har startat datorn och den inte har velat ansluta till WiFi-nätverket.

http://i688.photobucket.com/albums/vv246/BeaverGuy93/internet...

Enligt det här fönstret, verkar datorn ha tillgång till själva nätverket, men nätverket har inte tillgång till Internet? Jag klickar emellanåt på det röda krysset mellan "Flera nätverk" och "Internet", och knappt 50% av gångerna så hittar datorn ett fel med nätverkskortet, återställer det och löser problemet. Sedan fungerar det fint tills nästa gång jag startar om datorn.

Andra familjemedlemmar har inga problem från sina trådlösa laptops, och jag kommer åt nätverket hur fint som helst från min iPhone när datorn krånglar. Har startat om routern och kopplat från och anslutit till nätverket flera gånger, ingen skillnad. All hjälp uppskattas. Tack!

Permalänk

Testat att ominstallera nätverkskortet samt kanske uppdatera drivrutinerna till det?

Det verkar ju nämligen vara något med nätverkskortet

Permalänk

Har samma problem, tror dock att det är telias router som gör det. både jag och grannen har samma fel. för mig så funkar det via slad men inte via wifi. tror inte att det är ditt nätverkskort.

Visa signatur

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com