Permalänk
Medlem

Problem!

Hej!

Har ett problem med föräldrarnas burk. Igår natt så började min far installera SP3 till Windows XP. Den frågade efter en stund efter mer utrymme, och startade diskrensning, dock hängde sig diskrensningen efter en stund, och man fick starta om datorn med powerknappen. När man är på väg in i XP möts man av en blåskärm där det står:

"autochk not found - SKIPPING AUTOCHECK"

..och därefter startar datorn om.

XP laddar alltså som vanligt, detta händer precis innan man ska komma till välkomstskärmen. Felsäkert läge funkar inte, där händer samma sak..

Någon som har en idé?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Fram med återställningskivan om den levererades med sådan eller så XP installationsskivan och installera XP över den befintliga och sedan får du böka med återinstallation av program mm men dokument o likn finns iaf kvar.

Annars om du bara vill rädda dokument o likn så laddar du ner BartPE och gör en bootbar XP skiva och har du sedan en extern hd som ansluts via USB så kopierar du över data som du vill rädda dit o sen format o install av XP på nytt.

Om det är under 8 Gb data du ska rädda finns det USB minnen att köpa från 195:- då Elgiganten hade en kampanj på Kingston 8 Gb usb minne för inte så länge sen.

Sen kan jag tipsa om Driveimage XML som du givetvis lägger in på din BartPE skiva som du gör och sen installerar du det på föräldrarnas burk o kör det programmet för att få en diskavbildning från ett fungerande os så kan du komma tillbaks från mjukvarufel på < 5 min utan att trassla med felsökning.

Driveimage XML laddas ner från http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm

BartpE laddas ner från http://www.nu2.nu/pebuilder/

Driveimage XML plug-in för BartPE laddas ner från http://www.runtime.org/peb.htm

Permalänk
Medlem

Du tror alltså att man måste installera om - det funkar alltså inte att reparera med skivan istället?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Du kan installera XP över den gamla så prova med det först innan du formaterar men tänk på att du får lägga in drivrutinerna igen då.

Edit: Eller så googlar man och hittar http://www.google.se/search?q=autochk+not+found&ie=utf-8&oe=u...

Permalänk
Medlem

Tack för hjälpen! Provar att reparera imorgon.

Visa signatur