Datorn crashar utan bluescreen i vissa spel - Problem med PSU?

Permalänk
Medlem

Datorn crashar utan bluescreen i vissa spel - Problem med PSU?

Min dator är ett bygge som jag uppgraderat en del under åren, det senaste tillskottet var ett RTX 3070 vilket gav mig mer än dubbel performance från mitt gamla RTX 1060. Innan jag skaffade det nya kortet så kollade jag upp om mitt nuvarande nätagg skulle räcka(650W) och vad allt jag kunde hitta på nätet skulle det vara nog. Lade tillochmed in varje del i PcPartPicker för att se om det skulle räcka.
Men nu har jag stött på lite issues, vissa spel kraschar datorn och jag får omstart. Jag har kollat runt i Event Viewer men kan inte se att det varit något fel som orsakat det.

  • Spelen jag spelat har inte varit värst krävande: We were here together(Kraschar efter ca 45min), Supraland 6 inches under(detta kraschar efter bara en kort stund)

  • Jag har försökt ha lite koll på temp, användning, ström med MSI Afterburner men är inte tillräckligt kunnig för att se något mönster där

  • Även om det verkade som att 650W skulle räcka så kanske detta inte stämmer när man spelar

  • Har kört en del Redfall det senaste(ja vet) och det spelet är lite som att stoppa en en tegelsten i en matberedare när det kommer till performance, men där har jag aldrig haft några problem. Inte heller i Darktide med rätt höga settings.

Jag har W10 uppdaterat och drivrutinerna till grafikkortet likaså. Vad tror ni felet kan vara?

Visa signatur

Dell dimension 4600, geforce 6600 gt, 1536 ram,

Permalänk
Medlem

Kollar jag PC-picker skall mitt system kräva ungefär 460watt,vet dock inte hur pålitligt det är och gissningsvis är det inte under load.

Visa signatur

Dell dimension 4600, geforce 6600 gt, 1536 ram,