Permalänk
Medlem

Kan inte starta efter blue-screen dump

Efter en uppdatering av Adobe Acrobat Reader 8 idag, så började jag höra missljud, och efter någon minut får jag en blue-screen dump som sa något om problem med atapi.sys (?).

Efter detta kan jag inte få igång Windows. Jag får ett meddelande som säger att jag kan starta om windows från senaste fungerande konfiguration, felsäkert läge eller normalläge (som är default-valet) och att jag ska styra valet med piltangenterna på tangentbordet. Problemet är att tangentbordet svarar inte (trådlöst..!). Detta gör att den försöker att starta från normalläget hela tiden, och vilket den då inte klarar av!
Jag har inte bytt tangentbord. Det jag vet, är att det har svarat väldigt dåligt den senaste veckan, men jag har härlett detta till att batterierna kanske har börjat ta slut. När jag nu byter batterier och re-settar tangentbordet och försöker att få länkstationen att hitta den, så letar den inte ens.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nu har jag fått tag på ett annat tangentbord (ej trådlöst) och kan ialla fall göra ett val. Tyvärr är resultatet detsamma. Oavsett val (senaste konfig eller felsäkert läge) så stänger den av sig igen.
Jag har kollat lite på nätet ang atapi.sys och att den har med cd.komponenter att göra. Kan det ha blivit något vid DVD/CD-brännar bytet?

Ytterligare info:
När jag har det trådlösatangentbordet inkopplat (med nya fräscha batterier) så på uppstartssidan (där man kan välja Bios setup och Bootmenu) så går den blåa stapeln till ca 75% och sen hörs ett bip-bip varpå "omstarts sidan" kommer upp. Om jag använder det andra tangentbordet med kabel så går den blå stapeln till 100% och följs av en svart sida där cursorn ligger högst upp i vänsterhörnet (samma oavsätt val av läge att starta om ifrån), och det går inte att skriva något. Efter det kommer "omstarts sidan" man gör ett val, den stänger den av sig själv och startar om.

Vad ska jag göra!? Tacksam för all hjälp jag kan få!

Maskinen är en:
Fujitsu Siemens Scaleo 800 från 2004 (HemPC)

Operativsystem: Microsoft Windows XP Home edition
Processor: AMD Athlon64 3400+
Processorkylare: ?
Moderkort: ATX grönt
Minne: 2x 512MB DDR RAM
Grafikkort: 256 MB DDR, ATI Radeon 9800XT, AGP8x, Video in/out DVI-I(S-video)
Hårddisk: 500 Gb IDE HD (7200rpm) S-ATA (2x250Gb HDD)
Nätaggregat: ?
Övrig kylning: ?
Övriga komponenter: Samsung SH-S202N/BEBN DVD-brännare (installerad för ca 3 veckor sedan utan problem) och Creative Audigy2 ZS ljudkort
Temperaturer: ?