Köpes: Systemkamera med objektiv. Instegskamera

Permalänk

Köpes: Systemkamera med objektiv. Instegskamera

Hejsan!

Som rubriken lyder är jag ute efter min första egna systemkamera. Jag är redo att spendera upp till 4000kr, men gärna under detta om jag skulle anse det vara värt de sparade kronorna. Jag är alltså ute efter kamerahus inklusive objektiv.

Jag har förstått att man självklart kan lägga pengar på ett bra kamerahus, men att den största skillnaden rent materialmässigt egentligen ligger i objektivet man använder. Jag är alltså ute efter ett helt okej kamerahus med ett så skapligt objektiv som möjligt inom prisklassen och utifrån utbud. Kamerahus med några år på nacken går absolut bra om de kan släppas till rätt pris, men modernare kamerahus i lägre prisklass är ändå vad jag föredrar då de oftast även kan filma i 1080p.

Jag ska framförallt fota och köper gärna ett objektiv med stor bländaröppning så jag framgångsrikt kan ta foton där skärpedjupet inte är så stort(alltså tydligt fokus med suddig bakgrund/framgrund). Zoom är inte prioriterat om det kommer begränsa bildkvalite, men uppskattas ju självklart. Ser gärna också objektiv har inbyggd bildstabilisering.

Om du har mer tillbehör som t.ex. minneskort och kameraväska så är det självklart intressant det med, men också lätt för mig att komplettera med på egen hand.

Föredrar möte i Göteborg men frakt är ett alternativ om det skulle klaffa

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Chassi: Corsair 7000x, PSU Corsair HX1000i, MB: GIGABYTE AORUS MASTER X670E, CPU:AMD Ryzen 9 7900X3D, GPU: ASUS Radeon RX 7900 XTX 24GB TUF OC, RAM: G.Skill 64GB (4x16GB) DDR5 6000MHz, M.2: 2*WD Black SN850X 1TB Gen 4, OS: Win 11 Pro, Monitors: Samsung Odyssey G9 49 5120x1440 240hz + ASUS "RoG SWIFT " PG278Q 144Hz G-Sync, Headset : Logitech Pro X 2 Lightspeed, Mic : RØDE Mikrofon NT1 + Ai-1 Studio Kit + RØDE PSA1+ Professional Studio Arm

Permalänk
Medlem

Kanske inte något du vill höra i annonsen men, personligen hade jag, för dom pengarna, försökt hitta en långmilare/kanstött Canon 5D mark ii (t.ex. http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=270063) och ett plastic fantastic 50mm f1.8 (http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=269904). Du får ett hus som tål stryk och går att filma med samt en glugg med väldigt mycket bang for buck. Du blir ju dock lite begränsad med bara ett 50, men det är ju en bra start imo

Har ingen koppling till säljarna utan det var bara exempel, de där hamnar lite utanför budget, men det går nog att hitta exemplar inom budget.

Permalänk

Hej! Jag har en d3200 som jag varit väldigt nöjd med, har nu fortsatt med foto och uppgraderat mig. Pluggar även i Göteborg så du kan testa den. PMa om du är intresserad, hänger inte här så ofta så enklast med PM