Telia och Bredbandsbolaget följer IPRED

Permalänk
Medlem

Aldrig att jag skulle välja Telia själv, hellre bredbandslös. Det var väntat med Telia men bredbandsbolaget är en riktig besvikelse, fortsätt skicka in brev och klaga för det är väldigt dåligt mot kunder.

Glocalnet som redan har så extremt mycket problem kommer få det tufft då de inte har något föredetta monopol att luta sig tillbaka mot.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Medlem

Det finns väldigt många idioter som inte döljer sig Mr. Tror du något annat så är det inte jag som skall vakna upp. Visst har många döljt sig tidigare och dessa kostar resurser och mycket pengar. I och med IPRED samt att IP-leverantörer skall börja rensa information gör mycket arbete svårare så är det. IPRED i sig startade den här dumma jakten. Det är även mycket bevismaterial i dagens rättsfall som bygger på information knutna till nätkontakt där folk INTE gömmer sig vilket leder till att de finns tillräckliga bevis för att ställa någon utom rimligt tvivel. SE HELHETSBILDEN. Tekniken att gömma sig har funnits, visst, men många har inte gjort det och gör det inte.
Genom denna debatten runt IPRED och att bolagen rensar IP information så ger dom dessa scumbags en gratis möjlighet att klara sig. Idiotiskt enligt mig.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mazda
Även om det avslöjas direkt så måste det ju ha genomförts minst en omröstning, och då är skadan redan gjord och det finns ingen som står till svars. Att vara skeptisk till ValViljan ser jag inte som ett argument varken för eller emot det nuvarande systemet, så det känns som om du slår ett slag i luften där.

Självklart har du rätt i att man kan vara skeptisk till ValViljan. Varje parti skall man vara skeptisk till. Speciellt mot de där man själv kommer att ha väldigt lite kontroll över och där man i realiteten lämnar bort sin röst till. Hur många står till svars (och kan straffas för det) när ett parti går emot väljarna?

Oklarheter kring röstningsförfarandet tror att det är mycket liten risk för. Staten kommer kräva en omfattande kontrollapparat kring det, i klass med ett vanligt riksdagsval. Det är lika stor chans att valfusk (oupptäckt) skulle förekomma i ett "vanligt" val, men med långt större konsekvenser över tid.

ValViljan är i princip en folkomröstning för många stora frågor, en del gillar att kunna påverka direkt, medan andra, av olika skäl, låter andra bestämma.
Det politiska engagemanget skulle troligtvis öka också, om möjligheten fanns att mer direkt påverka.
Jag är tämligen övertygad om att t.ex. FRA-lagen, och i viss mån IPRED-lagen, inte hade röstats igenom om det hade varit folkomröstningar om det.

Permalänk

Men seriöst, hur många tror ni kommer åka fast?

Alla lite större grupper som lägger ut torrenter borde ju ha ett skydd, VPN eller Proxy eller liknande?

Visa signatur

MSI P67A-GD55 | Core i7 2600k @4.0 Noctua NH-D14| Corsair HX 650W | Corsair Dominato r8 GB | XFX Radeon 6950 2 GB | Samsung 500 GB + 2x 160 GB | Corsair Force 120 GB || NAD C326BEE | Cerwin Vega VS-10 | LG LH4000| Samsung SyncMaster EX2220

Permalänk
Medlem

Tja det kunde man ju ge sig F A N på att telia givetvis skulle stödja Ipred..
Blir lätt ett operatörsbyte för bredbandet...

EDIT:

Tycker Idioterna kan skrota Ipred och lägga pengarna på det som verkligen behövs nämligen ta fast våldtäktsmän & pedofiler.

Visa signatur

[OS: windows vista ultimate] | [Processor: AMD Phenom2 X4 940 3.0Ghz, AM2+ Black Edition] | [Mobo: GA-MA790GP-DS4H] | [Graffe: PowerColor ATI HD4870 X2 2GB] | [750w nätagg] | [Cooler Master Haf 952] | [Corsair Dominator 2x2gb 1066mhz] | [500gb WD]

Permalänk
Entusiast

Om en enda pedofil slipper undan åtal på grund utav svinen som vägrar att spara information så hoppas jag att ni inser hur allvarligt det är och varför det måste göras.

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk

Jag har Telia, jag skickade detta medelande;

Fråga 2009-04-27 18:46
Hejsan !
Eftersom det är omöjligt att skicka e-mail till Bredband - teknisk support för tillfället så mailar jag er..
"Tidigare denna månad rapporterade Bahnhof att de inte kan följa IPRED-lagen utan att bryta mot en äldre lag om behandling av kunduppgifter. Bahnhof har därför valt att följa den gamla lagen, och raderar information om IP-adressen när den informationen inte längre behövs."
Citat från SweClockers.
Varför gör inte ni också det ? Kan Tele2 (som tydligen gjort det nu) och Bahnhof och några till så kan ni med.. Jag tycker bara det är tramsigt att man inte ska få vara anonym ;'o
Tacksam för svar, och vänligen en anledning också..
MvH Simon Kronberg.

Fick detta svar;

Svar 2009-04-28 13:23
Hej!
Tack för din förfrågan.
Telia är skyldiga enligt Ipred-lagen att lämna ut uppgifter om vem som använde ett visst ip-nummer, men det gör vi endast om domstolen, efter ansökan och efter sin egen bedömning, kräver att vi ska lämna ut dem.
Som internetoperatör har vi en skyldighet gentemot våra kunder att säkra att vårt nät har god kapacitet, kvalitet och säkerhet. Då är det viktigt att så långt som möjligt förhindra spridning av spam och virus som inte bara utgör ett hot mot enskilda kunder utan också kan medföra stora störningar i nätet. Utan lagring av ip-nummer skulle det bli avsevärt mycket svårare för oss att upptäcka och förhindra spridning av spam och virus.
Vi lagrar inte längre än vi bedömer som nödvändigt för att leva upp till de krav som ställs på oss av kunder, operatörer och PTS. Telia kommer att se över om det går att begränsa lagringen i tid och omfattning, men det får inte ske på bekostnad av säkerhet eller trygghet för våra kunder.
Med vänlig hälsning

Sophia Stolpe
Telia Kundservice

Men, om nu Bahnhof och Tele2 kan slänga deras IP, då borde det fan inte vara hela världen, eller ?
Ska iaf byta till Tele2 så fort som möjligt !

Visa signatur

Ryzen 5 5600X @stock | ASUS ROG STRIX B550-F | MSI RTX 3070 VENTUS 2X OC | 32 GB DDR4 @3600 MHz

Permalänk
Medlem

Skulle bara filmbolagen göra som monty python så skulle vi inte ha dessa problem. Efter att monty python lade upp de flesta av sina klipp på youtube har deras försäljning ökat med 23000% .

(gammal nyhet http://www.viralblog.com/social-media/monty-python-increases-... )

Permalänk
Medlem
Citat:

Tele 2 gör som andra bredbandsleverantörer och kommer att spara kundernas användaruppgifter i upp till två veckor. Detta trots att man på sin hemsida uttryckligen skriver att man inte tänker spara kunders IP-adresser.

http://www.metro.se/2009/04/28/32571/tele-2-vi-sparar-visst-k...

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem

den dag som jag vill betala ett företag för att övervaka min IP nummer ska jag välja telia
eller Bredbandsbolaget

Visa signatur

Play : i7920@3360mhz/HD 5770 / 1,75 tb HDD
Work : Phenom2 X6 1055T/2,25 tb HDD
server : e6300@ 1,8 ghz/ 4 tb hdd

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av orsla
För h-vete. Skydda min integritet hit och skydde min integritet dit. Bara en massa bullshit. I 9 av 10 fall vill folk ha en chans att OLAGLIGT ladda ner film och musik gratis inget annat. Men man skyller på att sin stackars integritet kränks, har ju blivit inflation av begreppet likaväl som att alla som bara rör mig kommer jag att anmäla. Löjligt!
Vad i integriteten är så förbaskat kränkande, ärligt talat? Har man inget att dölja har man inget att vara orolig för. Simple as that.

Jag kan hålla med om att inte privata aktörer skall få blanda sig i sådana här saker utan polisen och liknande myndigheter som handhar civil rättsliga fall.

Men snälla, se den större bilden. Genom att gömma sig, skapa mullvads program och gå via några VPN servrar, slänga bort IP information kommer att göra det lättare för brottslingar. Sätt er själva i situationen att erat barn blir ett ru*kobjekt för någon, någon letar upp erat barn och gör något och det enda man kunde ha haft som gjort att man hittat personen i fråga är IP adressen. Finns mycket grövre brottslighet än så men det är onödigt att ta upp här och nu. De större aktörerna har förstått detta även fast det kan låta floskelaktigt när man läser det så här men som insatt är det så!

Jag kan tycka att IPRED i sig kan vara fel då det motiverar folk att skapa mullvadsprogram/VPN etc. vilket försvårar arbetet efter kriminella enormt mycket och enorma resurser måste läggas ner för att hitta en person om det ens går. Men men, åter till ämnet. Att bolagen väljer att inte slänga bort IP'n anser jag är bra ur många perspektiv, stå på er! Jag vill inte sitta där en dag då det inte går att få tag eller få bevis när en pedofil eller våldtäktsman etc. som skapat en kontakt via nätet slår till mot mitt barn men det kanske ni vill? Eller så kanske kommentarerna på detta inlägget blir att det kommer aldrig hända, då har jag ett svar: Läs på, väx upp, se helhets bilden!

Gå och gräv ner dig ditt j..la troll, hur dum i knoppen får man bli egentligen??

ALLA här fildelar inte, men vill ändå ha kvar sin anonymitet m.m. på nätet. Min kompis råkade faktiskt ut för en anmälan om våldtäkt från hans tjej när han bröt upp med henne. Det slutade med att han vart TOTALT sönderslagen/sparkad i "rök/rast hörnan" på häktet av andra interner som ville dela ut lite "hederlig rättvisa", sin 10 vecka på häktet, HELT jä..a oskyldig och allt. Hennes psykolog tvingade mer eller mindre henne att erkänna för polisen, så han vart släppt! Men hey what, hellre fälla än fria va!! Vi kanske får ett alldeles underbart amerikanskt samhälle, där alla är så livrädda för allt hela tiden att dom knappt vågar öppna ytterdörren

Är det ett sånt samhälle du vill ha? Vänta tills det är du som blir utpekad, nej men du: det kan inte ske för du är ju oskyldig? Annars SLUTA ta upp pedofiler m.m. hela tiden, dom har INGET med oss att göra, det är polisens jobb, eller bilda medborgargarde eller nåt om ni tror det står ett gäng drägglande peddosar i varje gathörn. Gör vad som helst, men att försvara varenda nytt intrång med peddosar, lågt!

Off topic, sorry!!

Permalänk
Medlem

Skickade ett mail till Telia angående detta igår
Fick svaret:

Hej!
Tack för din förfrågan.

Vi och andra internetoperatörer är skyldiga enligt Ipred-lagen att lämna ut uppgifter om vem som använde ett visst ip-nummer, men det gör vi endast om domstolen, efter ansökan och efter sin egen bedömning, kräver att vi ska lämna ut dem.

Med vänlig hälsning

Azad Farrokhi
Telia Kundservice

Fråga 2009-04-27 21:39

Hej jag har precis läst http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/165574-telia-och-tre-bluf...
Och jag skulle vilja veta er exakta inställning till IPRED lagen. Är ni för och är villiga att ut personliga uppgifter vilket jag ser som kränkande.
Eller sparar ni dem inte.

Tack på förhand!

Visa signatur

AMD FX 9590 Kyls med vatten || ASUS Formula Z || Corsair 32 GB 2400MHz Vengence Pro || Samsung 840 pro || 2xIntel x25-M G2 SSD raid 0 || AMD Asus 290 || Fractal Design Newton R2 1000W || Corsair 540 air ||

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Om en enda pedofil slipper undan åtal på grund utav svinen som vägrar att spara information så hoppas jag att ni inser hur allvarligt det är och varför det måste göras.

Trams! Med dylika tänk-på-barnen-argument kan man rättfärdiga precis vadsomhelst.

Visa signatur

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Permalänk
Medlem

Bara helt offtopic...vet nån vilken upload bahnhofs 24 Mbit/s ADSL har?
Tacksam för svar
/johan

Permalänk
Entusiast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Trams! Med dylika tänk-på-barnen-argument kan man rättfärdiga precis vadsomhelst.

Jag förstår inte hur du kan se det som trams. Är det enligt dig alltså viktigare med anonymitet för en fildelare än bevis emot en pedofil?

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shike
Märkligt, just Telias ADSL är ju annars känt för bra prestanda mot utland t.ex, du bör ha bra ping, annars är något galet och då kvittar det nog vilken operatör du faktiskt har. Ofta får man dessutom högre ping med fiberlan, råkade ut för det när jag bytte till fiber själv.

När jag hade telias 0.25(0.5?)/ upp ännu mindre så låg jag på stadig 5-9ping oavsett. när jag bytte till 2mbit och till senare 8mibt så ligger jag ständigt över 50ping om inte mer. iofs har jag lagt av med mycket spelande men det är ändå sur och ändå så har både jag gått igenom allt och även ett par reparatörer men det ar ju inte hjälpt. med fiber bör man faktist ligga lågt. sen beror det lite på vad för utrustning de har iofs.

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

det borde komma en lag som tvingar bredbandsbolagen att lagra ipadresserna i minst 2 månader så att de fildelarna åker fast.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Jag förstår inte hur du kan se det som trams. Är det enligt dig alltså viktigare med anonymitet för en fildelare än bevis emot en pedofil?

Man kan argumentera på ditt sätt i en evighet.

Det är lika bra att installera övervakningskameror i alla hem också för att ingen ska misshandla sin fru, för du tycker väl att det är viktigare att beivra brott än att värna om integriteten?

Permalänk

Skall nu säga upp mitt glocalnet och fixa tele2 istället.
Inte för att jag tankar.

Men jag vill fan inte att folk skall kunna se vad jag håller på med.
Tycker det är förjävligt och integritets kränkande.

Permalänk
Citat:

IPRED-lagen trädde i kraft den första april och ger upphovsmän rätt att själva begära ut kunduppgifter från en internetleverantör, utan att blanda in polisen. Bland annat Bahnhof tog tidigt ställning och anser att IPRED strider mot en annan lag om personuppgifter från 2003, och väljer istället att följa den äldre lagen. Kunduppgifter kan då raderas när de inte behövs, och det finns därefter ingen information att lämna ut.

/Sista stycket ur artiklen

Jag visste inte att det fanns en lag som sa att man måste spara kunduppgifter? Lagen som refereras till säger väll dessutom att operatören bör lagra precis så pass mycket uppgifter man behöver för att fakturera och sedan radera det så snabbt man kan. Inget tvång utan en uppmaning om att lagra så lite man kan/behöver.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Jag förstår inte hur du kan se det som trams. Är det enligt dig alltså viktigare med anonymitet för en fildelare än bevis emot en pedofil?

Frågan är väll bättre om man 95 personers integritet är viktigare än att det är möjligt (utan att i förhand be om det, för det går ju faktiskt att polisen ber ispn hålla koll på någon ip/användare åt dem) att hämta bevis mot 5 personer. Ja man beräknar att ungefär 5% utav befolkining har en pedofilisk (är det ett ord?) böjelse.

Vi kommer inte få fast fler pedofiler med hjälp utav IPRED. Ifall inte det är så att producenter utav barnpornografi skulle bestämma sig för att ge sig efter folk som piratkopierar deras verk. Vilket jag har otroligt svårt att ens kunna föreställa mig att det skulle ske. Det enda IPRED gör är;
1) Ge polisiära befogenheter till privata aktörer,
2) Inskränka våra mänskliga rättigheter,
3) Ge pedofiler som idag inte tänk på sin säkerhet det lättare för sig (de kanske har banhof, tele2 osv. och då utan att veta om det får ett lager "säkerhet"),

Skulle det dock vara så att polisen misstänker en ip-adress för ett barnpornografiskt brott kan polisen, genom domstol, be internet leverantören som äger ip-adressen att logga all trafik. Och sedan även berätta för polisen vem personen är som använt ip-adressen (såvida personen fortsätter med det polisen misstänker personen för så att brott kan styrkas).

Visa signatur

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rastersize
/Sista stycket ur artiklen

Jag visste inte att det fanns en lag som sa att man måste spara kunduppgifter? Lagen som refereras till säger väll dessutom att operatören bör lagra precis så pass mycket uppgifter man behöver för att fakturera och sedan radera det så snabbt man kan. Inget tvång utan en uppmaning om att lagra så lite man kan/behöver.

Förmodligen har du rätt men jag tycker att det borde finnas en sådan lag och då för att främst sätta dit terrorister, skimrare och pedofiler. Upphovsrättsbrott ska komma längre ner i prioriteringslistan.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk
Geeks
SweClockers
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rastersize
/Sista stycket ur artiklen

Jag visste inte att det fanns en lag som sa att man måste spara kunduppgifter? Lagen som refereras till säger väll dessutom att operatören bör lagra precis så pass mycket uppgifter man behöver för att fakturera och sedan radera det så snabbt man kan. Inget tvång utan en uppmaning om att lagra så lite man kan/behöver.

Det är ju ett stort kryphål egentligen. IPRED förutsätter att internetleverantörerna sparar loggar över kunders ip-adresser. Den andra lagen anger att dessa uppgifter ska raderas om de inte behövs för fakturering eller dylikt, och då väljer internetleverantörerna att gå efter det istället.

Att endast radera uppgifter för att bli av med IPRED är straffbart såvitt jag vet. (Försvårande av utredning/undanröjande av bevis eller något sånt, är ingen expert på området)

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem

Ååå, jag som först missuppfattade överskriften och började typ dansa (har telia) men får väl vara laglig ändå då.

Visa signatur

Teori är när man vet allt men inget funkar.Praktik är när allt funkar men ingen vet varför. Här blandas båda, inget funkar och ingen vet varför.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Jag har då aldrig haft högre med fiber iallafall. I nuläget har jag 2 ms på bredbandskollen. Ganska lågt tycker jag ^^

Mot en server i utlandet? Jösses, din fiber vill jag verkligen ha! GE! NU!

Visa signatur

|i5-3570k osv.. |
|Linn Renew Klimax DS/D|Linn Kisto|2st Linn Majik 6100/D|Aktiva Linn Majik 140|Aktiv Linn Majik 112|Linn UNIK|
|Sony HW-50|Grandview Cyber Tab-Tension 92"|Dune HD Base 3D|

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Om en enda pedofil slipper undan åtal på grund utav svinen som vägrar att spara information så hoppas jag att ni inser hur allvarligt det är och varför det måste göras.

Om en enda pedofil slipper undan åtal på grund utav att polisen ägnar tid på fildelare istället för pedofilerna så hoppas jag att ni inser hur allvarligt det är och varför det måste göras om.

... men oj.. det fungerar visst hur som helst...

ergo: Ointressant inlägg. Gör om. Gör rätt.

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

CR-10S Pro, CR-10S5, CR-10 Max

Permalänk

Tele2 har ytterliggare en kund!

Min frihet vill jag bevara så länge jag kan. Förstår inte hur vissa folk här kan vara så integritetskränkande.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av orsla
För h-vete. Skydda min integritet hit och skydde min integritet dit. Bara en massa bullshit. I 9 av 10 fall vill folk ha en chans att OLAGLIGT ladda ner film och musik gratis inget annat. Men man skyller på att sin stackars integritet kränks, har ju blivit inflation av begreppet likaväl som att alla som bara rör mig kommer jag att anmäla. Löjligt!
Vad i integriteten är så förbaskat kränkande, ärligt talat? Har man inget att dölja har man inget att vara orolig för. Simple as that.

Jag kan hålla med om att inte privata aktörer skall få blanda sig i sådana här saker utan polisen och liknande myndigheter som handhar civil rättsliga fall.

Men snälla, se den större bilden. Genom att gömma sig, skapa mullvads program och gå via några VPN servrar, slänga bort IP information kommer att göra det lättare för brottslingar. Sätt er själva i situationen att erat barn blir ett ru*kobjekt för någon, någon letar upp erat barn och gör något och det enda man kunde ha haft som gjort att man hittat personen i fråga är IP adressen. Finns mycket grövre brottslighet än så men det är onödigt att ta upp här och nu. De större aktörerna har förstått detta även fast det kan låta floskelaktigt när man läser det så här men som insatt är det så!

Jag kan tycka att IPRED i sig kan vara fel då det motiverar folk att skapa mullvadsprogram/VPN etc. vilket försvårar arbetet efter kriminella enormt mycket och enorma resurser måste läggas ner för att hitta en person om det ens går. Men men, åter till ämnet. Att bolagen väljer att inte slänga bort IP'n anser jag är bra ur många perspektiv, stå på er! Jag vill inte sitta där en dag då det inte går att få tag eller få bevis när en pedofil eller våldtäktsman etc. som skapat en kontakt via nätet slår till mot mitt barn men det kanske ni vill? Eller så kanske kommentarerna på detta inlägget blir att det kommer aldrig hända, då har jag ett svar: Läs på, väx upp, se helhets bilden!

Jag håller med dig om detta till stor del. Jag sysslar inte med fildelning ö.h.t annat än ubuntu-system som jag gladeligen sprider. Jag kör som sagt med öppna programvaror och jag köper min musik och filmerna likaså.

Men detta blir resultatet är tyvärr en sanning som utgår ifrån en bristfällig konsekvensanalys från de som från början fattade beslutet och framförallt motivet till det.

Jag är emot att resurser läggs på dessa "taffliga" polisiära områden som handlar om fildelning osv. Dessa pengar skall läggas på andra håll istället! Exempelvis på att uppklara en större andel av de brott du upptar i ditt inlägg ovan.

I syfte att inte uppmana till fler "felsatsningar"-från början- samt med den lilla konsumentkraft jag står för kunna "rikta" satsningarna på rätt saker från början så har jag nu sagt upp mitt BBB abonnemang (har det i 3 månader kvar) till förmån för Bahnhof.

//Loofy

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ankmeister
Kan faktiskt inte låta bli att fnysa åt vissa av kommentarerna som ges här. Verkar som att hela världen och internet kretsar kring er fildelning.

*Suckar djupt*

Om dessa internetleverantörer skulle förstöra all information gällande IP adresser, skulle det markant försvåra arbetet för de myndigheter och organisationer som faktiskt bekämpar andra brott än fildelning, såsom prostitution, droghandel och pedofilbrott, för att nämna några. Förstår inte hur man kan vara så kortsiktig att man överväger byta internetleverantör för att de resonerar på det här viset. Är ju rent ut sagt korkat.

När det gäller fildelning så håller jag med majoriteten här, att det är löjligt att det läggs så stora resurser på att sätta dem i kläm. Men som sagt, att inte kunna se andra användbara områden för IP adresser än sin fildelning tyder ju på en klar nedsättning av de celebrala förmågorna att flytta sig utanför sin egen lilla värld.

med ditt resonemang kan man motivera fra och alla möjliga övervakningslagar in i absurdum. och om man tänker fortsätta fildela trots lagändringen är det ganska logiskt att man vill byta isp till en som inte lämnar ut ens uppgifter om man inte vill ha en massa stämningsansökningar ner i brevlådan. dessutom så vet man med sig att man ska begå tung brottslighet tror jag man vidtar försiktighetsåtgärder som tor för att dölja sin ip, kryptering etc då en skärmdump/loggfil inte räcker för att fälla en som i fildelningsfallet.

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk

FY FAN så jävla bortskämt folket har blivit säger jag bara. xD

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KroonBerg
Fick detta svar;

Svar 2009-04-28 13:23
Hej!
Tack för din förfrågan.
Telia är skyldiga enligt Ipred-lagen att lämna ut uppgifter om vem som använde ett visst ip-nummer, men det gör vi endast om domstolen, efter ansökan och efter sin egen bedömning, kräver att vi ska lämna ut dem.
Som internetoperatör har vi en skyldighet gentemot våra kunder att säkra att vårt nät har god kapacitet, kvalitet och säkerhet. Då är det viktigt att så långt som möjligt förhindra spridning av spam och virus som inte bara utgör ett hot mot enskilda kunder utan också kan medföra stora störningar i nätet. Utan lagring av ip-nummer skulle det bli avsevärt mycket svårare för oss att upptäcka och förhindra spridning av spam och virus.
Vi lagrar inte längre än vi bedömer som nödvändigt för att leva upp till de krav som ställs på oss av kunder, operatörer och PTS. Telia kommer att se över om det går att begränsa lagringen i tid och omfattning, men det får inte ske på bekostnad av säkerhet eller trygghet för våra kunder.
Med vänlig hälsning

Sophia Stolpe
Telia Kundservice

OT:
Vilket Stolpskott nedå, bara skojade hihihihi
(Älskar ni inte ordvitsar)