Saitek utvecklar spelkontroller för Farming Simulator

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av hunden:

Fast Saitek säger väl att det är återfjädring?

Hur funkar styrningen på en traktor egentligen, åker ratten tillbaka som på en bil när man kör? alltså att hjulen styr ratten bakvägen eller vad man ska säga eller håller den sig i samma position för att enkelt kunna köra i cirklar? "center sprung" tolkar ju jag som de rattarna utan force feedback där ratten bara studsar tillbaka så fort man släpper och det tycker iallafall jag är totalt värdelöst när det kommer till racing eftersom man inte får någon återmatning från hjulen och underlaget men det kanske inte är riktigt samma sak i en traktor?

Oj, menade inte att påstå att det är utan återfjädring. Hade inte hört/läst något mer om den här tidigare och ratt jag har spinner tillbaka.

Idag har alla traktorer orbitrolstyrning. Ratten styr i princip en hydraulventil som gör att hydraulcylindern/-na styr hjulen. Fina är att har man inget tryck från hydraulpumpen så fungerar själva orbitrolen som pump. Blir massa snurrande och tungt går det men styrning sker. Används för bärgning osv.
I dessa blir hålls styrvinkeln, hjulen påverkar inte bakåt. Vilket är bra, gamla traktorer med helt mekanisk styrning så styr hjulen tillbaka och eftersom traktorer körs på lite andra underlag kan det "slå till" i ratten rätt häftigt. Man ska t.ex. inte sticka in armarna genom ratten för att komma åt något reglage, då kan man få sig en fraktur!

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Farming simulator är stort. Man behöver väl inte vara bonde för att gilla sånt. Intresse för stora maskiner är vad som krävs. Min son är frälst i det spelet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.