Esport-scenen inom CS:GO

Permalänk
Medlem

Esport-scenen inom CS:GO

Jag har under en ganska kort period fått upp ögonen för den professionella scenen inom CS:GO, och tyckte att det saknades en tråd.
Faktum är att jag har inte alls något förflutet inom 1.6 eller Source, utan upptäkte genialiteten i CS som sport ungefär ett år tillbaka.

Vad har ni för tankar om scenen? NiP har ju på senaste tiden sett lite mer skakiga ut, dock håller de fortfarande toppen. Det andra största laget är imo franska Verygames just nu, följt av "Öst-stats-laget" Astana dragons. Själv är jag dock mest intresserade utav de svenska lagen. Utöver NiP har vi ju flera riktigt vassa contenders.

*SK gaming
Otroligt bra lag. Efter DHW12 var Lemondogs (som de var under kontrakt med då) väldigt tysta, för att plötsligt börja storspela efter ett klockrent signande med 1.6-profilen Delpan, som också IMO är bästa spelaren i laget, och en av de bästa AWP-spelare inom scenen just nu. Nu på höstkanten har de bara gått bättre och bättre för dem, och de har nyligen plockats upp av SK. Något som verkade ge dem en rejäl boost själförtroende och ännu bättre förutsättningar att prestera. I debutmatchen mot Verygames gick det väääldigt bra med övertid om jag inte misstar mig, och mot VG är detta sannerligen en bedrift. Troligen mitt favoritlag just nu.

*LGB Esports
Vilka är dessa? Helt plötsligt var de bara där och vann flera (mindre) turneringar och visade att stora lag som Nip, VG & Astana fick passa sig. Spelaren Olofmeister skjuter så äckligt hårt, och är riktigt mångsidig! Kan i stort sätt plocka upp vilket vapen som helst och göra bra ifrån sig. De har även SKYTTEN som har ett riktigt stabilt aim samt nykomlingen Dennis, som nu för någon vecka sedan storspelade mot Fnatic med sin AWP. Killar som dessa smäller på riktigt bra och jag hoppas att laget blir bättre och bättre. Ett gäng att hålla ögonen på, helt klart!

*Fnatic
Gamla Epsilon-femman blev upplockade av Fnatic för några månader sedan. Ett lag som imponerat stort på mig tidigare. De förlitar sig väldigt mycket på individuell skicklighet, lite för mycket om jag får säga det själv. De har potentialen, absolut. Känns som de inte riktigt har tagit fart ännu dock. De behöver spela mer som ett lag och slipa sina strategier.
Sedan har de dock sjunkit i mina ögon en del sedan DH Bucharest-incidenten. De har bett om ursäkt och allt är glömt och förlåtet, visst, men de visar ju lite hur omogna de kan vara, och deras rykte är redan till viss del förstört.

*N!faculty
Det lag som har bytt organisation flest gånger inom scenen, känns det som. De är dock alla riktigt duktiga spelare, lite som fnatic. De spelare mycket på individuell prestation, vilket verkar bita dem i baken ibland. In-game leader Pronax är liteoberäknelig med sin "ah, skit samma!-attityd" där oortodoxa strategier och rushes varvar varandra i ett härligt kaos. Har potential att bli mycket bättre än vad de är i mitt tycke.
Nu har det dock dykt upp lite kontroverser runt organisationen. Deras bästa spelare (IMO), Pyth, har blivit listad som reserv efter att ha uttryckt en önskan att spela med SK. Wtf?? Kontrakt någon? Ribban är lagd lågt.

http://fragbite.se/cs/news/33446/trots-kontrakt-pyth-gar-med-i-sk-pa-esea

Vad tycker ni om dessa "nya" svenska lag? Fyll gärna i mina kunskapsluckor, jag har som sagt ingen erfarenhat från 1.6 osv. Vad är er syn på scenen i övrigt? Vilka vinner DHW13 med den abnorma prissumman? Kanske har glappen mellan lagens skicklighet minskat på sistone? Ska bli otroligt spännande att se.

Observera att vi inte diskuterar spelet som så i denna tråden. Det får ni göra i någon av de andra trådarna. Här diskuteras E-sportscenen och allt där om kring.

Permalänk
Medlem

Vad är prissumman?

Visa signatur

Kan en del om trä
Ctrl-Shift-N

Permalänk
Medlem
Skrivet av Igelkott:

Vad är prissumman?

CS:GO Championship. Total Prize purse: $250,000 (ca 1 627 900 SEK)

Prize distribution:
1. $100,000 (ca 676 400 SEK)
2. $50,000 (ca 338 200 SEK)
3-4. $22,000 (ca 148 800 SEK)
5-8. $10,000 (ca 67 600 SEK)
9-16. $2,000 (13 500 SEK)

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R4 | Moderkort: Asus Maximus V Gene | CPU: i5-3570k @ 4,3GHz | GPU: Gigabyte RX580 Gaming 8Gb | PSU: NZXT Hale90 750W | Minne: 16GB Corsair Vengeance LP @ 1600MHz | CPU Kylning: Noctua NH-D14 | SSD: 120GB Sandisk Extreme | Monitor: ASUS VE248H | Mus: Logitech G502 | Tangentbord: Logitech G105 | Headset: Logitech G230 | Musmatta: Razer Goliathus Speed Cosmic

Permalänk
Medlem

Blir alltid lika imponerad av folk som är sjukt säkra med pistolen (kollade olofm-videon)! Följer inte scenen själv men spelar lite granna, men man kanske borde börja göra det!

Permalänk
Medlem

Massa lag som inte tar det nog seriöst, samma problem som inom 1.6 imo.
Folk tar ej kontrakt seriöst (eller dåligt skrivna kontrakt?) och för lite praccande.

Förhoppningsvis har pyth nå stabilt kontrakt som gör att han inte kan spela med SK och de missar DHW.

NiP vs Astana i DHW finalen.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem

NiP har inte tappat, det är de andra laget som kommit ikapp.

LGB spelar dennis, men han är ingen nykomligt, spelade tidigare i SK i 1.6, detsamma gäller med resterande spelare i laget, som var nästan vid toppen under 1.6 tiden.

Fnatic är sjukt ostabila, vilket gör att man aldrig kan räkna med vinst. Tråkigt också att dom beter sig som småungar.

I Sk är det ganska självklart att Pita och Delphan är de bättre spelarna, dom har mest erfarenhet om hur det är att spela på stora scener och framför folk.

Att pyth väljer att göra ett kontraktsbrott visar bara att han inte är mogen nog att ha ett "jobb" vilket kontraktet ger honom.
Och SK ska inte ta med honom i sin organisation utan att betala ut honom ur kontraktet.

DHW2013 vinner nip, följt av VG som lätt är top2 i världen just nu, med ex6 som huvud är dom ett praktexempel på hur man spelar CS som ett lag. inte som 5st fragkåta killar.
3a kommer CoL ifrån USA, 4a kommer SK, jag tror att fnatic åker ut ganska fort även på DHW.

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem

Följde 1.6 scenen länge fram tills 2012 eller något sådant då turneringar inte längre hade med spelet. På senare tid har jag dock börjat titta lite mer på CS igen och tycker det är rätt underhållande. Matcherna som spelades under SL höll hög standard och var riktigt bra.

Permalänk
Medlem

Följt cs sen typ 2007, följt CSGO sen start^^

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av Semplezz:

NiP har inte tappat, det är de andra laget som kommit ikapp.

Detta är väl inte helt sant. Speciellt under SL såg man att NiP inte spelade på topp. Skulle tro att det är en blandning av att de andra lagen kommit ikapp och att NiP tappat lite, även om det förstnämnda nog väger mest.

Det jag tycker skiner igenom mest med NiP är att Forest och Get Right är deras bästa spelare och när de inte presterar så märks det väldigt tydligt. Men du vet nog bättre än jag för jag tittar inte på varje match som jag brukade göra under 1.6 eran

Permalänk
Medlem

När ni skriver Dennis, och att han spelat i SK. walle har inte börjat spela igen eller? ;o

En riktigt duktig awpare är jw / jesperw, en av mina favoriter.. Visst visade han sig lite omogen i matchen mot NiP men tycker dom lyckades förklara bort det rätt så bra i intervjun senare.

Permalänk
Medlem

Tips för er som vill följa CS-toppen när det lirar är tex NiP-tv, lägg till den i twitch får man ofta se bra matcher med helt decent kommentatorer! (Y) Som namnet avslöjar är den sponsrad av NiP (suprise!) och i turneringar måste de därför alltid sända NiP matcher om där går 2 eller fler parallellt, dock brukar de säga vilka andra streams so visa övriga matcher.
Ett tips i allmänt är att köra twtich som plugg-in i tex chrome så kommer där upp små rutor så fort en av de du prenumererar på har igång en stream, ofta så jag märker att det går cs-matcher ^^

Edit: Kan tilläggas att de väldigt ofta tar de in gäst kommentatorer i form av toppspelare från diverse lag. Alltid intressant att höra vad proffsen säger

Permalänk
Skrivet av careau:

..Visst visade han sig lite omogen i matchen mot NiP men tycker dom lyckades förklara bort det rätt så bra i intervjun senare.

Intervjun var ju ett skämt, pinsamt att se på. Snacka om att inte kunna stå för sin sak (beteende).

Visa signatur

Chassi: Fractal Design North (Vit) | PSU: DeepCool PX1000G 1000W | MB: ASUS Prime Z790-A WIFI | CPU: Intel Core i9 13900K | RAM: Kingston 64GB DDR5 6000MHz | GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av cjal:

Detta är väl inte helt sant. Speciellt under SL såg man att NiP inte spelade på topp. Skulle tro att det är en blandning av att de andra lagen kommit ikapp och att NiP tappat lite, även om det förstnämnda nog väger mest.

Det jag tycker skiner igenom mest med NiP är att Forest och Get Right är deras bästa spelare och när de inte presterar så märks det väldigt tydligt. Men du vet nog bättre än jag för jag tittar inte på varje match som jag brukade göra under 1.6 eran

GT och Forest är 2 humörspelare, får dom en bra start så är det som att springa in i en vägg.
Deflesta lagen har insett att dom ska ge dom så lite spelrum som möjligt, vilket i min mening gjort att dom kommer ikapp;) för nip är fortfarande ett sjukt starkt lag

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem

Tycker du borde nämna hltv.org i post #1 . Fantastisk hemsida som skriver nyheter om CS:GO och har en matchticker där man kan se vilken match som spelas, när, IP till matchen och var den streamas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av careau:

När ni skriver Dennis, och att han spelat i SK. walle har inte börjat spela igen eller? ;o

En riktigt duktig awpare är jw / jesperw, en av mina favoriter.. Visst visade han sig lite omogen i matchen mot NiP men tycker dom lyckades förklara bort det rätt så bra i intervjun senare.

Ah nej, inte Dennis wallenberg, Dennis Edman heter han Spelade i slutet av SK, började som inhoppare för Allen har jag för mig

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Massa lag som inte tar det nog seriöst, samma problem som inom 1.6 imo.
Folk tar ej kontrakt seriöst (eller dåligt skrivna kontrakt?) och för lite praccande.

Förhoppningsvis har pyth nå stabilt kontrakt som gör att han inte kan spela med SK och de missar DHW.

NiP vs Astana i DHW finalen.

Det är trist. Tror du att det kan bli en ond cirkel, där de lag det går bra för får bra spons och bättre förutsättningar att träna? Kolla bara på NiP. Pita berättade i Carns podcast att de de (NiP) kan leva på att spela medan han i SK inte har den möjligheten. Han måste ha ett jobb bredvid, vilket gör det svårt att lägga samma tid på att träna. NiP däremot har ju nu tillgång till sin villa i stockholm där de kan öva riktigt mycket tillsammans.
Allt detta kan ju potentiellt medföra att mindre lag har svårt att komma ikapp och på så sätt tappar motivationen.

NiP vs Astana @ DHW, hmm! Det vore onekligen något att se fram emot! Vet inte om jag vågar sätta några slantar på att det blir så, men det vore näst intill drömscenariot.

Skrivet av Semplezz:

NiP har inte tappat, det är de andra laget som kommit ikapp.

LGB spelar dennis, men han är ingen nykomligt, spelade tidigare i SK i 1.6, detsamma gäller med resterande spelare i laget, som var nästan vid toppen under 1.6 tiden.

Fnatic är sjukt ostabila, vilket gör att man aldrig kan räkna med vinst. Tråkigt också att dom beter sig som småungar.

I Sk är det ganska självklart att Pita och Delphan är de bättre spelarna, dom har mest erfarenhet om hur det är att spela på stora scener och framför folk.

Att pyth väljer att göra ett kontraktsbrott visar bara att han inte är mogen nog att ha ett "jobb" vilket kontraktet ger honom.
Och SK ska inte ta med honom i sin organisation utan att betala ut honom ur kontraktet.

DHW2013 vinner nip, följt av VG som lätt är top2 i världen just nu, med ex6 som huvud är dom ett praktexempel på hur man spelar CS som ett lag. inte som 5st fragkåta killar.
3a kommer CoL ifrån USA, 4a kommer SK, jag tror att fnatic åker ut ganska fort även på DHW.

Ja, det är sant. Det är verkligen kul att glappen minskar och de andra kommer ikapp.
Ang. Fnatic så håller jag med. Kan bara beklaga, jag önskar att de kunde göra bättre ifrån sig, både när det kommer till spelet och det sociala. Dock verkar Devilwalk vara en riktigt skön kille med fötterna på jorden.

Håller nog med, Pyth borde inte vara med i SK heller. Det är ju bara dåligt gjort. Å andra sidan är det trist för N! att han petas, rent spelmässigt bidrog han nog mest av alla till laget. Eller åtminstone när det kommer till att träffa skotten. Visserligen är det bara en fis i rymden när det kommer till att vara bra på CS. Kolla bara på Fifflaren, en otroligt duktig spelare som får alldeles för mycket oförtjänat hat.

Får kolla in CoL! Har verkligen dålig koll på USA:s lag.

Ska bli spännande att se hur det går på MSI Beat it! i Bejing snart också!

Permalänk
Medlem
Skrivet av cjal:

Tycker du borde nämna hltv.org i post #1 . Fantastisk hemsida som skriver nyheter om CS:GO och har en matchticker där man kan se vilken match som spelas, när, IP till matchen och var den streamas.

HLTV.org och news.esea.net är bäst för nyheter och streams etc.

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av Semplezz:

Ah nej, inte Dennis wallenberg, Dennis Edman heter han Spelade i slutet av SK, började som inhoppare för Allen har jag för mig

ah, tänkte la det han var min stora favorit under 1.6, även hans lillebror miniw, sjukt duktiga killar - lite roligt att även microw började kämpa sig uppåt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cjal:

Tycker du borde nämna hltv.org i post #1 . Fantastisk hemsida som skriver nyheter om CS:GO och har en matchticker där man kan se vilken match som spelas, när, IP till matchen och var den streamas.

Funderade på det, men jag har i ärlighetens namn väldigt svårt att förstå mig på den hemsidan. Måsta man vara medlem för att få tillgång till alla stats om spelarna eller? För mig upplevs den som plottrig, osmidig att navigera och svår att hitta informationen man vill på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av careau:

ah, tänkte la det han var min stora favorit under 1.6, även hans lillebror miniw, sjukt duktiga killar - lite roligt att även microw började kämpa sig uppåt.

Jo, han var väll en av de bättre callers inom 1.6.
Jag har faktiskt snackat med RobbaN, och det ryktas lite o att han kommer tillbaka också;D som Face gjort.

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av crownofthorns:

Det är trist. Tror du att det kan bli en ond cirkel, där de lag det går bra för får bra spons och bättre förutsättningar att träna? Kolla bara på NiP. Pita berättade i Carns podcast att de de (NiP) kan leva på att spela medan han i SK inte har den möjligheten. Han måste ha ett jobb bredvid, vilket gör det svårt att lägga samma tid på att träna. NiP däremot har ju nu tillgång till sin villa i stockholm där de kan öva riktigt mycket tillsammans.
Allt detta kan ju potentiellt medföra att mindre lag har svårt att komma ikapp och på så sätt tappar motivationen.

NiP vs Astana @ DHW, hmm! Det vore onekligen något att se fram emot! Vet inte om jag vågar sätta några slantar på att det blir så, men det vore näst intill drömscenariot.

Visst de har olika förusättningar, men iaf inom 1.6 så var t.ex hårdträning 6-8h om dagen (något de imo borde spela varje dag, inte bara veckan före stor turnering). Kan se att de behöver jobb på sidan, inte bra pengar i cs (men vilka har ett jobb?).
Känns som att cs har blivit omsprunget och nu är det bara lirare som vill tjäna lite extra pengar. De som är ute för att bli proffs kör moba/rts istället.

Svenska toplag har tappat förr för att de slutade träna(och t.ex na'vi steg för de körde på som fan).

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Semplezz:

Jo, han var väll en av de bättre callers inom 1.6.
Jag har faktiskt snackat med RobbaN, och det ryktas lite o att han kommer tillbaka också;D som Face gjort.

SK comeback?

Såg du NiP 1.6 vs NiP CS:GO?

Permalänk
Medlem
Skrivet av careau:

SK comeback?

Såg du NiP 1.6 vs NiP CS:GO?

Njea, han skulle eventuellt dra ihop något själv.
Yes, jag var på plats, stod snett bakom Friberg brevid fifflarens tjej Tror jag finns på några bilder på infernoonline.

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av Semplezz:

Njea, han skulle eventuellt dra ihop något själv.
Yes, jag var på plats, stod snett bakom Friberg brevid fifflarens tjej Tror jag finns på några bilder på infernoonline.

url dirr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av careau:

url dirr.

Url på vad?:)
Bild med mig på plats?:P

Visa signatur

Never trust a computer you can't throw out a window

Permalänk
Medlem
Skrivet av Semplezz:

Url på vad?:)
Bild med mig på plats?:P

dels, men även hela matchen

Permalänk
Medlem
Skrivet av careau:

dels, men även hela matchen

http://fragbite.se/all/gallery/10647/inferno-online-sodermalm

Permalänk
Medlem

Haha, just nu (!) spelar SK mot N!fac på nipgamingtv, och Pyth ÄR med SK.. Konstigt att se.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Astana Dragons pangar rätt hårt faktiskt!

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Meshify-C Moderkort: Asus P8Z77V-Pro Hårddisk: 128GB SSD+1TB SSD CPU: i5 3570K 3.4GHz RAM: Corsair 8GB vengeance CPU kylare: Cooler Master Hyper 212+ GPU: ASUS GTX 680 2GB PSU: Corsair TX650W
P280 Crossfire Citera för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av crownofthorns:

Haha, just nu (!) spelar SK mot N!fac på nipgamingtv, och Pyth ÄR med SK.. Konstigt att se.

Skickades från m.sweclockers.com

http://fragbite.se/cs/news/33452/pyth-utkopt-av-sk-gaming

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.