Tråden för hörlursgalningar! Lurar, förstärkare, dacs, pads osv osv It´s all here!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foolwolf:

Njut av sakerna, det är bra att stanna upp och bara gilla läget där man är:D

Bra råd men trist att stagnera. Beslöt att förpesta omgivningen med mina öppna hörlurar. Minns banne mig inte när jag lyssnade på HD 800S senast. Carmina Burana. För klassiskt fungerar det ärligt talat inte med slutna hörlurar hur mycket man än försöker lura sig självt. Blev förvånad hur mycket jag behövde dra på med hd 800S sen kom fortissimot och öronen närmast sprängdes

Bättre synergi med Master19 än jag förväntade mig. Det här var riktigt dumt gjort

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

HD 800S är sjukt imponerande på många sätt men det har någon konstig resonans i sig som gör den känns off ibland även om det gör det mesta bäst. Sen är det banne mig alltid svårt begripa hur man ska få den på skallen optimalt. Men sjukt vad detaljer man får och ljudbilden närmar sig verkligen uncanney valley.

Kör Emu Teak nu med Fallout 3. Trivs rätt bra med den på Master19. Väl mycket domedagskänsla så den extra värmen den ger är välkommen. Ska ju va en bassheadlur och basen är förvisso riklig men lyckas inte uppnå samma vulkanbas som med ether c flow.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Jag har under helgen lånat en Fosi Audio T20 rörförstärkare, rören på den heter 6A2 och ska enligt beskrivningen ha lite mer "analytiskt" ljud.
Och jämfört med den billigare nobsound ns-08e som jag har med rören 6j3 så stämmer det, den är inte alls lika varm och fyllig, det är inte mycket skillnad mot att lyssna via vanlig hörlursförstärkare som min Topping DX3 Pro+. Möjligen lite mer bas när basvredet står på kl 12 på Fosi T20.
Nu är det förvisso två olika rörförstärkare, men intressant och höra skillnaden och skulle vara intressant och lyssna på Fosi'n med rör som sägs vara mer varma. Märker dock, om jag förstått det rätt, att det här med rör och dess beteckningar är en riktig djungel då samma slags rör har olika beteckningar beroende på var de är gjorda
Har lyssnat med Sennheiser 560S och 599 och Beyerdynamics 770 Pro (250 Ohm)

Visa signatur

Gigabyte UD AX,
Intel i7 13700KF, Arctic Freezer III 280mm. Corsair Dominator Platinum 32GB,
XTX Radeon RX 7800 XT Speedster MERC 319 Black,
Samsung Odyssey G7 Neo "32
Phanteks XT Pro Ultra chassi. Garuda Linux/Windows 11.