Enklaste "Cloud & Local" backuplösningen?

Permalänk
Medlem

Enklaste "Cloud & Local" backuplösningen?

Ok, sitter och planerar inför att bygga en hemserver och letar nu efter enklaste möjliga lösningen för följande uppgifter:
1. Mediaserver utan duplicering (utan behov för transcoding, gissar jag, för alla våra enheter kan spela upp all media vi har/kommer att ha på servern)
2. Backup av personliga foton/videos/dokument. Dessa ska naturligtvis dupliceras till minst 2 hårddiskar.
3. Backup av foton/videos från min familjs olika Android-mobiler via den inbyggda funktionen där Google+ automatiskt laddar upp nya foton till Foton på Google+ som sedan synkas till duplicerade mappar på minst 2 lokala hårddiskar.
4. Möjligtvis agera som webserver där jag leker runt med att bygga upp olika Wordpress-hemsidor.
5. Möjligtvis agera som mailserver ifall jag beslutar mig för att hosta min egen hemsida istället för att ha den på ett webbhotell.

Vad jag har kommit fram till, och behöver lite input/tips angående, är följande:

Server build #1
Detta blir en headless burk.
OS: Windows 7 (har redan licens för en till installation) och för att jag hatar Windows 8 och definitivt inte tänker betala nästan 1000kr för det möget (min åsikt).
Hårdvara: PhenomII x2 555, Gigabyte-skit-moderkort, 8GB RAM, 8TB total hårddiskutrymme (i nuläget).
Extra mjukvara för detta blir Stablebit Drivepool och insync. Insync tar hand om synkningen av fotona från Google+ till lokala mappar som sedan Stablebit Drivepool är inställt att duplicera till minst 2 hårddiskar samt någon obestämd lösning för webserver/mailserver/remote desktop.

Server build #2
Detta blir inte en egentlig server utan blir min "main workstation" istället.
OS: Windows 7.
Hårdvara: AMD AthlonII x4 760K (har all kraft jag behöver), ASUS A88XM-Plus (8 SATA-portar!), mitt trogna HD6870 och 8GB RAM (mer om behov uppstår), 8TB (i nuläget).
Extra mjukvara blir samma som ovan.

Stort tack på förhand...

/Wan

Visa signatur

O.o

Permalänk
Medlem

Jag glömde nämna att jag även tänkt på att ha WHS 2011 på burken som blir headless. Men jag vet inte om jag har behov utav några fler funktioner än vad jag nämnde i först inlägget, därav inriktningen på Windows 7.

Visa signatur

O.o

Permalänk
Medlem