Permalänk
Medlem
Skrivet av Amd Athlon Xp:

Åt kebabpizza på Kens pizza boländerna igår, grymt gott och man får ta hur mycket sås man vill
https://kens.se/

https://i.ibb.co/BKm9w2L/IMG-20210104-121523.jpg

Mycket bra och generös liten "kedja" det. Har ätit där själv. Pizzorna hänger ju över kanten på tallriken så de snålar inte in på maten inte. Och jag gillar att dränka in med blandad sås!

Permalänk
Medlem

Är inte så stort fan av kebabpizzor längre som jag var i tonåren - tidiga 20 års åldern. Känner mig som gubbig nu men men, föredrar kebab på ställen som Yalla Habibi här i gbg, ( https://yallahabibi.se/ ) före den där 'gatukökskebaben' som är på pizzerior. Speciellt om man tar en tallrik med ris istället för pommes. Speciellt kolgrillad sishkebab är supergott där.

Kebabpizza är kanske gott 2 ggr om året nu o jag orkar knappt äta upp en hel Extra god är den om man har fetaost, lök o skinka på också samt vitlöksås. Tipset är från Viktor som var med i matkomas video.

Visa signatur

Meh

Permalänk
Medlem

Blev en "lätt lunch" på favoritstället La Famiglia i Jakobsberg.. riktigt bra kebabpizza. Blandat mild och rosa sås.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Blev ett styck intressant kebabpizza idag.
En "italiensk restaurang" som även har en kebabpizza.
Innehåll:
tomatsås, mozzarella, kebab, rödlök, ruccola,
körsbärstomater, kebabsås, vitlöksås

Jag tog bort rödlös och körsbärstomater. Ruccola var okej på pizzan men kändes inte helt rätt ändå.
Såserna var vid sidan av. Vedugnsbakad dessutom.

118kr. Trots att jag tyckte att den får 4/5 så var det nog lite för dyrt för den.

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Levandebild:

Ägg på pizza låter sinnessjukt ju.

Jag tycker också det låter mysko, min pappa råkade beställa en sån pizza en gång, han hade sett fel.
Det var bacon, vitlök och persilja på också, den var jävligt god faktiskt.

Skrivet av Levandebild:

Salami är det väl bara fryspizzor som har på?

Nej, det finns det ju massor med pizzerior som har.

Då jag numera inte äter kött så blir det inte så många kebabpizzor, men jag gjorde en själv förra helgen och den blev riktigt bra!

Schysst käk veggokebab som jag stekte i ganska mycket rapsolja för lite flottigare känsla och lite extra cayennepeppar för lite mer hetta.
Schysst käk vitlökskebabsås, den var väldigt god. Lite väl mycket spiskummin om en åt den rent men på pizzan blev det riktigt bra!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Anledningen är att det är allmänt känt att stockholmare vill ha röd sås istället för vit sås på kebab. På västkusten är röd sås på kebab helt förbjudet

Exempelvis Matkoma har gjort en video om just detta
https://www.youtube.com/watch?v=fEUqi3hwacQ

Ahh okej men det är ju en stor missuppfattning. Arrabbiata är ju inte för att ersätta den röda kebabsåsen, den är för att ersätta tomatsåsen på själva pizzans grund. T.ex. en margherita, det är ju en pizza med tomatsås och ost. Vad man kan göra är att byta ut tomatsåsen mot arrabbiata som grund på pizzan.

Här kan du se en kebabpizza med vit sås på - men också tomatsås i grunden av pizzan (dvs under kebaben) som alltså kan med glädje bytas ut till arrabbiata.

Jag är själv från stockholm ursprungligen och avskyr röd sås på kebaben, enbart vit tack! Men arrabbiata istället för tomatsås undertill, ja tack!

Visa signatur

SLI Titan X - i7 5960x 8-kärnig - Asus Rampage V - 32 GB Corsair Dominator - Intel 750 2200 MB/s Pcie-disk.

Permalänk
Skrivet av Viktorph:

Gyros är gyros, inte kebab. Blir kränkt av folk som kallar slemmigt fläsk-snusk med grillkrydda för kebab. SKÄMS!

Läst genom tråden o blir lite fundersam vart ni som säger så här får infon från?

Taget från wikipedia:
Döner kebab (från turkiskans ord för att snurra) är malet eller skivat kött, ister och kryddor som pressats samman till en cylinder vilken roterande grillas i en kebabmaskin. Tunna remsor av köttet skärs av när det är färdigt.
Det finns flera typer av bearbetat kött att fylla i en kebab, som nötkött, lammkött, fläskkött eller kycklingkött. 2014 skapades världens första laxkebab.[12] Nötkött är det vanligaste köttet. Om kebaben är av fläskkött kallas den ofta istället gyros.

Dvs, kebab är sättet det görs på, inte vad det är gjort utav.
Bara att man brukar säga gyros för att enkelt särskilja dom ifrån varandra om man vill avstå från fläsk eller nöt

Visa signatur

PC: AMD FX-8320 @ 4.6GHz, Asus Sabertooth 990FX, 2x 8GB Corsair Dominator Platinum
Sapphire HD7970 Vapor-X GHz Edition, Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, 5TB Storage
Ex-PC: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8GHz, Gigabyte 790X, 2x 2GB Corsiar XMS2
Sapphire HD4870 512MB, OCZ Vertex 3 128GB, 320GB Storage
TV: LG 42", Raspberry Pi, Xbox360 Slim 250GB, Nintendo Wii /w softmod

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Dåligt formulerat av mig, det var två frågor, en var om det ens fanns utanför landet. När jag pratar med britter och även en holländare om det fanns kebabpizzor så sa dom "Självklart har vi det" men det är ju möjligt att deras syn på kebabpizza är HELT annat än vad vi är vana vid.

Min andra fråga var ang. våra egna kebabpizzor i sverige.
Dom flesta är en pizza med en jävla massa kebabkött och kebabsås på.
Men ibland, när man går till en pizzeria, så får man något helt annat, man får en pizza med LITE kebab på men en jävla massa feferoni, sallad och tomater och kebabsås.

Nej asså nu har jag ju bott i London flera år och har aldrig sett en kebabpizza. Och då har jag dessutom bott i East London där alla kebabställen och övriga etniska ställen ligger. Visst, det är fan kebab överallt och det finns definitivt kebabtallrik som vi har här (fast inte lika populär som rulle). Men kebabpizza är ju lite av en uppfinning i Sverige som uppstod av unika omständigheter...

I Sverige hade vi en relativt betydande invandring från Italien på 40-, 50- och 60-talet, de tog med sig pizzan slutet av 60-talet. Italienarna hade enligt avtalet mellan Sverige och Italien vissa rättigheter, bland annat skulle de serveras italiensk mat och kunna dricka vin till maten, så den första pizzan serverades i Sverige redan 1947. 1968 öppnade Giuseppe Sperandio den första pizzerian i Sverige, Pizzeria Piazza Opera, på Gustav Adolfs torg i Stockholm.

Sen kom betydande invandring från Turkiet 70-, 80- och 90-talet. Till skillnad från den italienska invandringen som var driven av ett behov av industriarbetare i metallindustrin var invandringen från Turkiet lite mer allmän - turkiska industriarbetare hamnade också på fabriker men också i stor mån på restauranger och städföretag.

Problemet vi sen fick i Sverige var att pizza blev populärt men vi hade ingen invandring från Italien längre. Många turkar såg ett hål i marknaden att fylla och kunde matarbete - öppnade pizzeria och serverade kebab också. Var bara en tidsfråga innan de blev kombinerade.

I London, och de flesta andra ställen, däremot är det en helt annan situation - pizza är gjorda av italienare främst då det finns extremt många italienare i London. Det finns turkpizza också, förstås, men det är inte alls lika populärt som här. Skillnaden är ju att vi hade ju många år i Sverige där det knappt fanns några riktiga italienska pizzerior alls, vi hade bara turkpizza att välja på då vi har mycket få italienare i Sverige - ännu färre italienare som också öppnar pizzerior. Det är ju mest de senaste fem åren då man har sett många italienska pizzerior öppna i stockholm som alltså inte har kebabpizza alls (till ex Giuseppe och familj på Fuori di Pizza i vasastan).

Det gäller inte bara pizzerior dock, vi har haft samma problem med japanska restauranger också. Tittar man i stockholm finns det mycket sushi-ställen och nästan alla är antingen koreaner eller från mongoliet - nästan inga som är från japan. I London är det inte samma problem - japaner finns det gott om, japanska restauranger - japanska restaurangarbetare, italienska - italienare, fransk restuarang - fransmän.

I Sverige hade vi italiensk restaurang - turkar - et voila - kebabpizza.

Visa signatur

SLI Titan X - i7 5960x 8-kärnig - Asus Rampage V - 32 GB Corsair Dominator - Intel 750 2200 MB/s Pcie-disk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Njure:

Nej asså nu har jag ju bott i London flera år och har aldrig sett en kebabpizza. Och då har jag dessutom bott i East London där alla kebabställen och övriga etniska ställen ligger. Visst, det är fan kebab överallt och det finns definitivt kebabtallrik som vi har här (fast inte lika populär som rulle). Men kebabpizza är ju lite av en uppfinning i Sverige som uppstod av unika omständigheter...

I Sverige hade vi en relativt betydande invandring från Italien på 40-, 50- och 60-talet, de tog med sig pizzan slutet av 60-talet. Italienarna hade enligt avtalet mellan Sverige och Italien vissa rättigheter, bland annat skulle de serveras italiensk mat och kunna dricka vin till maten, så den första pizzan serverades i Sverige redan 1947. 1968 öppnade Giuseppe Sperandio den första pizzerian i Sverige, Pizzeria Piazza Opera, på Gustav Adolfs torg i Stockholm.

Sen kom betydande invandring från Turkiet 70-, 80- och 90-talet. Till skillnad från den italienska invandringen som var driven av ett behov av industriarbetare i metallindustrin var invandringen från Turkiet lite mer allmän - turkiska industriarbetare hamnade också på fabriker men också i stor mån på restauranger och städföretag.

Problemet vi sen fick i Sverige var att pizza blev populärt men vi hade ingen invandring från Italien längre. Många turkar såg ett hål i marknaden att fylla och kunde matarbete - öppnade pizzeria och serverade kebab också. Var bara en tidsfråga innan de blev kombinerade.

I London, och de flesta andra ställen, däremot är det en helt annan situation - pizza är gjorda av italienare främst då det finns extremt många italienare i London. Det finns turkpizza också, förstås, men det är inte alls lika populärt som här. Skillnaden är ju att vi hade ju många år i Sverige där det knappt fanns några riktiga italienska pizzerior alls, vi hade bara turkpizza att välja på då vi har mycket få italienare i Sverige - ännu färre italienare som också öppnar pizzerior. Det är ju mest de senaste fem åren då man har sett många italienska pizzerior öppna i stockholm som alltså inte har kebabpizza alls (till ex Giuseppe och familj på Fuori di Pizza i vasastan).

Det gäller inte bara pizzerior dock, vi har haft samma problem med japanska restauranger också. Tittar man i stockholm finns det mycket sushi-ställen och nästan alla är antingen koreaner eller från mongoliet - nästan inga som är från japan. I London är det inte samma problem - japaner finns det gott om, japanska restauranger - japanska restaurangarbetare, italienska - italienare, fransk restuarang - fransmän.

I Sverige hade vi italiensk restaurang - turkar - et voila - kebabpizza.

Fantastiskt inlägg, tack för informationen!

Permalänk
Medlem
Skrivet av sonicsonic:

Norrstrands Pizzeria? Är ju fan bäst!

Norrstrands Pizzeria har riktigt jävla goda kebabpizzor och så jävla bra mellansås! Fina råvaror. Där får du aldrig saggig brun jävla sallad på pizzan.

Permalänk
Medlem

Hej!

Jag letar lite efter någon riktigt god kebabsås till egengjorda pizzor och kanske nån sallad till och med.
Som referens så försöker ja hitta något som är likt två pizzeriors sås inne i Göteborg.
Mossens Pizzeria och Dorado Pizzeria, båda uppe runt chalmers studenthem.
Någon som käkat där, och ännu hellre har recept?

Visa signatur

"It is our attitude at the beginning of a difficult task which, more than anything else, will affect its successful outcome." - William James

Permalänk
Medlem

Är det nån "färdig" sås jag kan rekommendera så är det följande:

"Kebab och Tacosås"
https://www.lillesjo.se/saser/

Den är riktigt god!
Bara sett på Ica än så länge.

Permalänk
Skrivet av Holic:

Hej!

Jag letar lite efter någon riktigt god kebabsås till egengjorda pizzor och kanske nån sallad till och med.
Som referens så försöker ja hitta något som är likt två pizzeriors sås inne i Göteborg.
Mossens Pizzeria och Dorado Pizzeria, båda uppe runt chalmers studenthem.
Någon som käkat där, och ännu hellre har recept?

Har tyvärr inte ätit där men Schysst Käks såser som finns på ICA är riktigt goda och påminner om kebabsåserna ute i resten av landet. Här i Stockholm är det mer eller mindre standard med s.k. "getblod" (stark tomatbaserad sås) eller vitlöksblask när man ber om kebabsås på pizzeriorna. Hua! Undviks givetvis till varje pris, och då är Schyssts Käks såser en mindre räddning.

Visa signatur

Intel Core i9-10900K | ASUS ROG Strix Z490-F | ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC | be quiet! Dark Power Pro 12 1200W | Fractal Design Define 7 Mid Tower | Corsair Force Series MP600 1TB | LG 27GL850 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Perra2001:

Har tyvärr inte ätit där men Schysst Käks såser som finns på ICA är riktigt goda och påminner om kebabsåserna ute i resten av landet. Här i Stockholm är det mer eller mindre standard med s.k. "getblod" (stark tomatbaserad sås) eller vitlöksblask när man ber om kebabsås på pizzeriorna. Hua! Undviks givetvis till varje pris, och då är Schyssts Käks såser en mindre räddning.

Hehe ja, fått er "röda" sås nån gång när man beställt mat. Inte varit med på det då det är rätt stor skillnad tycker jag. Föredrar helt klart "våran"
Ska helt klart prova om ja hittar i butik!

Visa signatur

"It is our attitude at the beginning of a difficult task which, more than anything else, will affect its successful outcome." - William James

Permalänk
Inaktiv

En svennes special

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon298854:

Va i helvete ^^ Gurkan var ju en "intressant" twist.

Visa signatur

LMAOSHMSFOAIDMT = Laughing my ass off so hard my sombrero fell of and I dropped my taco

Permalänk
Medlem

Köpte eldorado gyros och det var något av det vidrigaste jag någonsin ätit. Kom inte i närheten i smak av gyros/kebab som jag ätit ute.
Även Felixs vita kebabsås är vidrig.

Visa signatur

4790K@4.5ghz, 16GB DDR3, GTX 1060 6GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snyft:

Köpte eldorado gyros och det var något av det vidrigaste jag någonsin ätit. Kom inte i närheten i smak av gyros/kebab som jag ätit ute.
Även Felixs vita kebabsås är vidrig.

Kan definitivt hålla med. Även kycklingkebaben från eldorado är vedervärdigt vidrig.

Permalänk
Medlem

Provade ett nytt kebabställe i helgen. Snack Bar i K25, Kungsgatan. Nån fransk variant av kebab. Jäklarns bra "kebebrulle"! Lite annorlunda än svenne-kebaben. Bästa på länge jag hittat i Stockholm. Beställde hem med Uber eats. Kan rekommendera kebabsugna Stockholmare att prova. Både rullen (Kebab de Veau) och Kyklingkebab-mackan var riktigt smarriga.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

Vem tycker ni har den bästa kebabpizzan i Malmö nuförtiden?

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Nu är det sommar!
Vissa har redan semester och andra får det framöver!
Har vi några rekommendationer på pizzerior man måste besöka och prova kebaben hos?

Jag är sugen på en tripp ner till Malmö. Möllan har man hört mycket om men är det verkligen det som gäller?

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem

Käkade en kebabtallrik på Sibylla tidigare idag, 94kr för en stel och halvdan smakrikedom på köttet gjorde att det kändes som ett skämt. Blev besviken, minst sagt. Men såsen snålade de inte in på i alla fall.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Levandebild:

Käkade en kebabtallrik på Sibylla tidigare idag, 94kr för en stel och halvdan smakrikedom på köttet gjorde att det kändes som ett skämt. Blev besviken, minst sagt. Men såsen snålade de inte in på i alla fall.

Sibylla var bra på hamburgare för många år sen men de har rasat och bli mer och mer lik vilken mcdonalds som helst. Maten är inte värd priset.

Kebab har jag aldrig provat hos dem.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Väldigt mycket snack i Facebook-gruppen "Kebabrullens vänner" om ett ställe i Skogås / Trångsund som heter "Pizzeria Americana" och deras KBR (Kebabrulle).

Har själv varit där och kan rekommendera, lite mer "tryck" i smakerna och köttet på helt annan nivå vs svennepizzeria.
https://pizzeriaamericana.se/

OBS: Ligger typ i ett industriområde och bakom en återvinning så kanske inte supercharmigt A-läge men låt er inte luras av det 😅

Permalänk
Medlem

Passerar ni Avesta så passa på att ta ett stopp på Åkes Pizzeria, ser inte ut att vara mkt för världen men dom har vedeldad pizzaugn och deras kebabpizza står som 1a på min topplista! PS rekommenderar er att ta mellansås.

Visa signatur

AMD 1090T // Vulcan 1866MHz 7-10-10-29 // HD6950 2GB // Crucial M4 128GB // Seasonic S12 500w (inköpt 2006)
Laptop Acer 17": Intel 3210M // 8GB Ram // GT640M // Samsung 830 256GB
Laptop MSI 17": Intel 4200H // 8GB Ram // GTX850 // Samsung 830 256GB
Laptop Lenovo: AMD 7640HS // 16GB RAM // RTX4060 // Samsung 960Pro 512GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halogen:

Vet inte om tråden redan har uppmärksammat detta, men man kan ju köpa kebabkött i kyldisken numera. Kolla! Jag har testat den klassiska och gyros och båda är bra. Hemmagjord kebabrulle, ja tack!

Faktiskt riktigt bra! Speciellt med tanke på att man kan ha dem i frysen och sedan få fram en schysst (pun intended) kebabrulle relativt snabbt! Rekommenderas!

Visa signatur

Ingen part kan vinna eller förlora en diskussion, då en diskussion är för gruppens gemensamma utveckling kring ett ämne.
►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Klent med inlägg här under sommaren!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bussović:

Klent med inlägg här under sommaren!

Yes. Testade ett ställe som jag blivit rekommenderad från flera håll i helgen: http://kebaberia.se

Rätt bra, men inget superspeciellt direkt. Fint att det finns lite kvalitetsställen som har öppet på natten för alla fulla människor förstås, dock helt fel del av stan för mina nattliga äventyr.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Gång efter gång gör man samma misstag...

Provar en pizzeria man inte provat på ett tag för att de KANSKE har blivit bättre med att göra kebabpizza.
Men gång efter gång så blir man besviken...

Jag har EN pizzeria av fjorton (!!) i min stad som jag tycker håller bra nivå varje gång. Ett par stycken till som funkar men resten är besvikelser av olika skäl. Ändå ska jag envisas med att prova dessa?

Jag får skylla mig själv. Bättre att vara trogen den man tycker håller bra nivå hela tiden.

Hur gör ni själva?
Trogna en enda pizzeria hela tiden eller kan ni blanda utan att bli besvikna på vad ni får för pengarna?

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Föredetting
Skrivet av Bussović:

Gång efter gång gör man samma misstag...

Provar en pizzeria man inte provat på ett tag för att de KANSKE har blivit bättre med att göra kebabpizza.
Men gång efter gång så blir man besviken...

Jag har EN pizzeria av fjorton (!!) i min stad som jag tycker håller bra nivå varje gång. Ett par stycken till som funkar men resten är besvikelser av olika skäl. Ändå ska jag envisas med att prova dessa?

Jag får skylla mig själv. Bättre att vara trogen den man tycker håller bra nivå hela tiden.

Hur gör ni själva?
Trogna en enda pizzeria hela tiden eller kan ni blanda utan att bli besvikna på vad ni får för pengarna?

Det enda som duger efter att mannen, myten, legenden Zoran Stankovic som drev Brantbrinks Pizzeria i Tullinge gick i pension är att fixa sina egna. Pizzastål och kalljäst deg på bra mjöl, sedan sätter bara fantasin gränserna. På med all saltgurka och lättfil du vill.

Seriöst, den mannen har förstört pizza för mig. Inget annat förutom hemlagat duger.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.