Bästa sättet att återvinna gammal telefon

Permalänk
Medlem

Bästa sättet att återvinna gammal telefon

Hallå!

Som så många andra så har jag en drös gamla telefoner. Själv byter jag så sällan jag kan, men det blir en hel del mobiler under åren i alla fall då jag tagit hand om gamla/trasiga telefoner från släktingar.

Vissa är fungerande, som jag "med flit" sparat för att ha som nödfallstelefon. Andra är halvtrasiga, t.ex döda pekskärmar som jag satt i arbete med BOINC. Däremot är det flertalet som är helt obrukbara (stendöda) men jag har funderat över vad som egentligen är det bästa sättet att återvinna dem på.

Är det kommunens återvinningscentral? Eller någon elektronikbutik som tar emot gammal elektronik? Något annat? Jag är inte ute efter pengar, utan bara vad som är bäst ur livscykelsynpunkt.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Den hamnar troligast inom El-Kretsen oavsett vilket, givet att du inte lämnar den till någon klåpare som dumpar det i skogen, skickar det olagligt till Afrika e dyl.
http://www.el-kretsen.se/%C3%A5tervinning-i-v%C3%A4rldsklass

Permalänk
Medlem

Jag la en hög med telefoner i kommunens (Sysav) elektronikåtervinning, tror nog inte att det är fel

Permalänk
Rekordmedlem

Ja återvinningscentralens elektronikskrot är bäst åtminstone för äldre trasiga modeller, är det nyare trasiga kanske de kan repareras av de som gör sånt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Har du nån rolig som man kan leka med?
Tänkte om man skulle testa lära sig laga mobiler också. Annars kan det säkert vara en rolig leksak för dottern på tre år 😂

Permalänk
Medlem

Elgiganten kör för närvarande en annonskampanj där de vill återvinna 1 miljon mobiltelefoner. Bara till att besöka närmsta butik så återvinner de den förhoppningsvis på rätt sätt. Har du ingen i närheten låter närmsta återvinningscentral som en god idé.

https://www.elgiganten.se/cms/miljon-for-miljon/en-miljon-tel...

Permalänk
Medlem

Man kan ju alltid återanvända den till något annat. Dash Cam till bilen, övervakningskamera, mediaspelare till TVn etc