FSX Flight Simulator X -tråden!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweCarn
Alla som är flygsugen (Multiplayer), även om ni inte fixat fullversioner osv, skicka ett pm till mig!

Vad för plan bruakr du/ni flyga? Bara små props och militärflyg eller?

EDIT: YEES! Måste bara skriva att jag nu har beställt följande moderkort: Gigabyte GA-MA770-DS3 AMD 770+SB600 för endast 280:- på Komplett (Demo-vara), ska hämtas i hämtbutik typ imorrn eller i övermorgon. Ska köpa en billig Phenom2 710 eller 940 sen, nu blev allt MYCKET billigare eftersom kortet normalt kostar runt 600

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Medlem

Dagens flygning i canada, Xclusiv8 och John (Lasermannen) PÅ thight final

Flyger över nån lastbåt

Landning vid brygga

Action!

SVAR TILL GustavRonne:
Vi flyger allt från Militärt, till Buisjet och Propeller, har blivit mycket småflyg nu!

Visa signatur

robinsjodin.se

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweCarn
SVAR TILL GustavRonne:
Vi flyger allt från Militärt, till Buisjet och Propeller, har blivit mycket småflyg nu!

Ok, jag är inte riktigt så förtjust i militär flyg, hade Gripen förut men efter W7 har jag inte orkat fixa tillbaka den.
Just nu kör jag mest 737 och 747, ibland blir det någon prop. Prop plan kan vara väldigt roliga ibland på små flygplatser nära vattnet och sånt, men jag har inte den där Utter eller vad den heter som har trottlarna i taket typ, måste fixa den

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Medlem

Här har ni fortsättningen på dagens flygning från min sida.

Jag började min flygning i en Piper Super Cub men fick landa och byta pågrund av soppatorsk och inga tank stationer i närheten

Fråga inte!

Här ser vi mig ( den gula ) och SweCarn i hans Cessna

Alla tre parkerade

Robin (SweCarn) ska alltid flyga så jävlar fort!

Nu jävlar har jag dig!

Permalänk
Medlem

Tjoho, om någon flyger/är på för att flyga nu så säg till på något vis

Visa signatur

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Permalänk

Testade ett nytt plan, EA-6B Prawler.

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Spelade lite FS2002 idag:)

KHH (Kaohsiung) till ARN (Arlanda) var sträckan som man själv flyger snart :p, spelet är ju inte på långa vägar lika snyggt om FSX men i brist på annat spelbart på laptopen

Permalänk
Medlem

Något inspirerad av denna tråd, så bestämde jag mig för att ladda ner demot och testa denna simulator som jag tidigare sneglat på. Och det var mycket intressant (och lärorikt) med denna variant av atmosfärisk transport. Jag har dock stött på en klurighet som jag hoppas att någon av er här kan hjälpa mig att lösa. Du som är intresserad av upprinnelsen kan fortsätta läsa, du som enbart är intresserad av vad denna nybörjare behöver veta kan skrolla till slutet på detta inlägg.

__________________________________

END READER AGREEMENT

Innan du fortsätter läsa så behöver jag upprepa att jag är en fullständig nybörjare inom de atmosfäriska transporternas värld, och genom att fortsätta läsa denna text så går du som läsare med på att inte förvänta dig något bättre än vad som rimligen kan förväntas av en fullständig nybörjare. Och därutöver så går du med på att dessutom förvänta dig något ännu värre än vad som kan förväntas av en fullständig nybörjare.

Det sista därför att jag trots vad som här återberättas ska se bra ut. Slutligen så går du som läsare, genom att fortsätta (continue), också med på att hädanefter med omgående verkan glömma vad som står i första meningen av detta stycke.

PRESS (Y) to agree and continue, PRESS (ALT + F4) if you disagree.

__________________________________

Efter att ha kollat på några tutorialer och gjort ett par provlyftningar i simulatorn och dessutom lyckats landa de två minsta planen i demot, så tog jag mig an försöket att göra en komplett flygning med CRJ700'an. En regnig kväll (i simulatorn) så startar jag vid bränsledepån (ursäkta om terminologin inte är enligt korrekt fackterminologi), sätter på några ljus i mörkret och kontaktar flygtornet med radion i hopp om att få de praktiska gula taxivägspilarna att komma fram.

Icke, "Only RFI, request denied". Nåja, mina tidigare erfarenheter är väldigt begränsade, men jag vet i alla fall att det inte betyder att man inte kan flyga, utan enbart att man inte bör förvänta sig någon hjälp från nissarna i flygtornet. Så jag gjorde mig redo för att ta mig ut på startbanan. Kollar att parkeringsbromsen är "off", och sätter igång reverse throttle... ingenting händer. Kör den på max, men förgäves. Flygplanet rör sig inte ett dugg. Trycker på bromskommandot två och tre gånger men det är inte där hindret ligger. Jag ger upp och resonerar att jag inte behöver lära mig att backa ännu, vänder på spakarna, gasar framåt och gör en 180 graders sväng på gräset. Andrapiloten, som jag efter test av vinkel från utsidan vet är där även om jag inte direkt kallat på någon, ger inte ifrån sig några ljud så det betyder nog att det är helt i sin ordning. Sen är det ut på startbanan och upp i luften.

Skymtar några tiotals minuter senare (save file - load, annars sätter tidsbegränsningen stop i demot) en passande flygplats på en av två öar, från 3000 meters höjd så siktar jag in mig på denna, sänker planet, gör en u-sväng och lägger det i position för landning.

"Seatbelts on"-pipljudet ljuder när jag fäller ner den kontrollspaken (?). Bra det, för det skulle passagerarna behöva visade det sig snart.

Numera på en höjd på bara några hundra meter över havet, både mätmässigt och bokstavligt, och hastigheten sänkt, så fäller jag ner landningsstället, klaffarnas användbarhet känner jag till någorlunda så även de fäller jag ut ett tiotal procent. Riktar in planet på landningsbanan med min "brake lever" numera på 100% (vet inte vad en brake lever exakt gör, ska kolla upp det, men allting som heter något innhållandes 'brake' torde ju vara användbart när man vill få ner farten). Det gick relativt bra med en landning bara något till höger om där jag helst hade varit, och framförallt så gick det mjukt, och detta vågar jag påstå beror mer på min goda timing än på gräsets konsistens. Jag sätter motorerna på maximal reverse för att få ner farten, men märker ganska snabbt att det här inte har tillräckligt stor effekt, först när jag ser att landningsbanans slut (en bit till vänster om mig i detta läge alltså) är oroväckande nära så kommer jag på att jag glömt bromsa ( ).

Jag tryckte relativt lugnt på bromsen, men hur känner man sig som en passagerare när man passerar landningsbanans slut och i god fart rullar mot havet som omger denna lilla ö? Jag vill inte gissa men de skulle i alla fall få valuta för att de tog på sig säkerhetsbältet. Den hårda inbromsningen var sen, men inte för sen visade det sig, då besättning och passagerare klarade sig undan drunkning med sisådär 50 centimeters marginal.

Det är dock inte över utan som några av er som orkat läsa detta kanske listat ut, så behöver jag åter hjälp med att backa med en CRJ700:a. Den här gången så har jag inte alternativet att gå framåt, så det är ett bra tillfälle att ta och lära sig backningsproceduren. Att ha låtit simulatorn gå efter att ha sparat och tagit nedanstående skärmdumpar för att visa en överblick av läget, har gett mig ytterliggare insikt, nämligen om att flygplanet efter några få minuter sjunker ner i vattnet helt plötsligt och programmet besvarar det med ett "splash".

Flygbolaget riskerar redan aktioner om detta, men om passagerarna också tvingas lämna platsen simmandes, eller värre, så blir ju inte situationen bättre precis. Marginalerna för att detta händer är små. Så hoppas någon här kan göra något för att hålla planet ur vattnet och (framförallt) så att jag kan få reda på hur man backar.

Läget:

http://img40.imageshack.us/img40/6055/36578935.jpg

Små marginaler:

http://img42.imageshack.us/img42/4020/36841696.jpg

____________________________________________

Hur backar man en CRJ700? (nedan)

Permalänk

Lång text för en liten fråga. Men jag godkände användaravtalet
Helt underbar och rolig läsning iaf.
Ska kunna gå att reversa för att backa CRJ:en. Förstår inte varför det inte funkar för dig. Men när inte reversern funkar får man ta till andra lösningar. En av dom är shift + p. Vill du backa vänster shift + p + 1, för att backa höger shift + p + 2.

Lycka till med att få upp kärran ur vattnet btw!

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB

Permalänk
Medlem

Det är inte första gången det inte fungerar så det är säkerligen någonting jag missar. Men tack för tipsen, ska testas och jag återkommer med en bildrapport om hur detta slutar. Men det blir nog om ett par timmar då jag bör sova nu.

Tack för svaret i alla fall :). Var meningen att vara lite komiskt, men å andra sidan så var händelsen det av naturen.

Om någon har någon aning om vad det kan vara så skriv gärna det. Jag har koll på två bromsar och det är det kommando jag använder för att bromsa helt enkelt, också parkeringsbromsen. Så de två faktorerna bör vara uträknade.

Permalänk
Medlem

Alle88 låter som min motsats. Du verkar dunsa på andra hälften av landningsbanan och stannar vid banans slut. Jag dunsar vid banans början, där ban-numret står och stannar precis efter - även om jag kör en 737-800.

Visa signatur

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Permalänk
Medlem

Önskar nästan att jag kunde importera en flygplats jag gjort i Simcity till FSX :P. Här är några bilder på hur der den ut, hoppas det är okej att bifogar dom i ett inlägg.

Citat:

Har i och för sig fått kritik för att den sista inte ens duger som en nödflygplats för mindre plan, hehe. Tur att SC4 inte reagerar på det.

Har även lärt mig efter detta att det inte är praktiskt med en landningsbana med två "mittlinjer", hur som helst skulle det bli för invecklat att ändra på nu. Och själva ledningsljusen eller vad det mer korrekt kallas för, går precis i mitten åtminstone, likaså flygplansanimationerna.

Skulle vara kul om Monte Cristo kunde integrera kommande Cities XL med FSX så att man kan flyga på deras planeter och landa på sin egen flygplats, i en stad man utformat... ska nog kontakta dom om huruvida det är möjligt... I think not, dock. Skulle nog vara mer än aningen invecklat.

Huruvida jag landade sent kommer jag inte så klart ihåg, mjoh, inte på landningsmarkeringen om det fanns en, lade inte märke till det. Men andra hälften var det inte, reversen gick en tid .

______________________________________

EDIT:

http://img37.imageshack.us/img37/755/taxi1.th.jpg

http://img193.imageshack.us/img193/5906/17422559.th.jpg

Efter att ha provat lite med Shift+P (pushback) så fixade det sig. Har dock inte full koll på vad exakt som hände. Man kan även undra hur en pushback skulle ha kunnat ställa sig framför planet, om det var vatten just där.

Ska prova mig runt lite med pushback och powerback (reverse thrust), och lista ut empiriskt hur det går ihop.

P.S. Som synes på en av skärmdumparna så var det här flygtornet betydligt mer samarbetsvilligt :/ .

Permalänk
Medlem

Idag lekte vi följa joeghurt. Det gick ganska bra tills joeghurt körde in i väggen av hangaren

Närkontakt av tredje graden!

Här tar det stopp för Joeghurt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xclusiv8
Idag lekte vi följa joeghurt. Det gick ganska bra tills joeghurt körde in i väggen av hangaren

Närkontakt av tredje graden!
http://www.jakupovic.org/arman/folja1.jpg

Här tar det stopp för Joeghurt.
http://www.jakupovic.org/arman/stjo1.jpg

Lool! Sköna crash-effekter!

Visa signatur

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joeghurt
Lool! Sköna crash-effekter!

Mina photoshop skills vettu

Permalänk
Medlem

Vart hittade ni den hangaren?

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem

tjena. jag skulle behöva lite hjälp med 39gripen när jag drar iväg med det så slår den på afterburner, och jag får fasiken inte av det hur jag än tryker o klurar så nej den slår på iaf.

jag har sett här att många e duktiga på det planet, skulle vara kul o rasa in på en server och få lära mig lite om det planet, kör mest stora plan , med stora fina knappar som jag inte missar,

så ni som flyger jag kan väll adda mig på M_andersson91@hotmail.com. så lägger jag er i kategorin fallskärmkompis
ha de!

Visa signatur

Asus P5Q-E,XFX ATI 5770,4GB 800MHz corsair,Q9550 3 GHz, corsair 650W,Antec three hundred,Samsung T220 syncM,

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Jaha, då kan ni sitta å spela det där för er själva:p

Själv ska jag ut och flyga for real kl 0710 idag^^.

Dock är inte jag pilot utan ska sitta på planet själv i ekonomiklass i ca 20 timmar^^.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Athlonen
tjena. jag skulle behöva lite hjälp med 39gripen när jag drar iväg med det så slår den på afterburner, och jag får fasiken inte av det hur jag än tryker o klurar så nej den slår på iaf.

jag har sett här att många e duktiga på det planet, skulle vara kul o rasa in på en server och få lära mig lite om det planet, kör mest stora plan , med stora fina knappar som jag inte missar,

så ni som flyger jag kan väll adda mig på M_andersson91@hotmail.com. så lägger jag er i kategorin fallskärmkompis
ha de!

Den gör så för att du har Acceleration installerat. Det går att ändra config-filen för planet så att autopiloten inte överstiger exempelvis 97% thrust. När motorn prickar 100 går afterburnern på och går inte att slå av om du inte pumpar på F1 eller vad du har för knapp för "idle thrust".

Visa signatur

MacBook Pro 15" i5 520M 8GB GT330M 750GB

Permalänk
Medlem

jag hittar inte vart i config filen , antar att det e i den mappen planet ligger i ?m , vad ska det stå innan så att säga?

Visa signatur

Asus P5Q-E,XFX ATI 5770,4GB 800MHz corsair,Q9550 3 GHz, corsair 650W,Antec three hundred,Samsung T220 syncM,

Permalänk
Medlem

Flög lite igår kväll.

Parkerad vid någon liten flygplats inte så långt ifrån Jönköping. Minns inte vad den hette

FSX kan vara rätt så vackert!

Permalänk
Medlem

Carenado C U206G Stationair 6 II
När jag började min flygning så var vädret rätt så fint. Helt plötsligt så vände det och det började regna och blåsa väldigt hårt. Kändes som om en hand tog tag i planet och slängde runt mig. Fick inte några bilder på landning men jag kan säga att det var den svåraste landningen jag någonsin upplevt i FSX. Roliga är att jag bor ca 60 km ifrån stället jag flög över och vi har värsta stormen här

Tar det lugnt och beundrar utsikten

Moln! WTH!?

Mommy!

Landade med skinnet i behåll.

Baronen var smart nog att stanna på marken

Enjoy!

Permalänk

Låter inte bra med stormen, jag som ska landa en 747a på ESSA snart.
Äsch, verkar inte så farligt.
STATION........ ESSA
OBSERVED....... Thu May 28, 07:20 EDT
NOW............ Thu May 28, 07:43 EDT
AGE............ 23 min ago
WIND........... 140° at 8 mph
VISIBILITY..... 16 miles
CLOUDS......... mostly cloudy
TEMP........... 54°F (12°C)
DEWPT.......... 48°F (9°C)
HUMIDITY....... 82%
BAROMETER...... 1007 hPa (29.74 in Hg)

Var det idag du flög?

Fina bilder som vanligt. REX <3

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB

Permalänk
Medlem

Japp. Fast det var tidigare idag. Stormen hade redan passerat när jag postade bilderna Så det är ingen fara.

Tackar

Permalänk
Medlem

Flygkväll imorgon Måndag, Vilka vill vara med, vi börjar på kvällen, 19:00 och slutar då vi lessnar, Ni kan även ge förslag om vad ni vill flyga, behöver ni hjälp med något, Adda mig på msn, Messenger@Robscorner.net

Visa signatur

robinsjodin.se

Permalänk

Kånt mi inn! (jag är med)

Visa signatur

Rebelution Stick Figure
Q9300 | 9800GTX 512MB | Corsair Dominator 4096MB

Permalänk
Medlem

Comptez-moi dedans - Räkna med mig!

Permalänk

Tusan... jag vill vara med men har aktiverat FSX för många gångar (omformateringar vett ni ;P) så måste ringa Microsoft support och få någon kod att skriva in, kan inte köra MP nu ju
Dessutom var den svenska bara öppen på vardagar, och jag orkar inte snacka engelska, heh

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Medlem

Imorgon är måndag, vardag, ring då!

Visa signatur

robinsjodin.se

Permalänk
Medlem

får se om jag kommer hoppas på det iaf:P

Visa signatur

Asus P5Q-E,XFX ATI 5770,4GB 800MHz corsair,Q9550 3 GHz, corsair 650W,Antec three hundred,Samsung T220 syncM,