Permalänk
Medlem

Många SATA-diskar

Jag har en filserver står och brummar här brevid mig som jag har ett MSI-KT6 Delta i, 2x2portar sata på moderkortet(Promise tx2 och nått via shit) och 2 kontroller kort (Promise TX4 och ett Highpoint Rocket 1540). Sen har jag 6st sata-diskar som jag vill köra samtidigt, och jag har testat alla olika kombinationer att inaktivera båda chipen på moderkortet och köra enbart med korten, kört med via och ett kort, andra chipet och ett kort osv osv. Men kontrollerna verkar inte vilja sammarbeta allt för bra ihop, datorn hänger sig ofta när hddsen arbetar eller så låser den sig bara i 10sek och sen flyter allt på igen.

Någon som kan tippsa om lite bios settings?
Någon med flera sata-kontrollers som vet en lösning?
Eller finns det någon som kör med flera sata-kontrollers och får det att funka som kan tippsa om vilka kort jag ska köpa?

Permalänk
Medlem

Problemet behöver inte ligga i att du kör flera kontrollerkort, testat att bara köra med ett kontrollerkort åt gången å se om det fungerar bra?

Jag har kört med flera kontrollerkort. Visserligen inte flera SATA kontrollerkort utan blandat men det borde inte vara någon skillnad.

Det jag kört med är FastTrack 100 och Silicon Image 3112 men det borde som sagt fungera oavsett kort.

Permalänk
Medlem

jag körde med 1 kort i början och då funkade det bra, men det var iof ett annat moderkort.. men sen köpte jag flera hdds och då behövde jag flera kort och då köpte jag ett till. Dom ville inte fungera ihop så jag köpte KT6 Delta kortet för att få moderkorts kontrollerna, men dom funkar juh inte heller ihop med något av korten.