Vad hittar jag grundande RJ45 kontakter?

Permalänk

Vad hittar jag grundande RJ45 kontakter?

Hej!
Jag ska fixa nätverket hemma och då ska dra en ny ethernet kabel i väggen. Och såklart då behöver jag sätta på RJ45 kontakterna själv, men jag hittar inget ställe att köpa RJ45 kontakter (till cat6) som grundar sig i sheldingen i kabeln.

Skicka järna länk om ni kan!

Permalänk
Avstängd

Jordade RJ45 kontakter är inget ovanligt, finns t.ex på Kjell https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...

Men vore det inte bättre att istället dra installationskabel i väggen och sen montera nätverksuttag?

Permalänk
Medlem

precis som @Klubba säger så bör du montera uttag om du drar kabeln i väggen istället för att terminera kontakter på kabeln.
Då är det i så fall dessa: https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...

Det är ytterst få gånger man behöver STP(FTP) kablar och dom kan ställa till med sina egna problem om man inte har koll på vad man gör.
Vad är din anledning till att du behöver sköldade kablar?

https://patchbox.com/utp-vs-stp-cable-advantages-and-disadvan...

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Medlem

Merparten av patchkablar är inte skärmade. Välj, som ovan redan föreslagit, skärmad installationskabel och kontaktera med uttag. Om det nu behöver vara skärmat, det är allt som oftast en ovanlig önskan, annat än i vissa speciella lokaler.

Visa signatur

XFX 500W, ASUS P5K-E/WIFI-AP, E6600@3,0GHz, Corsair PC6400 XMS2 XTREME 3GB, XFX HD7870
"Elementet är helt orelevant, ta i chassiet. Det är chassiet och delarna i som du vill ha samma laddning som, för jag antar att du inte ska bygga element? " - elklazor 2014