alternativ till Mullvad

Permalänk
Medlem

alternativ till Mullvad

hejsan jag leter efter ett gratis alternativ till http://mullvad.net/...
som även då ska funka med torrents..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nabil_akhlaque
hejsan jag leter efter ett gratis alternativ till http://mullvad.net/...
som även då ska funka med torrents..

Mullvad - Frågor och svar

Citat:

Är jag anonym även med bittorrent när jag använder Mullvad?

Ja, all trafik från din dator går igenom Mullvad, förutsatt att du inte kryssat i rutan undanta svensk trafik. Den IP-adress som syns på webbsidor, med bittorrent, eller med andra program är vår IP-adress, och inte din.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Mullvad - Frågor och svar

eehh okeeej.. ja det vet ja väl.. men du svarar ju absolut inte på min fråga...

jag leter efter ALTERNATIV!!!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nabil_akhlaque
eehh okeeej.. ja det vet ja väl.. men du svarar ju absolut inte på min fråga...

jag leter efter ALTERNATIV!!!

Med andra ord; Någon som kan tillhandahålla bandbredd till och från dig med samma hastighet som din ISP ger dig.
Finns ingen men lycka till.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk
Antielefant

Visst finns det alternativ, men inget gratis. Alla kostar mellan 40 och 60 kr per månad.

www.flashback.name
www.dold.se
www.relakks.com

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Medlem

betala inte för dold.se det är ren skit!

Visa signatur

"One of my friends once told me that the geekiest thing a guy can do, is to have a favourite file format."

Permalänk

iGhost?

Visa signatur

WS: GA-P35-DS3L, E7400 @ 3,36GHz, 4x2GB PC-8500, 9800GT 512MB GDDR3, OCZ SSD 30GB, 1TB SATAII
FS: Point of View ION 330, 2x1GB PC-6400, Adaptec RAID 2405, 12TB SATAII
FTP: D201GLY2, 1GB PC-5400, 4GB CF, 500GB SATA

Permalänk

Ipredator?

http://ipredator.se/

Den kostar dock 5 EUR per månad, alltså ca 55 SEK enligt aktuell valutakurs.

Citat:

Ipredator, som tjänsten kallas, är än så länge inte öppen för allmänheten men tar emot intresseanmälningar för betatestning. Tjänsten bygger på vpn-tekniken och kopplar trafiken från din dator ut till nätet.

Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.219913/anonymisering-fran-pirate-b...

Mer finns att läsa på IDG ComputerSweden. Även Aftonbladet har skrivit en artikel.

Torrentfreak har också skrivit om Ipredator.

Citat:

As the online battle against file-sharers heats up with governments and ISPs forced into the arena, those opposed to being monitored are investigating counter-measures. Soon the Pirate Bay team will introduce IPREDATOR, a service that promises to make global Internet users more anonymous than with existing VPN services.

Källa: http://torrentfreak.com/pirate-bay-announces-ipredator-global...

Sedan har du också SwissVPN.

http://www.swissvpn.net/

Deras tjänst kostar 5 USD per månad vilket är ungefär 40 SEK.

Sedan har du också RELAKKS.

https://www.relakks.com/

Deras tjänst kostar 149 SEK på tre månader, ca 50 SEK per månad alltså.

De flesta av såna här anonymiseringstjänster kostar ju pengar. Men det tycker jag är ganska naturligt. Om man vill ha Internet-uppkoppling så går man knappast till grannen och ber att få koppla upp sig gratis mot dennes nät. Sedan om en sån här tjänst kostar pengar så är det mindre troligt att tjänsteleverantören bryter mot villkoren och själv samlar in information om enskild användare. Vill man ha kunder så låter man bli det. Så att det oftast finns ett pris på en sån här tjänst tycker jag gynnar användarna samtidigt som det hjälper tjänsteleverantören att utveckla sig och skaffa mer, bättre och snabbare hårdvara vilket ger ännu bättre tjänst. Det är ju likadant med Internet-leverantörerna.

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk
Citat:

Som svampar i skogen har ett antal svenska anonymiseringstjänster börjat att ploppa upp, och några av de frågeställningar som alla ställer sig är:

  1. Går det att lita på dessa tjänster?

  2. Kan man fildela via anonymiseringstjänster

Och garanterat svar på dessa frågor är svåra att ge, låt oss analysera frågeställningarna noggrannare. Att lita på dessa tjänster kan enbart bevisas tills det att motsatsen är bevisad, dvs att information läcker eller kommer fram som inte bör komma fram.

När det gäller punkt två så är det lite lättare, här visar nämligen undersökningar att i snitt så förloras 90% av hastigheten då en anonymiseringstjänst används vilket är mycket otrevligt för en fildelare.

Här är några av de svenska anonymiseringstjänsterna:

Och några av de utländska aktörerna:

Källa: Kryptera.se - Anonymiseringstjänster

Utifrån ditt första inlägg så uppfattade jag det som att Mullvad är gratis men att du av en annan anledning ville ha tips på alternativ till den som även de är gratis, liksom Mullvade alltså. Men nu när jag tittade lite närmare så såg jag att även Mullvaden kostar pengar, ca 50 SEK tror jag. Enda gratis alternativet som jag har hittat hittills är alltså TOR (gratis).

Men om det är anonym fildelning som du är mest intresserad av så har du mer att förlora än att vinna på att använda dig av såna här tjänster. Att 90% av din uppkopplings bandbredd försvinner i och med det är ett ganska hårt bakslag för en fildelare. Du kan aldrig komma upp i samma överföringshastigheter om du använder en sån här tjänst jämfört med att inte använda det. Åtminstone inte i dagsläget.

Det är bra att det finns såna här tjänster, men i grund och botten så är användarintegritet något som Internet-leverantörerna borde ägna sig åt. Här skapas nu en helt ny marknad för anonymiseringstjänster. Anonymitet på Internet är en självklarhet och det borde vara i Internet-leverantörernas bästa intresse att se till att det förblir så. Det här är helt klart något som Internet-leverantörerna borde fokusera mer på än de har gjort tidigare. Sedan ska man också veta att alla som är ute på Internet har en unik IP adress, och det blir det ingen ändring på i och med att man abonnerar på en anonymiseringstjänst. Så det kommer att bli svårare, men det kommer fortfarande vara möjligt att spåra tillbaka ett IP nummer till en enskild användare/abonnent även med anonymiseringstjänster.

De här aktörerna som levererar anonymiseringstjänster tar ju själva allt mer och mer formen av en Internet-leverantör. Så om man tidigare har lyckats få Internet-leverantörer på fall och ge ut sina kunders personuppgifter till intresseorganisationer och Polisen, vad säger då att inte samma sak kommer och kan ske med ett företag som levererar anonymiseringstjänster? Det blir detsamma som att abonnera på Internet hos en Internet-leverantörer, enda skillnaden blir att man förlitar sig på en annan aktör. Det är bättre att de etablerade Internet bolagen engagerar sig mer i de här frågorna än låta en tredje part agera mellanhand till Internet-leverantören.

Om man vill ändra på de här trenderna med övervakning av våra liv på Internet så tror jag att förändringen måste ske på ett politiskt plan. Att börja abonnera på anonymiseringstjänster är att fly från grundproblemet. Det är att erkänna sig besegrad. Om man flyr så kommer man alltid att leva på flykten, i exil. Majoriteten av alla Webbplatser som ägnar sig åt piratkopiering, The Pirate Bay inkluderad, är eller har varit på flykten i och med att man har flyttat sina servrar till eller hyrt serverplats i andra länder. Man måste våga stå emot och slåss tillbaka.

Jag är personligen emot piratkopiering, men jag är inte emot fildelning. Men jag kan förstå varför så många, i synnerhet de unga piratkopierar eller sprider piratkopierat material på Internet. Det finns många, i grunden försvarbara, motiv till det. Jag kan inte minnas tillbaka till när jag senast besökte en fysisk skivbutik för att köpa en musikskiva. Det brukade finnas minst fem stycken i min stad, men nu finns det högst en. Jag är dock osäker på om den ens finns kvar, har ju inte besökt den på flera år. Vill man köpa en fysisk skiva så köper man det i en Online butik för leverans med Posten.

Det är vi unga som ska styra och ställa i den här världen de kommande decennierna. Det här är vår tid! Vi lever i en digital värld där medierna blir digitala i allt större utsträckning och då är det ju en självklarhet att de ska vara överförbara över Internet också eller mellan handhållna digitala enheter. Så det ska finnas fungerande, digitala, distributionskanaler för både musik, film och andra medier.

Jag hoppas att alla ni som känner igen er i det jag skriver är med i Piratpartiet och att ni går och röstar i EU valet. Sist men inte minst vill jag tillägga att Piratpartiet handlar inte bara om pirater och piratkopiering. Det är väl efter denna insikt som så många har valt att gå med i Piratpartiet.

Citat:

Genom att rösta på Piratpartiet den 7 juni 2009 röstar du för din rätt till ett privatliv och för en mer balanserad upphovsrätt.

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk

Den här tråden är för övrigt felplacerad. Den gör sig nog bättre hörd i Internet, uppkoppling och nätverk forumet.

Moderator, flytta den!

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111