Permalänk
Medlem

Bild -> svg

Hej! Finns det något program som kan göra om bilder till vektorgrafik så att kanterna blir bra? Ta den här bilden till exempel:

(Full storlek)
På den bilden är det ju mest ett antal fält med homogen eller svagt skiftande färger, och kantiga övergångar. Ja, fälten var lite brusiga och inte helt släta i färgen, så det kanske inte var det bästa exemplet. Men jag tror att den skulle passa bra i svg-format ändå, utan att själva andemeningen med bilden gick förlorad. En bildexpert eller konstexpert skulle knorra, men annars skulle man kunna lagra den i svg-format. Det skulle gå att göra bra för hand, men finns det något program som kan göra en bra svg-fil av bilden också?

Visa signatur

Don't worry, be happy <°)))><

Permalänk
Medlem

Testa traceverktygen i Freehand eller corel draw. Möjligtvis också adobe streamline...

Visa signatur

JJW

Permalänk

Om du känner dig snål kan du testa den fria mjukvaran Inkscape också. Den har ok verktyg för att tracea bilder automatiskt, men bilder med så mycket detaljer och övergångar är det svårt att få ett bra resultat med. Jag skulle rekommendera att göra det för hand, fast även det läre vara svårt. Vad är syftet? Kanske är det bättre att låta den vara som den är, tror inte det är värt att konvertera den för att spara plats t.ex.

Visa signatur

Python-IRC på svenska: #python.se