Permalänk
Medlem

Esport för barn

Hej!

Min ena son som är född 2014 har börjat intressera sig mer för tävlingsinriktad spelande.
Han spelar med många olika och alla med olika anledningar till sitt spelande.
När de spelar så är det inte särskilt uppstyrt. Ibland blir det flera timmar på ingenting vilket är okej.

Vi har provat olika sporter där han aldrig riktigt trivts. Men det som är bra med lagsport ex fotboll är att de lär sig disciplin, laganda och sportmannaskap.
Varför går det inte det få till på nätet? Det måste finnas flera föräldrar som tänker likadant som jag.

Finns det någon som organiserar för de mindre spelarna? Med träningar och grundläggande tänkande inom esport. Vuxennärvaro och ledarskap med allt vad det innebär.

Grabben spelar mycket Valorant, är det någon förälder där ute med samma tänk?

Har ni några tips? Jag spelar såklart med barnen men är inte alls på en nivå som gör att de utvecklas spelmässigt.

Permalänk
Medlem

Om du har ett gäng ungar som går ut på fotbollsplanen och spelar helt random så är det nog inte speciellt uppstyrt där heller. Tror inte det är speciellt uppstyrt inom esport förrns man går med i ett proffslag där man får tillgång till coach och träningsrum och scheman osv.

Esporten är ju rätt ung jämfört med fotboll. Tror inte det hunnits bygga upp struktur än och speciellt inte ner i så låga åldrar. Det blev ju däremot precis antaget i idrottsförbundet och det är ju ett bra steg i rätt riktning.

Just Valorant är väl också PEGI 16 så om din grabb är 9-10 så har han ju ett par år kvar innan han faktiskt får spela på riktiga tävlingar. Och frågan är ju om de ens får arrangera knatteligor och sådant för ungar som är yngre.. Finns ju ingen åldersgräns för fotboll.

Det finns väl skolor med lite esport inriktning så det kanske är något sånt du borde kolla på? Men det lär ju främst vara gymnasiet vilket också är lite väl tidigt för din grabb.

Visa signatur

Case: Fractal Design Torrent Solid Black MOBO: ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI CPU: AMD Ryxen 7 7800X3D CPU cooler: Noctua NH-D15 RAM: G.Skill Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz CL30 32GB GPU: MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO 12G PSU: ROG Strix 1000W Gold Aura Edition M2: Kingston Fury Renegade 2TB Fans: 4x Noctua NF-A12x25
Monitor: ASUS ROG Swift PG27AQDM 27" 240Hz 1440p OLED QHD Mouse: Razer DeathAdder v3 Pro Wireless
Mousepad:
InfinityMice Speed V2 Keyboard: Wooting Two HE Headset: Audeze Maxwell Mic: Blue Yeti X

Permalänk
Medlem

Det som varit hittills är ju att man ofta fått hitta kontakter själv (och många då är lite lite äldre), men har kompis som åkte med sina bröder när vi alla började tävla och han då var 9, säkert tufft då de flesta redan var lite äldre och därmed hade övertag, men samtidigt en fördel då han därmed fortsatte när många kanske tävlat en 12 år eller nåt och därefter slutade.
Det kanske kan bli förändring för det med tanke på att det precis i sverige blivit klassat som idrott, så möjligheten för att organisera sig på lokal nivå lär öka. https://www.sweclockers.com/nyhet/36463-e-sport-blir-riktig-i...

Finns även en bok att läsa gratis på nätet som kan vara utvecklande (och nyttigt för tävlande generellt), räcker läsa nåt eller några kapitel så finns mycket applicerbart och som kan hjälpa i allt från esport till fotboll av egen erfarenhet. https://www.sirlin.net/ptw-book/prologue

Men i grund och botten, tävla, tävla och åter tävla ( i riktiga turneringar, dock egenträning väldigt viktigt, samma med analyserande av sitt eget gameplay), om inte annat organisera egna event så kanske ni kan få igång något, finns säkert lokala föreningar i om inte eran egen stad en närliggande större stad där de kan ge tips och erfarenheter.

Andra verktyg som var mycket mer begränsat förr men som minskat i begränsning är videos, långt ifrån alla tutorials är väldigt givande, men kolla en proffsmatch(gärna final eller slutspel) i det spelet som spelas, och se hur de gör, sakta ner och försök hitta varför de gör som de gör, spelen går ju trots allt i en begränsad hastighet så lära sig iaf lite av matten bakom besluten kan hjälpa på en nivå som många tävlande inte ens sätter sig in i(svårt att hitta videos som förklarar sånt dock).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/nya-trenden-80-ta...