Permalänk
Medlem

Nätverkskabeln inte ansluten

Jag har hjälpt min mormor med att flytta nu i helgen. Men när jag kopplade in datorn uppstod det ett problem med internetanslutningen.

Innan flytten hade hon en ADSL uppkoppling och endast en dator. denna datorn var inkopplad enmot en router med inbygt modem. Detta fungerade perfekt.
Nu har hon flyttat till en nybygd lägenhet. I huset finns flera alternativ för att koppla upp sig, men det hon har valt är gratis varianten, som har en mycket låg bandbredd, men räcker gott till att läsa mail.

Nu till problemet. När jag kopplar in datorn i väggen står det att en nätverkskabel inte är ansluten. Ingen lampa vid nätvekskortet lyser och det visar inga tecken som hellst på att fungera. Då testade jag ett annat nätverkskort som var inkopplat via en PCI-kortplatsen. Likadant där. Men eftersom hon hade ett helt nytt nätverkskort liggades i en kartong stoppar jag in detta kortet med och lyckas instalera utan några problem. Men fortfarande samma resultat med alla tre korten.

det är inget fel på sladden eller själva uppkopplingen, för när jag kopplar in min laptop i väggen med samma sladd så fungerar det som det skall.

Vad kan det vara?

MVH
Kalf

Visa signatur

//Asus S-Presso S1-P111//Intel Celeron @ 3,0 Ghtz//1024Mb RAM//ASUS V9400-X//Western digital 250Gb//
//HP NC6220 PG832EA//Pentium 4 @ 2,0Ghtz//512Mb RAM//80Gb hdd//

Permalänk
Medlem

Har laptopen varit ansluten innan "mormors" dator kopplades in?

Tänker i fall de har nån MAC-adress låsning på porten eller så.

Permalänk

Hade nått sånt problem i min studentlya, där man bara pluggade in en nätverkssladd o körde. Allt som oftast var det såhär för mig, sen funkade det igen nån timme senare. Är väl något som delar ut uppkopplingen till lägenheten och förmodligen är problemet där och inte hos er.

Visa signatur

Nätagg: Corsair 450 W | Moderkort: Asus P5Q-E | Processor: i5 2500k @ 3.3GHz | Grafikkort: HD 4870 1024 MB | Minnen: Corsair Classic 8GB 1600MHz | Skärm: Samsung T220 @ 1680x1050
En datorspelsklubb för vuxna! www.oldswedishgunners.se

Permalänk
Medlem

Porten är stängd eller fastighetsnätet är trasigt/ej patchat.