Recension: NorthQ NQ-5000

Permalänk
Melding Plague

Recension: NorthQ NQ-5000

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">Recension: NorthQ NQ-5000</b> <small class="small">Skrivet Tisdag, 17 Juni, 2003 av <a href="mailto:bjorn@sweclockers.com">Bjorn</a><br /></small>
Mindre populära Internetleverantörer har börjat införa gränser för hur mycket man får ladda ner på en månad utan att betala extra per MB nerladdad. Aftonbladet skrev idag att P2P-program planeras att förbjudas helt, av en anledning jag inte riktigt förstår. Det talas även om en prishöjning av brännbar media. <br><br>Anledningen till dessa påhitt är att svenskarna laddar ner för mycket piratkopierad film, musik och spel från Internet. Är detta en bra idé, eller en kränkning av våra demokratiska rättigheter? Diskutera gärna detta i vårt politikforum.<br><br>På tal om nerladdad film så har jag recenserat en DVD/MPEG4/DivX/XviD/VCD/SVCD/MP3-spelare som säkert kan vara intressant att läsa om. Den heter <a href="http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_030617_northq_n...">NorthQ NQ-5000</a>.<p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=159627">Kommentera</a> | <a href=http://www.sweclockers.com/html/felanmal.php>Felanmäl</a></p><br>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem
Citat:

"Ett bra tecken är dock att alla filmer jag har går att spela på NQ-5000, vilket med uteslutningsmetoden rimligtvis borde innebära att de två teknikerna inte används på dessa filmer, vilket är 100% av mina filmer, som i sin tur är nerladdade enbart från Internet. Ibland gillar jag mitt sätt att tänka."

Vet inte riktigt om det är hundra bra och skriva så. Bara en tanke.

Visa signatur

Var snälla mot varandra och snåla inte på nätaggregatet.

Permalänk
Medlem

Musik, Program och filmvärlden har jag inga som helst samvetskval gentemot om jag skulle ladda ner något. (De klarar sig)

Däremot Spelutvecklingsföretagen som tar en normal summa för ett spel har jag mer förstående för.

Förutsättningen för att Spelutvecklarna ska kunna kräva totalstopp på piratkopior är dock att det ska finnas demoversioner på samtliga spel lätt tillgängligt så man köper något man gillar.

Visa signatur

4800X2, 65w, NF570 SLI, Asus P
2x1024mb XMX6400CL5
Msi 8600GT @650@1700, Stockkyl.

Permalänk
Medlem

Bra och välskriven recension. Dock inget för mig. De filmerna du har fått i från internet är väl bara firma-fester och hemmagjorda filmer eller hur

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Glömsk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myran
Bra och välskriven recension. Dock inget för mig. De filmerna du har fått i från internet är väl bara firma-fester och hemmagjorda filmer eller hur

Den största filmen jag har ligger på 12 MB. Sitter på 56k-modem.

Vargas: Nu hänger jag inte med riktigt? Edit: Det gäller att skydda sig själv litet. Jag har aldrig laddat ner en "olaglig" film i hela mitt liv, eftersom det är teknisk omöjligt med 4 KB/Sek. Jag har däremot testat att spelaren fungerar ordentligt med filmer andra har laddat ner åt mig, i olika format.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk

kanske är en dum fråga, men jag undrar hur den kan stödja xvid? (står ju inget om att den t ex bara stödjer koepi e.d.) som har uppdaterats massa gånger den också, precis som divx..

Visa signatur

[size="2"]Dh W 2003: Row n Seat -> 1337[/size]

Permalänk

hmm...

Man kan ju säga så här, de kommer aldrig kunna stoppa priatkopieringen om de inte slutar tillverka spel, program, musik och film. Tack vare våra kära vänner Deviance med flera som fixar alla prylar till oss som vi sedan kan tanka på tex DC som de föressten inte kan stoppa eftersom det inte finns någon huvudserver. Det är för stort, det var det jag ville säga

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Den största filmen jag har ligger på 12 MB. Sitter på 56k-modem.

Vargas: Nu hänger jag inte med riktigt?

Då vi kör ett gäng regler (ex regel 7) på forumet, borde man kanske inte uppenbart i en recesnion skylta med att man laddar hem filmer på nätet.

Det som gäller på forumet, borde gälla som praxis även i era recensioner. Förslagsvis ändrar man enkelt förmuleringen till något mindre iögonfallande.
Själva artikeln i sig har jag inget mot, tvärtom tycker jag den var intressant.

Visa signatur

Var snälla mot varandra och snåla inte på nätaggregatet.

Permalänk
Glömsk

Se min edit ovan.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Dom kan ju lycka till med att stoppa fildelning. Det spelar ingen roll om dom förbjuds eller ej, folk kommer endå att använda dom.

Permalänk
Avstängd

Linus Valleij - warez the phuture.mp3

nee, men jag har själv väldigt mycket olagligt på min dator, filmer, musik och spel... tycker det känns helt OK då en film är ganska dyr att köpa... och ännu värre med datorspel, 500 kronor är ju en hel förmögenhet

Psionicist: aldrig vart på LAN eller? är du säker på att du är HELT laglig med allt du har på din dator?

Visa signatur

[size="1"]Chip-Con Prometeia || Xtreme DDR 512MB || EPoX 8K5A2+ || AMD 1700+@2860MHz || Creative Gf4 Ti 4400 || Gentoo linux
[/size]

Permalänk

Angående nerladdning av coprightad film så är det inte olagligt vad jag har läst på flera olika forum + att det stod om det i kvällstidningarna.

Angående DivX 3.11 så är det är illegal rip. Därför stödjer inte spelaren det formatet.

Trevligt att läsa om de olika formaten Bra recension för del delen också.

Permalänk
Medlem

I dagens läge har vi RÄTT att ladda ner filmer och musik från nätet

finns inget olagligt för närvarande med det alls... (dock olagligt att ladda ner spel och program som inte är shareware/freeware)

det olagliga blir om vi visar dessa filmer inför större publik eller utanför hemmet... särskilt om man försöker tjäna pengar på att sprida dom

Den lag vi har i dag tycker jag är rimlig och gör att folk som inte har råd att köpa alla skivor och filmer i affärerna endå kan lyssna och se dom... hittar man någonting som är riktigt bra kanske man sen köper filmen/skivan

kopierat musik och filmer har folk gjort i alla tider skulle det helt plötsligt bli totalt förbjudet så blir väl musik och film mest något för dom med pengar

Jag har väldigt svårt och se hur utredarna tänker när dom vill lagstifta bort fildelningen... De flästa i sverige har numer datorer... en överväldigande majoritet av dessa har mp3or/filmer på datorerna... ska alla vi bli brotslingar? Kommer fildelningspolisen knacka på just min dörr fast jag bara gjort något dom antagligen gjort själva... skrämmande tanke

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte 500 kr är en förmögenhet om det är ett välgjort spel som har bra multiplayer del. Har tex minst 100 timmars speltid på MOHAA.

Däremot närmare 300 kr för en DVD är rena rånet.
Microsofts program med vinstmarginaler på 80% borde uppmuntras att använda kopior av........ Alltså Du köper för 1000 kr och 800 kr utav dem går rakt in som vinst efter alla omkostnader.

Visa signatur

4800X2, 65w, NF570 SLI, Asus P
2x1024mb XMX6400CL5
Msi 8600GT @650@1700, Stockkyl.

Permalänk

Jag anser att om jag äger ett "orginal" är det helt ok att tanka ner saker.

Sedan finns det saker som inte är tillgängliga längre och det är inte lika roligt.
Jag har letat efter "Augustus Pablo - King Tubby meets rockers uptown" som inte verkar finnas på skiva någonstans längre.
Då ställs man inför dilemmat om man skall tanka ner sådant från nätet.

Sedan är det också så att skivor som Eminems första version av "The Marshall Mathers LP" som endast finns cencurerad nuförtiden.

Jag köper gärna dessa skivor men om jag inte får tag på dem så vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Om jag äger en skiva med "kopieringsskydd" så tycker jag det är helt ok att tanka ner den som mp3:or för att kunna ha låtarna i sin mp3-spelare eller på datorn.

För det är väl rätten till att lyssna på musiken privat och i slutna sällskap som jag köpt, inte bara cd:n och dess material?

Sänk priserna på spel, filmer (DVD) och musik (CD) så blir jag glad men ta bort de där sjukt dåliga "kopieringsskydden" på musik-CD, det suger. Jag vill kunna lyssna på min CD där jag vill (inte bara via vissa CD-spelare).

PS. Detta är mina personliga åsikter och jag representerar inte alls företaget jag postar detta inlägg från. DS

Visa signatur

Artificial intelligence is not a match for natural stupidity

Permalänk

Som sagt är det inte olagligt att ladda hem filerna utan enbart att göra dem tillgängliga för andra över internet. Därför har vår justitsieminister Bodström nu lagt ett förslag att även själva nedladdandet skall illegaliseras. I samma förslag ingår även en höjning av priset på inspelningsbar media. Fortsatt skall det även vara tillåtet att göra kopior av exempelvis musik och att spela in ex tvprogram så länge det är för enskilt bruk. Så med tanke på gällande lagstiftning kan en ISP spärra användandet av P2P program med hänvisning till att det bygger på att man själv gör media tillgängligt för nedladdning.

Visa signatur

Eating fords and shitting chevys since 1914

Permalänk
Medlem

Lagförslaget Suger!!!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreadlock
Som sagt är det inte olagligt att ladda hem filerna utan enbart att göra dem tillgängliga för andra över internet. Därför har vår justitsieminister Bodström nu lagt ett förslag att även själva nedladdandet skall illegaliseras. I samma förslag ingår även en höjning av priset på inspelningsbar media. Fortsatt skall det även vara tillåtet att göra kopior av exempelvis musik och att spela in ex tvprogram så länge det är för enskilt bruk. Så med tanke på gällande lagstiftning kan en ISP spärra användandet av P2P program med hänvisning till att det bygger på att man själv gör media tillgängligt för nedladdning.

al´ldeles riktigt, vid årsskiftet då den nya lagen ska träda i kraft så lär man ( enligt erfarenhet fra den stora världspolisen i väst..) få se en rad statuerande exempel fra folk som blir polisanmälda o ev få dryyyyga böter, men som man kan se om man läser mellan raderna så är detta ett lagförslag som ska ge de olika operatörerna ( ex skanova, BBB ) hårdare press att rensa i sina egna led, att de ska stänga av o varna de som systematiskt tankar via 2P2 progs..
får man se att folk omkring sig tappar sina abbonemang så blir det mindre ql att sitta själv o hålla på lixxom.. ungefär som om man inte pejjar sin hyra o sen vill flytta= hur lätt är det att få en ny lya då med betalnings anmärkning??

Paradoxen är väl sverige med sin datatäthet o sin unga ( i genomsnittet ) breda kompetens, det gör att vi med finess kommer att kamoflera de olika sätt som finns att byta filer med varandra , oavsett om det gäller en mp3 låt el hemuppgift fra skolan..
branchen ( nöjjesindustrin ) måste bara helt klart anpassa sina sätt att få ut sina produkter o kapa kostnaderna ( mellanhänderna, distributörerna ) för att få ner priserna o få folk att köpa org-skivor igen.......

~~ alltid roligare med orgskivor med konvolut & instruktionsbok~~

Visa signatur

enemies is good - Lioder.czr

Permalänk

Ni bör kolla in de här länkarna innan ni börjar köpa någon budget DVD-spelare som klarar av att spela upp Mpeg4

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=55458

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=55491

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=53917

Visa signatur

"My side, your side! My side, your side! My side, your side! My side, your side! My side, your side! My side, your side!"

Permalänk
Medlem

Så vissa tycker att det är en "demokratisk rättighet" att ladda ner filmer och crackade program gratis?

Visa signatur

Its not the fart that kills, its the smell....
(Det är inte farten som dödar, det är smällen....)

Permalänk
Medlem

Mecotek släpper snart (enligt deras hemsida) en uppdatering till deras spelare som gör att den stödjer DivX 3.11, och gissa hur deras spelare ser ut...

Samma grej alltså så NorthQ's spelare kommer nog också snart stödja 3.11

[Edit]
Nesliga människor, ni kan ju inte stänga av IMG-koden! Usch!
Klicka på länken gott folk

Permalänk
Medlem

Skaffa xbox eller bygg htpc...

Visa signatur

854T

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alibabba
Så vissa tycker att det är en "demokratisk rättighet" att ladda ner filmer och crackade program gratis?

Tja, jag anser att vad jag har på min dator är min ensak, lika så vad jag byter med min bekanta, det är oxå våran ensak.

Kankse inte en demokratisk rättighet men jag tycker inte heller att makthavarna har demokratisk rätt att kontrollera exakt vad jag har för information på min datorn eller vad jag gör med den.

Visst förlorar film och musikbolagen en del pengar på det hela men det är ett svinn dom får räkna med, det inte är värt att offra grundläggande demokratiska principer för att dom ska kunna tjäna ännu mer pengar.

Visa signatur

-dool

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreadlock
Så med tanke på gällande lagstiftning kan en ISP spärra användandet av P2P program med hänvisning till att det bygger på att man själv gör media tillgängligt för nedladdning.

Man behöver ju faktist inte själv göra media tillgänglig bara för att man använder ett P2P program, den funktionen kan man u stänga av. Sen finns det ju en massa annat på t.ex Kazaa, allt är ju inte olagligt.

Permalänk
Medlem

en fråga...
om man har lösa subtitles till en film, finns det något smidigt sätt att "klistra in" de i en film...???
kinesiska är inte min starka sida...

Visa signatur

"Kom inte hit och trassla till saker med fakta"

Permalänk
Medlem

Använd BSPlayer

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av boogey
en fråga...
om man har lösa subtitles till en film, finns det något smidigt sätt att "klistra in" de i en film...???
kinesiska är inte min starka sida...

Menar du bränna in i filmen så använd Vdub..

Permalänk
Medlem

Värdelöst, vad är det för kontrollstat Sverige håller på att bli. Ska de spionera på allt jag gör eller vaddå? Värdelöst!

Min personliga integritet kränks och det tänker jag inte acceptera. Ska de logga allt jag gör på internet eller vaddå?

Sossarna kan flyga och fara.

Utan dessa skyhöga skatter och moms så skulle fler ha råd att köpa spel och filmer!

Rösta blått i nästa val så slipper vi mygelnissarna och smygkommunisterna!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimmie.p

Rösta blått i nästa val så slipper vi mygelnissarna och smygkommunisterna!

Tror inte det skulle bli så mycket bättre, finns inget parti som skulle driva frågor som typ "inforamtion wants to be free" etc. förmodligen främst för att dom inte har nån kunskap om det utan bara går på branschens skräckpropaganda om förluster på miljarder, massvis med arbetslösa pga. förlorade intäckter mm.mm blablabla.

Faktum är att det enda riksdagsparti jag kan tänka mig som skulle kunna ta ipp nåt sånt och driva folkets intresse i den här fråga är Miljöpartiet. Fast dom vill man ju helst inte rösta på...

Visa signatur

-dool

Permalänk

Det är mycket som är märkligt med copyright-lagstiftningen. T.ex. har man ju rätt att göra säkerhetskopior på all media man köper, men hur ska det gå till med spel? Min Half-life skiva pajade och efter formateringen tankade jag hem en crackad version och installerade. Man skulle kunne räkna det som min backup, men det är det ju inte riktigt.

Dessutom är det bara olagligt att sprida upphovsrättskyddade grejer, att tanka är, än så länge, hyfsat lagligt. Lite av en gråzon det där.

Visa signatur

blä

Permalänk
Medlem

Nu när det finns radiokanaler med hyfsad kvalitet på internet så behöver man bara utrusta sig med ************ till Winamp så har man löst sitt MP3 behov! Det finns fullt med olagliga kanaler som streamar bra musik.

Edit: hmmm... ändrade lite så jag inte ska få en varning lr nåt...