Permalänk

Thomson 55" 4k uhd android tv.

Är denna budget tv något som kan passa till en retro dator tex? Ska ha den i ett rum som tv med. 55" blir mycket dyrare i vanlig skärm. Fastnade för fjärrkontrollen med backlit och storleken på skärmen https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/thomson-55-4k-uhd-android...

Permalänk

Någon som har erfarenhet?

Permalänk
Bildexpert 📺

Thomson är TCL. TCL köpte upp Franska Thomson och gjorde deras tidigare organisation till TCL Europe. Varumärket Thomson fortsätter och är i grunden just ombrandade TCL-maskiner. Lite annan layout på fjärren och form på stativfötterna och liknande. Skulle gissa att modellen tekniskt motsvarar TCL:s P6-serie.

Det fär alltså ingen särskilt utan är endast en av tretton på dussinet liknande modeller i den här klassen. Inga fel på något sätt men heller inget särskilt eller extra lämpligt för något. Bara en av hundratals rätt snarlika modeller i basklassen.

Permalänk
Medlem

Räkna dock med buggig mjukvara i sann TCL-anda och med tanke på prispunkten rätt dassig svärta. Det som hade varit lite intressnat i samma prisklass hade väl varit hur bra Hisense's modeller står sig men de har en tendens att hoppa runt rätt friskt i pris.
Se t.ex https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12319508#statistics

Edit: De är knappast top of the line och tappade avtal med Sharp för tillverkning men i budget-segmentet verkar de ändå stå sig rätt bra generellt.

Permalänk

Tack, är det många android och smart tv's som har backlit fjärr? Det är något som jag gillar, så man kan se vad man trycker på i mörkret.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av OldSchool297:

Tack, är det många android och smart tv's som har backlit fjärr? Det är något som jag gillar, så man kan se vad man trycker på i mörkret.

Belyst fjärrkontroll är ganska sällsynt i den här prisklassen. Just sådana detaljer är det som kan särskilja modellerna i klassen. Ingen TV kommer ha märkbart högre ljusstyrka, bättre kontrast eller bättre reflexfilter. Men någon kanske har någon finess man uppskattar.