Sverige skrev under ACTA-avtalet

Permalänk
Medlem
Skrivet av kass_best:

Kan du länka till en källa som påstår att Beatrice Ask är trovärdig eller vet vad hon sysslar med? Sen tycker jag inte att folk blint ska lyssna på makten, givetvis är allt svart vitt när dem uttalar sig om sina egna förslag...

Beatrice Ask är en orm, punkt. Hon borde åka ut med huvudet före men med det sagt betyder det inte att man inte ska länka till källor.

Det är vidrigt att se hur allt har skrivits på och planerats bakom stängda dörrar, från 2010:

Citat:

Men enligt en första analys gjord av Justitiedepartementet kommer Sverige att behöva ändra sin lagstiftning i åtminstone varumärkeslagen. Jens Holm (V) har ställt en interpellation till Beatrice Ask och i Asks svar, som Europaportalen har sett, skriver hon att ”en mindre justering” ska göras, som handlar ”om polis och åklagares möjligheter att ingripa mot varumärkesintrång utan angivelse från målsäganden. Utvecklingen i EU kommer att avgöra den fortsatta hanteringen av ACTA.” Jens Holm och Beatrice Ask debatterar frågan i riksdagen vid 12 i dag, torsdag.
...
På EU-kommissionen ställer man sig frågande till de följder som avtalet leder till i Sverige.
...
Utskottet betonade samtidigt vikten av att regeringen återkommer till utskottet för information och eventuell ny överläggning om de fortsatta stegen i förhandlingarna. Det har inte skett säger Kent Persson (V), som sitter i utskottet.
Någon förankring av en sådan här lagändring har inte skett. Den här informationen har vi inte fått i utskottet. Vad som hände vid förhandlingarna i Tokyo har vi ingen susning om, säger Kent Persson.
...
Endast Lage Rahm (MP) anmälde en avvikande mening vid näringsutskottets möte i september 2009. Han är kritisk till hur informationen kring frågan har skötts.
– Problemet är att utskottet inte har kunnat prata med någon som kan de här frågorna. Vi fick läsa de avtalstexter som kom i ett stängt rum, men inte prata med vår jurist om det och inte ta med dokumenten. Det var oöverblickbart. Att genomföra lagändringar på det sättet är inte rimligt, säger Lage Rahm, som nu lämnat riksdagen.

Beatrice Asks presstalesperson Martin Valfridsson säger att lagändringen absolut har förankrats i utskottet.
– Det är klart att det har förankrats. Det får inte råda några oklarheter om det. Regeringen har inget mandat att förhandla om ändringar utan att förankra det i riksdagen.

http://europaportalen.se/2010/10/ask-acta-avtalet-kraver-ny-l...

Citat:

Avtalet ställer krav på att internetoperatörer ska samarbeta med rättighetsinnehavare, t ex musik- och filmföretag, i jakten på fildelare. Det strider direkt mot principen att operatörerna inte är ansvariga för innehållet i den kommunikation de förmedlar, precis som posten inte är ansvarig för innehållet i breven. Beatrice Ask bekräftade kritikernas farhågor om att ett undertecknande av Acta-avtalet därmed innebär att Sverige förbinder sig att aldrig riva upp den kontroversiella Ipred-lagen.

– Det är ett exempel på hur Acta skulle låsa fast politiken i avgörande samhällsfrågor, och dra undan dem från de demokratiska beslutsstrukturerna. Beatrice Ask påstod dessutom att Sverige redan skulle vara bunden att ha Ipred-lagen genom EU, trots att hon mycket väl vet att EU-domstolen slagit fast att de kontroversiella delarna är frivilliga.

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&vie...

Citat:

En förutsättning är också att bestämmelserna ryms inom ramarna för vad som rättsligt redan gäller i Sverige och/eller inom Europeiska gemenskapen. Det innebär att ACTA inte ska innebära något krav på ändringar av vare sig svensk rätt eller gemenskapsrätt. Exempelvis ska tullen inte ges utökade möjligheter att ingripa mot egendom som ingår i resandes personliga bagage (exempelvis musik och film som finns sparad på bärbara datorer och mp3-spelare). Något förslag till särskilda regler för Internet finns för närvarande inte.

http://www.regeringen.se/sb/d/11848/a/124139

Citat:

Sveriges utgångspunkt i förhandlingarna har varit att den rättsliga regleringen inte ska gå längre än vad som redan gäller i Sverige. Riksdagens näringsutskott har överlagt om och uttryckt sitt stöd för regeringens förslag till ståndpunkt i dessa förhandlingar. Samtidigt har näringsutskottet givit regeringen visst utrymme att acceptera bestämmelser som skulle kräva mindre justeringar av svensk rätt.
...
Jag vill också understryka att ledamöterna i riksdagens näringsutskott har haft insyn i förhandlingarna. De har löpande informerats om hur förhandlingarna fortskrider och bland annat kunnat ta del av förhandlingstexter.
Vi arbetar för närvarande med att analysera texterna. Vår preliminära bedömning är att ACTA endast skulle kräva en mindre justering i svensk rätt, närmare bestämt i varumärkeslagen. Den justeringen förankrades i näringsutskottet i september 2009 och handlar om polis och åklagares möjligheter att ingripa mot varumärkesintrång utan angivelse från målsäganden. Utvecklingen i EU kommer att avgöra den fortsatta hanteringen av ACTA.
Mot denna bakgrund ser jag i dagsläget ingen anledning för Sverige att vidta några åtgärder för att EU inte ska kunna underteckna avtalet.

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2010/1...

Här finns en del av de läckta ACTA-dokumenten: http://keionline.org/node/1013

Visa signatur

>citera för svar >marknadsreferenser

Permalänk
Medlem
Skrivet av BareHipster:

Av liknande företag.
Som Samsung, Microsoft, och så vidare.

Det var väldigt vagt.

Permalänk
Medlem

Glömde skriva att om någon lägger fram ett lagförslag som heter "ACTA" redan då kanske man ska akta sig

Visa signatur

Intel Core i5-2300 2.8GHz | Corsair XMS3 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz | Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB OC | Fractal Design Newton 650W PSU | Antec Three Hundred

Permalänk
Medlem
Skrivet av Veizel:

Men vem i helvete kommer på de här idiotiska förslag fan kom igen vet någon vem det var som kom med förslagen??

Bush administrationen.. Otippat va?

Edit: Enligt Forbes; http://www.forbes.com/sites/erikkain/2012/01/23/if-you-though...

Permalänk
Medlem

Det här är inte demokrati. Rösta emot! http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?cdTnFcb

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Mitt liv har inte påverkats av FRA, har ditt?

Inte nämnvärt, mer än jag tvingades flytta alla mina domäner och byta leverantör. Men vad är det du vill ha sagt? Att ingenting som inte påverkar dig direkt inte heller är någonting att bry sig om? Då gör det inget om någon bygger säg, en kemikaliefabrik på granngården och anställer outbildade östeuropeer för så länge inget går fel så är du inte påverkad av det. Att du riskerar att bli långsamt förgiftad och dö tillsammans med din familj och resten av stadsdelen när någon sen inte gör sitt jobb rätt är inte någonting man behöver fästa någon vikt vid. För det är inte viktigt så länge du inte är direkt påverkad?

Men det är inte ens egentligen poängen. Poängen är att ingen, absolut INGEN, skall behöva bevisa sin oskuld. Anklagas man för någonting så skall den som anklagar bevisa din skuld. Det är hela grunden för rättvisa i samtliga demokratiska länder idag. Och det skall vi alltså nu kringå för att stora företag inte tycker att de tjänar tillräckligt (för nej, de förlorar inte pengar. De tjänar mer än någonsin. Problemet som de tycker att de har är att de inte tjänar så mycket som de kanske kunde ha gjort).

Det är inte rimligt på något sätt. Men hey, så länge inte du är påverkad så är det ju skit samma, eller hur?

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av belga:

Det mest idiotiska och fullständigt felaktiga påstående som någonsin har kläckts i en debatt om integritet och rättigheter! Har man ingenting att dölja har man ALLT att frukta när du skall behöva bevisa din oskuld genom att offra de friheter som det är tänkt skall beskyddas.

OBS! Sarkasm-varning!
Så du menar att omvänd bevisbörda skulle vara negativt för gemene man? Avstängningar utan domstolsbeslut? Privata intressen som leker polis (vilket de iofs får idag och fått i Sverige under VÄÄÄÄÄldigt lång tid) och liknande? Det är ju trots allt bara de som faktiskt missköter sig som far illa den här lagen.

Till övriga: Akta er nu så ni inte tar en familjebild med fel företagslogo i bakgrunden!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Det här är inte demokrati.

Rösta "rätt" då?

Permalänk
Medlem
Skrivet av belga:

Inte nämnvärt, mer än jag tvingades flytta alla mina domäner och byta leverantör. Men vad är det du vill ha sagt? Att ingenting som inte påverkar dig direkt inte heller är någonting att bry sig om? Då gör det inget om någon bygger säg, en kemikaliefabrik på granngården och anställer outbildade östeuropeer för så länge inget går fel så är du inte påverkad av det. Att du riskerar att bli långsamt förgiftad och dö tillsammans med din familj och resten av stadsdelen när någon sen inte gör sitt jobb rätt är inte någonting man behöver fästa någon vikt vid. För det är inte viktigt så länge du inte är direkt påverkad?

Men det är inte ens egentligen poängen. Poängen är att ingen, absolut INGEN, skall behöva bevisa sin oskuld. Anklasas man för någonting så skall den som anklagas bevisa din skuld. Det är hela grunden för rättvisa i samtliga demokratiska länder idag. Och det skall vi alltså nu kringå för att stora företag inte tycker att de tjänar tillräckligt (för nej, de förlorar inte pengar. De tjänar mer än någonsin. Problemet som de tycker att de har är att de inte tjänar så mycket som de kanske kunde ha gjort).

Det är inte rimligt på något sätt. Men hey, så länge inte du är påverkad så är det ju skit samma, eller hur?

bästa inlägget i hela tråden

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

CPU: i5 4690K+H80i @4.2Ghz | GPU: EVGA 970 FTW | MB: MSI Z97-G43 | RAM: 8gb 1600Mhz Corsair | SSD/SSD:Samsung EVO 840 120Gb/Kingston SV300 120Gb | PSU: CM 650M | Chassie: Air 240 | Skärm: Fujitsu P23T-6 | T-bord: Corsair K70 RGB | Mus: Logitech G502 | Ljud: Z906/Qpad QH-90

Permalänk
Medlem
Skrivet av Woods:

O förresten tycker jag att EU>USA. Softpower vinner alltid i längden

Softpower? EU är verkligen inget gullegull. Grundtanken är bra, men större skit och storebrorsfasoner finns knappt. EU är dynga, rent ut sagt. Det går inte dra sig ur det nu, men hur det fungerar måste omarbetas avsevärt, och det snarast!

Så här går det med den jävla politiken som drivs i merparten av världen. Inhumant och översittarfasoner. Jag hoppas på Sjöstedt ...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Stationär: i5 2500K @ 4.3 GHz / GTX570 / 8GB @ 1600MHz / P8Z68-V Pro / 120GB SSD + 320 GB HDD / HX650 / FD Define R3 / W7 64 bit
Bärbart: 13.3" MacBook Pro / iPhone 4 / Nikon D80 + 18-135/3.5-5.6 + 50/1.8D
Hemmabio: Samsung 40" UE40D6515 / Yamaha RX-V465 + Canton GLE 490 (MW)
Kaffe: Moccamaster KB741 || Planerat: Rancilio Silvia + Gaggia MDF

Permalänk
Medlem
Skrivet av belga:

Inte nämnvärt, mer än jag tvingades flytta alla mina domäner och byta leverantör. Men vad är det du vill ha sagt? Att ingenting som inte påverkar dig direkt inte heller är någonting att bry sig om? Då gör det inget om någon bygger säg, en kemikaliefabrik på granngården och anställer outbildade östeuropeer för så länge inget går fel så är du inte påverkad av det. Att du riskerar att bli långsamt förgiftad och dö tillsammans med din familj och resten av stadsdelen när någon sen inte gör sitt jobb rätt är inte någonting man behöver fästa någon vikt vid. För det är inte viktigt så länge du inte är direkt påverkad?

Men det är inte ens egentligen poängen. Poängen är att ingen, absolut INGEN, skall behöva bevisa sin oskuld. Anklasas man för någonting så skall den som anklagas bevisa din skuld. Det är hela grunden för rättvisa i samtliga demokratiska länder idag. Och det skall vi alltså nu kringå för att stora företag inte tycker att de tjänar tillräckligt (för nej, de förlorar inte pengar. De tjänar mer än någonsin. Problemet som de tycker att de har är att de inte tjänar så mycket som de kanske kunde ha gjort).

Det är inte rimligt på något sätt. Men hey, så länge inte du är påverkad så är det ju skit samma, eller hur?

Fast man måste se till grundproblematiken, hade inte den illegala nerladdningen varit så stor så hade inte såna här förändringar behövts. Många som laddar ner filmer, spel, musik hävdar ju saker som att "jag kopierar bara", "jag skulle ändå inte köpt produkten" osv. Oavsett vad man tycker om det hela så är det en illegal handling, sen återstår frågan hur man ska få bukt på det, är det här rätt väg att gå? Jag vet inte, samtidigt så överdriver man riskerna med ACTA, gemene man kommer aldrig påverkas av det men folk som begår illegala handlingar kan hamna i trubbel.

Så länge du inte drabbas, ja, det som hänt nu är att när folk inte kan ladda ner grejer från PirateBay eller Megauploads så reagerar dom, precis på det sättet du skriver.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Fast man måste se till grundproblematiken, hade inte den illegala nerladdningen varit så stor så hade inte såna här förändringar behövts. Många som laddar ner filmer, spel, musik hävdar ju saker som att "jag kopierar bara", "jag skulle ändå inte köpt produkten" osv. Oavsett vad man tycker om det hela så är det en illegal handling, sen återstår frågan hur man ska få bukt på det, är det här rätt väg att gå? Jag vet inte, samtidigt så överdriver man riskerna med ACTA, gemene man kommer aldrig påverkas av det men folk som begår illegala handlingar kan hamna i trubbel.

nu är det inte piratkopiering det handlar om, jag har en känsla att du har missat hela betydelsen med ACTA.

Visa signatur

mvh

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av mackeee:

nu är det inte piratkopiering det handlar om, jag har en känsla att du har missat hela betydelsen med ACTA.

"Negotiating countries have described it as a response "to the increase in global trade of counterfeit goods and pirated copyright protected works."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Så någon som hittar på saker i ett forum eller dylikt är mer trovärdig?

Är väl knappast fel att fråga efter en källa?

Varför skulle jag hitta på...

http://pastebin.com/C5Q9i2iJ

Visa signatur

|| FD Meshify C | RM750x 750W | Asus X470-F | AMD Ryzen 7 2700x | 32GB 3000Mhz | Asus RTX3080 TUF | 2x NVMe 500GB | Win10 Pro 64-Bit | ASUS VG259QM+Samsung S24D390H | Deathadder Chroma och Logitech G533 ||

Permalänk

STOPPA ACTA, STOPPA ACTA!

Visa signatur

i5 750 @ 3.2 GHz | P7P55D |Corsair 8gb DDR3 1600MHz | Nvidia MSI GTX 560TI | Zalman 600W PSU | Samsung 840 240gb SSD | 3st Samsung 1tb | Corsair 650D | Arctic cooling freezer 7 rev 2

http://www.inet.se/artikel/6101343/f...kop-over-500kr

Permalänk
Medlem

"Det var bättre förr..." kommer klinga fint om det här går igenom.

Permalänk
Musikälskare

Känner mig besudlad lol

Lever vi inte i en demokrati?

Som någon skrev innan, gå ut ur EU låter lockande

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av scobin:

Varför skulle jag hitta på...

http://pastebin.com/C5Q9i2iJ

Source: "a guest"

Det där är dessutom omformulerade meningar, man ska alltid göra en kritisk granskning.

Permalänk
Avstängd

ett till värdelöst avtal, kommer fortsätta ladda hem mina filmer och min musik, jag vill ha tillbaka de pengar jag kastat på värdelösa filmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Fast man måste se till grundproblematiken, hade inte den illegala nerladdningen varit så stor så hade inte såna här förändringar behövts. Många som laddar ner filmer, spel, musik hävdar ju saker som att "jag kopierar bara", "jag skulle ändå inte köpt produkten" osv. Oavsett vad man tycker om det hela så är det en illegal handling, sen återstår frågan hur man ska få bukt på det, är det här rätt väg att gå? Jag vet inte, samtidigt så överdriver man riskerna med ACTA, gemene man kommer aldrig påverkas av det men folk som begår illegala handlingar kan hamna i trubbel.

Så länge du inte drabbas, ja, det som hänt nu är att när folk inte kan ladda ner grejer från PirateBay eller Megauploads så reagerar dom, precis på det sättet du skriver.

Grundproblematiken är i detta fall direkt felaktig. Företagen som "förlorar" på piratkopiering blöder inga pengar. De rullar runt i bästa von Anka-stil och mår bättre än någonsin. Det här handlar inte om att någon förlorar någonting. Det här är samma sak som om jag skulle köpa en tia-lott och sedan kräva att vinna bara för att möjligheten till vinst finns. Det fungerar inte så. Det är INTE någon rättighet att tjäna pengar, varken för personer eller företag. Så varför ska just stora medie-företag vara de som istället för att anpassa sig efter sina kunder skall ha makt att tvinga fram lagstiftning som skall garantera deras vinst? När kommer lagen som säger att du måste köpa film eller musik för minst X kronor i månaden för att ersätta företagen för att inte alla köper nytt tillräckligt regelbundet?

Och visst är piratkopiering en illegal handling. Och den ska behandlas så, precis som alla andra illegala handlingar av polis, åklagare och domstolar. Inte av de som tjänar på att sätta dit folk. Det spelar ingen roll vad brottet är, man får inte sitta med och bestämma i ett domstolsmål där man själv är offret. Men bara för att det gäller stora företag skall de få göra det? Och vi vet redan hur det går när det sedan missbrukas. "Oj då, så var det inte tänkt, vi ska se över våra rutiner" och sen fortsätter missbruket som innan. det som det egentligen betyder är "Vi ska hitta läckan och se till att inte bli påkomna nästa gång".

Sanningen är att dessa ändringar inte behövs. Men de är enkla, de gör storföretagen glada och det enda de kostar är lite upprärda människor. Det som istället faktiskt behövs är ordentliga resurser till rättsystemet så att det hela kan tas om hand om på det sätt som det borde tas om hand om. Men det kostar, och är krångligt... Så det är bäst att låta bli.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zeagan:

Skulle vara skönt om det fanns media som faktiskt upplyste om detta istället för att dra upp Juholts privatliv. Svensk media stinker dynga och tyvärr verkar det bara bli sämre och sämre med tiden. Folk har blivit insnöade på trams.

Du är en klok man ser jag
Håller med till 100%

Permalänk
Medlem

Vi måste ACTA oss för detta.

Permalänk

Larvigt, men inte helt oväntat.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Fast man måste se till grundproblematiken, hade inte den illegala nerladdningen varit så stor så hade inte såna här förändringar behövts. Många som laddar ner filmer, spel, musik hävdar ju saker som att "jag kopierar bara", "jag skulle ändå inte köpt produkten" osv. Oavsett vad man tycker om det hela så är det en illegal handling, sen återstår frågan hur man ska få bukt på det, är det här rätt väg att gå? Jag vet inte, samtidigt så överdriver man riskerna med ACTA, gemene man kommer aldrig påverkas av det men folk som begår illegala handlingar kan hamna i trubbel.

Så länge du inte drabbas, ja, det som hänt nu är att när folk inte kan ladda ner grejer från PirateBay eller Megauploads så reagerar dom, precis på det sättet du skriver.

Som sagt det finns "riktiga" brott som begås varje dag som är oändligt mycket viktigare än det här trammset, då handlar det inte om hur fet plånbok man vill ha utan om människors liv.

Permalänk
Skrivet av flashen:

Känner mig besudlad lol

Lever vi inte i en demokrati?

Som någon skrev innan, gå ut ur EU låter lockande

Ja de kallar det för demokrati men det vet jag inte om det verkligen är det. Känns även som om EU ska hålla på att styra och ställa en del.
Jag håller med att det vore lockande att gå ur EU och jag tror det vore det bästa.

Visa signatur

http://ninite.com/
Riktigt nice sida efter man installerat om datorn tex.
Finns de flesta program man behöver för att komma igång :)

Permalänk
Skrivet av Murloc:

Vi måste ACTA oss för detta.

hehe i see what you did there..

Visa signatur

Chassie: Fractal Design Define XL - Mobo: MSI P67A GD65 - CPU: Intel i5 2500K - CPUkylare: Antec KÜHLER H2O 620 - RAM-minne: 8Gb Corsair Vengeace 1600 MHz - GPU: ASUS GTX 570 Direct CU II - PSU: Corsair AX 850 - HDD: Western Digital BC 1Tb - Corsair Force GT 120Gb OS: W7 Home Premium 64bit - Skärm: LG W2363D 120Hz - Keyboard: Microsoft Sidewinder X4 - Mus: Logitech G500 - Headset: Logitech G35 - P6157 3DMarks

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Fast man måste se till grundproblematiken, hade inte den illegala nerladdningen varit så stor så hade inte såna här förändringar behövts. Många som laddar ner filmer, spel, musik hävdar ju saker som att "jag kopierar bara", "jag skulle ändå inte köpt produkten" osv. Oavsett vad man tycker om det hela så är det en illegal handling, sen återstår frågan hur man ska få bukt på det, är det här rätt väg att gå? Jag vet inte, samtidigt så överdriver man riskerna med ACTA, gemene man kommer aldrig påverkas av det men folk som begår illegala handlingar kan hamna i trubbel.

Så länge du inte drabbas, ja, det som hänt nu är att när folk inte kan ladda ner grejer från PirateBay eller Megauploads så reagerar dom, precis på det sättet du skriver.

Piratkopiering kommer alltid finnas, deal with it eller gör den överflödig.

Jag tycker inte om när Sverige går andras ärenden och det här är inget undantag. Skitsnacket och korruptionen har spridit sig gravt sedan innan Göran Perssons tid och dagens politiker får betalt av stora bolag för att gå deras ärenden. Finns ingen som helst integritet eller stolthet längre.........

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Medlem

Äh ta det inte så hårt, internet kommer fotfarande var kvar vi kommer inte dö och ni kommer fotfarande kunna ladda ner saker. Vad ska dom göra liksom? Arrestera alla människor i hela världen för att de tankat ner en fil? Knappast...

Visa signatur

ᕦ(ツ)ᕤ

Permalänk

Sist ja lyssnade på samhällskunskapen så hade vi demokrati i Sverige men ja har inte sett att regeringen har frågat folken om detta eller har jag fel? :S

Visa signatur

| Chassi: Obsidian 650D | Moderkort: ASUS Rampage III Extreme | CPU: Intel Core i7 930 2,8 GHz | CPU Kylare: Corsair H50 | RAM: Corsair Dominator 6GB | Grafikkort: Sapphire Radeon 5870 | Systemdisk: Corsair F60 60 GB SSD | PSU: Cooler Master Silent Pro 1000W |