Permalänk
Medlem

Win XP Startar Inte

Har under senaste halvåret haft ett problem som dykt upp nån gång i månaden, när man startar windows och win xp loggan kommer upp tillsammans med en animerad laddarsak som går runt runt så stannar den bara upp och inget händer. Startar då om datorn och allt kör igång som det skall.

Senaste veckan har detta börjat ske oftare och tidigare i dag var jag tvungen att starta om 5-6 gånger innan den lyckades ta sig förbi "laddarrutan".

Var sen ner på stan några timmar och när jag försöker starta den nu har den inte kommit förbi den rutan på uppåt 20-30 försök. Surfar nu från min laptop i stället.

Funkar utmärkt om man startar i fälsäkert läge och fälsäkert läge med nätverk, under bägge de starterna så visas ju aldrig windows laddar bilden utan det är bara under den normala starten när det hela kommer dit som det hänger sig efter ett tag.

Tror inte jag har några virus eller annan skit för norton kollar min dator minst en gång i veckan och så sent som förra helgen körde jag både adaware, spybot och microsoft antispayware.

Nån som vet hur man löser detta?
Tack på förhand.

Permalänk

Kan finnas massor med olika orsaker, men man kan dela dom i två grupper:
Antingen kan det vara någon hårdvara som håller på att lägga av, eller så kan det handla om drivrutins-strul.
Själv skulle jag nog börja med att uppdatera alla drivisar, framför allt till grafik, ljud och nätverk.
Hjälper inte detta så skulle jag börja med att rycka ut all hårdvara som inte är nödvändig för att kunna starta burken, så då får man ju hoppas att du inte har allt integrerat på moderkortet. Om burken startar ok utan nätverkskort, ljudkort, + ev andra extra kort, så börjar man plocka tillbaka dom ett och ett och provstartar för att se om det fortfarande funkar.
För att kolla ett ev strulande grafikkort så behöver man ett annat att testa med, och eftersom du just bara ska testa, så går det ju även med ett gammalt PCI-kort.