Tog bort "splitterkyddet" på min Xperia Z

Permalänk
Medlem

Tog bort "splitterkyddet" på min Xperia Z

Tog bort splitterskyddet både fram och bak på min Z igår. Inte genom att lirka in en nål eller kniv som klåparna på YouTube gör utan pillade upp en kant med nageln och drog bort det. Putsade sedan med linsrengöringsvätskan jag har till kameraoptiken. Känns som en helt ny telefon. Drar knappt åt sig något damm (splitterskyddet var rena dammagneten) och känns mycket bättre. Visst syns "flottet" lite mer på den men det var det värt. Frågan är hur reptålig den är nu bara. Det känns ju inte som det är glas på telefonen direkt när man knackar på den. Låter riktigt plastigt. Det gjorde det även med splitterskyddet på. Tänkte bara dela med mig av min erfarenhet.

Permalänk
Medlem

Är inte alla Xperia Z nya telefoner?

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Är inte alla Xperia Z nya telefoner?

En helt annan telefon då lustigkurre --.--

Permalänk
Medlem

Reporna kommer synas lite mer

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Permalänk
Medlem

Det är mindre chans att glaset repas än det ej-reptåliga plastskyddet vars enda uppgift är splitterskydd. Det extra skärmskyddet som följer med omonterat är till för att minska repor.

Permalänk
Medlem

Jag använde en S-E W580 i begynnelsen som fortfarande ligger kvar hemma. Den är fruktansvärt sliten i skalet och på knapparna. Hack och repor i skalet efter asfalt och vassa saker i fickorna. Displayen däremot finns det inte tillstymmelse till repa på. Det är ju ingen "skal-plast" framför displayen heller utan slitaget biter direkt på. Om den klarade det för man ju hoppas att Z-an också klarar en del.

Permalänk
Medlem

Den har dragontail-glas så lär inte repas så lätt

www.xperiablog.net/2013/02/20/does-the-xperia-z-use-both-drag...