Grannen spelar musik, göra något eller låta det va?

Permalänk
Medlem

@Jaxione:

Ska man se problemet rent lagmässigt så är lagen väldigt luddig när det kommer till störning. Det finns tex ingen "efter 10" regel utan det bestäms av de boende i huset eller trivselregler hos dem du hyr av.
Man får aldrig störa sina grannar men det finns ingen direkt regel om vad som är störande eller inte utan en bedömning får göras i varje individuellt fall. Vissa saker är givet mer störande än andra (betongborr i ett betonghus, stenkastning, grillning på balkongen, gap och skrik, bråk etc etc) och är lättare att klaga på och få rätt i en eventuell rättegång.

Sveriges rikes lagar baseras mycket på vad som är skäligt (dvs i stunden rimligt), tycker du att grannens beteende är störande så har du fritt fram att kontakta hyresvärden och på så sätt lägga över ansvaret på denne (som är skyldig att ta det seriöst och att utreda om det är ett problem eller inte och vad dem ska göra åt det), eller om det är "akut" ringa polisen eller Securitas. Polisen är inte bara till för fall så som misshandel eller klassiska brott, utan ska också finnas där för att tex "ta hand om" störande grannar.

Hur du bör göra i din situation kan bara du bestämma, men det kan vara skönt att ha lite kött på benen innan man gör något som kan orsaka osämja.

Lycka till och gör det du känner är bäst. Utsätt dig inte för någon onödig fara och använd polis eller hyresvärd som mellanhänder om en hotfull situation skulle inträffa, alt att grannen inte lyssnar på dina klagomål. Det är aldrig vist att uppsöka hotfulla situationer eller att själv bli hotfull, speciellt inte ur ett lagligt perspektiv då det kan bli svårare för rätt instans att göra ett bedömande om vem som har gjort rätt/fel.

Jag har själv haft liknande problem och i nästan alla fall så har det gått bra utan att polis eller hyresvärd har blivit inblandade.

Visa signatur

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
Ryzen 7800x3D | TUF GAMING B650-PLUS | Asus 4070 || 8700k | Aorus gaming k3 | XFX core 650 Bronze | 1070ti | Fractal Design XL R2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaxione:

Oj! Har inte vart hemma så har inte kunnat uppdatera mig om tråden. Tack för alla svar.

Det jag funderar över mest är om jag överreagerar och om jag kräver för mycket. Efter vi snackade första gången så har han ju faktiskt respekterat och spelar aldrig efter 22 eller spelar så att rutorna skallrar. Visst det är bra volym på musiken då man när det är tyst i min egna lägenhet inte är några problem att höra vilken låt det är eller vad dom sjunger.

Sen är det oftas mellan 16:30-19:30 det spelas, ibland mer. Det är mest när man haft en dålig dag och är trött och bara vill ha det tyst och lugnt som det är störigt. Annars kan jag tänka bort det. Är lite jobbigt ibland bara, att veta att så fort han slår igen dörren så är det 3-4 timmar som det är hålligång.

Känner att jag skulle kunna prata med honom igen, det är inte det. Men man måste ju få leva också och alla är vi olika. Jag vill ha tyst och lugnt när jag kommer hem från jobbet och han verkar vilja ha fullt hålligång när han kommer hem från sitt.

Det är alltid något med grannar som stör och tänker att det kunde vara så mycket värre. Han kunde haft fest varje onsdag, fredag och lördag och spelat hela nätterna.

I min förra lägenhet så tände folk ciggen i trappuppgången så det luktade rök i flera timmar efteråt. Så det är alltid något.

Startade tråden mest för att ventilera och kolla era åsikter. Grannar är alltid ett gissel. Men det är snart dags för hus känner jag

Ja, att veta om att så fort grannen kommer hem så det blir det oväsen är skitjobbigt. Har haft det så. Tycker det är fullt rimligt att du går och pratar med grannen igen. Gränsen är passerad för längesedan när du i princip kan ställa klockan efter när det blir oväsen.

Själv älskar jag musik och har bra högtalare, men det betyder inte att dom går konstant när jag hemma. Skulle inte ta på mig några halvbilliga trådlösa lurar, det duger inte. Men man får visa hänsyn... och lyssna mest i sina boselurar med noise-cancellation. Som är perfekta att ha på sig när grannhundarna får damp och skäller en halv dag eller om grannarna har fest

Visa signatur

8700k - 1080ti - Asus ROG Swift PG278Q

Permalänk
Medlem
Skrivet av SimpanDirr:

Ringer jag en gång till nu och det konstateras att jag blir störd så åker dom ut. Kan tyckas taskigt men man får väl ta ut barnen istället för att det ska lekas rövare 4-6timmar/dag.

Skrivet av Campaigner:

Detta kan ju FAN inte stämma! Jag har läst att man aldrig kan bli vräkt p.g.a barnskrik!
Barn (under 13 år enligt mig) under typ 7 år kan ju för FAN inte rå för vad dem gör!

Näe, det stämmer inte, i princip enda sättet att få en barnfamilj vräkt är att dom inte betalar hyran, och då brukar socialen gå in eftersom det just handlar om barn.. Besittningsrätten är rätt hård och trumfar störningenjouren alla dagar i veckan..

Visa signatur

Linux: because a PC is a terrible thing to waste.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

Varför skulle jag kolla upp det? jag bor i villa, men däremot vet jag att folk är idioter men det är ju smällar man får ta när man bor i lägenhet.

hahahaha fan är du med i diskussionen för? "jag bor i villa"...

Störande moment är inte okej oavsett tid på dygnet, sen finns det såklart undantag, typ inbyggda saker som toalett som spolar, dusch, vattenkranar osv.

men det fattar väl inte du som bor i villa.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

jag tycker att man ska fråga sig varför man accepterar att man bygger husen så usel.ti stället, tex svindyra material på vissa ställen som inte påverkar nått alls funktionmässigt utan bara ökar priset och i många fall dessutom försämrar egenskaperna tex stenskivor i köksbänkar. i ställat borde man kanske ha lagt pengarna på att byugga bättre väggar som inte gör att det blir lyhört, det finn inga tekniska hinder att bygga bra så byggnormerna behöver kanske ändras så man prioriterar funktion snararee än idioti.

Grejen är den att idag så finns byggnadskrav som gör att det inte är speciellt lyhört i moderna nybyggda hus. Men när det gäller hus som är 60+ år gamla som är byggda på en annan tid när det dels inte fanns feta stereosystem och man dels hade andra prioriteringar så är det lite orimligt att kräva att dessa byggs om så att de klarar dagens levnadssätt tyvärr. De skulle i princip kräva att dessa hus rivs och byggs upp på nytt.

Så om man bor i dessa gamla hus måste man tyvärr vara mer medveten om att man inte kan leva precis hur man vill i alla lägen.

Permalänk
Medlem

Fråga om man vill ställa subwoofer och högtalare på sonicdesign fötter för att isolera bort ljudet ifrån golvet. Borde hjälpa en hel del.

http://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=sonicdesign

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

hahahaha fan är du med i diskussionen för? "jag bor i villa"...

Störande moment är inte okej oavsett tid på dygnet, sen finns det såklart undantag, typ inbyggda saker som toalett som spolar, dusch, vattenkranar osv.

men det fattar väl inte du som bor i villa.

Jag är med i diskussionen eftersom du med fler uppenbarligen inte tycks förstå att alla människor är olika och att detta är ett problem man får leva med om man bor i lägenhet. Det du upplever som ett störande moment kanske någon annan inte ens märker. Men detta kanske också är för svårt att at in?

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Medlem

Jag är i samma sits, men det har gått betydligt längre. I sju år har jag nu levt i en lägenhet där grannen under spelar musik eller lyssnar på radio i tiotals timmar varje dag/natt. En arbetslös 60-årig långhårig gubbe.
Jag har de senaste åren jobbat hemifrån vilket gjort problemet betydligt värre.
Kl9 sätter han igång radion och har den igång till kl18-19 på kvällen, sedan spelar han musik till kl3-4 på natten(han verkar inte ha mycket av sömnbehov).
De första åren gick jag och bankade på hans dörr dussintals gånger och bad han sänka, vilket han gjorde men under protest. Sedan tog jag upp det med styrelsen(brf), och efter mycket om och men gav de honom en varning.
Sedan upprepades processen gång på gång, jag fick tjata och skicka dokumentation till styrelsen. Det har tagit månader av mailande och ringande, samt ett antal face to face, för att de överhuvudtaget skall prata med grannen.

Sju år senare har grannen fått totalt tre varningar, och det har blivit lite bättre men det har gått så långt att min hälsa blivit rejält påverkad till det negativa. Jag får ont i bröstet varje gång grannen börjar spela och har sömnbesvär och blir lätt sjuk.
Jag har meddelat styrelsen detta men det enda de säger är att ingen annan klagar, trots att jag vet att fler har gjort det(de har dock flyttat härifrån nu, antagligen gav de upp).
Jag kommer troligtvis att flytta då styrelsen helt enkelt verkar oförmögen att lösa problemet. Egentligen borde jag driva det vidare i hyresnämnden(ja de hanterar även bostadsrätt) och kräva skadestånd från styrelsen, men jag vet inte om jag orkar.

Så mitt råd för att slippa hamna i min sits är följande:
1. Läs bostadsrättslagen, specifikt avsnittet om störningar. Det är faktiskt inte jätte mycket text, och det kan vara bra att ha koll på.
2. Dokumentera noggrant varje störning(dvs varje gång det spelas), med exakta klockslag och datum.
3. Ta upp det först med grannen, och hjälper inte det så ta upp det med styrelsen.
4. Om inte styrelsen löst problemet inom några månader, lämna då in ansökan till hyresnämnden.
5. Om hyresnämnden inte dömmer till din fördel, flytta omgående.

Permalänk
Medlem

Jag tycker du ska börja med att försöka komma över tröskeln om huruvida du är för känslig eller inte och acceptera att det här är något som stör dig på riktigt. Du tycker det är ett problem för dig, vad andra personer skulle tycka spelar faktiskt inte någon roll för ditt problem.

När du gjort det kan du prata med din granne och förklara precis som det är, du gillar lugn och ro och då är det jobbigt att aldrig kunna få det. Särskilt om du har en dålig eller extra trött dag.

Sen om lösningen är att han alltid måste spela lägre eller att ni kan komma överens om att det inte är några konstigheter för dig att glida förbi och be honom sänka när du har en sämre dag, det är ju upp till hur han tar det.

Du går just nu och irriterar dig på en sak som din granne kanske inte ens vet om att han gör. Det är fullt möjligt att han gärna vill respektera dig och andra grannar, om han hade känt till det.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

Exakt vilket argument menar du då? Att man får leva med att ens grannar kan föra oväsen? Är det så märkligt menar du?

Nej, att man skulle flytta till hus om man störde sig på sina grannar. Gränsen för om det är märkligt eller inte är hårfin, själv har jag tur att mina grannar är i princip knäpptysta dygnet runt. Enda jag hör är en skällande hund ibland på dagtid på helger men det är allt. Har jag lite folk hemma så festar jag till det med lite musik men försöker ändå tysta ner folk efter midnatt (även om det är svårt för folk blir alltid så brôtiga med lite alkohol i kroppen).

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sploofy:

Grejen är den att idag så finns byggnadskrav som gör att det inte är speciellt lyhört i moderna nybyggda hus. Men när det gäller hus som är 60+ år gamla som är byggda på en annan tid när det dels inte fanns feta stereosystem och man dels hade andra prioriteringar så är det lite orimligt att kräva att dessa byggs om så att de klarar dagens levnadssätt tyvärr. De skulle i princip kräva att dessa hus rivs och byggs upp på nytt.

Så om man bor i dessa gamla hus måste man tyvärr vara mer medveten om att man inte kan leva precis hur man vill i alla lägen.

Nja, det där är väl sanning med modifikation, så känner jag måste skriva av mig lite då jag är hemma sjuk som en hund och tycker synd om mig själv som blev väckt av grannarna 7.30 :/

Bor i en kåkjävel byggd -93 och det är mer lyhört än i en tom skokartong

Har liknande problem som TS, har en döv granne som bor i en 1:a , vägg i vägg med mitt sovrum, han själv är rätt tyst av sig och försiktig och är den bästa grannen jag haft någonsin där och skall tilläggas att han är spanjor
Hans vänner däremot *mord i blick* är asgamar, hela bunten, slår kvinnor (behövt ringa snuten 3ggr) och skriker och deras prat ska vi inte tala om, de är ofta där och hälsar på sin vän och pratar mer högljutt än en bunt hyenor på crack
(varför i helvete måste folk från den världsänden skrika när de pratar med varandra?!)

Jag har varit på stämmor och lagt motioner men inget hjälper -ingen i huset vill betala för störningsjour trots att de flesta av dem uppger att de störs av sina grannar vilket gör att flytt och sälj står högst på min agenda

Fick föregående kille utesluten ur föreningen som var (läs inte in fördomar här nu utan bara för att ni ska haja hur det lät^^) homosexuell och han älskade Britney Spears och sjöng med
(det var stundtals rätt komiskt och sött, haha)
Men han hade noll procents hänsyn, absolut noll, han drog igång sin falsett kl 3 på natten o slutade 2 timmar senare
Eller så spelade han musik 8 timmar i sträck med samma låtar och inget hjälpte av vad jag gjorde och tyvärr har min skitbrf ingen störningsjour och inga ansvariga som svarar i telefon så jag skrev mail och spelade in de gånger det gick som han drog igång sin stereo och sjöng

Problemet är bara att det är så lyhört, och jag letar annat boende
Jag tycker synd om den stackars sate som kommer köpa min överprisade bostadsrätt men jag kommer precis som den föregående som sålde till mig aldrig yppa något om ljudnivån

Jag själv har huvudvärk 24/7 och letar ställe med gavel-lgh högst upp, alternativt gavel-radhus/villa med sovrum som ska kunna vara så tyst som möjligt, men i denna stad är det svårt tyvärr vilket gör att det kommer nog ta ett år eller så innan jag finner något för mig så jag lider och förstår TS i det här läget, men han kan vara glad att han iaf kan prata med sin granne
Jag får tyvärr skriva lappar och lägga i brevlådan då han är döv som bor där och stå ut med att hans polare tjattrar halva nätterna när de är där, de ser tyvärr sällan ringklockelampan
(arbetslösa så de är där vilka tider som helst men även om de ser den så tror jag de skiter i att säga till sin döva polare)

Visa signatur

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sploofy:

Grejen är den att idag så finns byggnadskrav som gör att det inte är speciellt lyhört i moderna nybyggda hus. Men när det gäller hus som är 60+ år gamla som är byggda på en annan tid när det dels inte fanns feta stereosystem och man dels hade andra prioriteringar så är det lite orimligt att kräva att dessa byggs om så att de klarar dagens levnadssätt tyvärr. De skulle i princip kräva att dessa hus rivs och byggs upp på nytt.

Så om man bor i dessa gamla hus måste man tyvärr vara mer medveten om att man inte kan leva precis hur man vill i alla lägen.

Bor i ett sjuttiotalshus och man kan bokstavligen höra grannen under nysa. För att inte tala om när de spelar FIFA...

Kan tänka mig att på den tiden jobbade alla boende regelbundna tider, kom hem samtidigt, hade samma rutiner, la sig samtidigt, så det var inte lika noga med ljudisolering. Idag är det en salig blandning av nattarbetare, "vanliga" arbetande, arbetslösa, studenter, pensionärer, psykfall, ensamstående, 7-barnsfamiljer (i en 3:a) o.s.v. Jag har aldrig klagat under dagtid, men har ringt till störningsjouren vid ett antal tillfällen när det varit musik eller högt prat på natten (efter kl 22-23).

Vad gäller barn *går* det att visa respekt även som barnfamilj. Springer ungarna omkring och skriker är de rastlösa och uttråkade. Lås då inte in dem i lägenheten utan ta med dem ut på en promenad eller nåt. Precis som man inte ska lämna hundar instänga i en lägenhet hela dagen bör man inte göra det med barn....

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Klassisk svensk konflikträddhet leder ingenstans, så jag anser att första steget i sådana här situationer alltid är att på ett diplomatiskt och trevligt sätt lyfta problemet med grannen och komma fram till en kompromiss. Blir man bemött av kass attityd ska man ta det med föreningen, återigen på ett diplomatiskt och trevligt sätt. Så fort man blir den otrevlige i sammanhanget så slutar folk lyssna.

Däremot så får man också acceptera vissa saker när man bor i äldre lägenheter - det är kass täckning på WiFi och saker hörs bra mycket mer än vad det gör i nyproducerade lägenheter och villor. Tycker för den sakens skull inte att man ska behöva vantrivas bara för att man inte har budget till en ny lägenhet och råkar ha en granne som tycker om musik - ett läge där alla är någorlunda nöjda måste gå att hitta, annars får man som sagt dra fram paragrafrytteriet i den mån det går i sådana här frågor.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK
GPU:
Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI
SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Snusfri

Hade liknande problem med min förra granne, dock var det jag och min musik som störde så vi gjorde helt sonika så att jag följde med henne in till hennes lägenhet medans musiken var igång, sedan sänkte jag tills vi kom överens om en volym som var acceptabel för oss båda som max.

De gånger jag haft fest har jag meddelat detta till mina grannar i förväg så de vet att de kan bli lite högt och även sagt att om det blir för mycket så ring på bara så löser vi det.

Har fungerat riktigt bra detta system.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon34061:

Jag tycker att du borde ta upp ditt problem med honom innan du blandar in någon annan... du kanske kan tipsa om ett par bättre trådlösa lurar och kanske tom ge ett litet bidrag till de.

Att prata med personen i fråga först är i stort sätt alltid en bra idé. Ibland ser man folk här som föreslår att man ska ringa störningsjouren direkt. Men det känns som upplagt för grannfejd, i en situation som kanske kan lösas enkelt genom att man pratar om det. Det kan ju alltid vara så att grannen inte vet hur mycket som hörs igenom väggarna.

Visa signatur

Speldator: i5 4670k stock | 8GB ram | Asus Z87-plus | Xonar Essence STX | SSD: Intel g2 , Samsung 830 256gb | R9 290 Tri-x | Define R4| Win 8 | Noctua nh-u12p | Qpad Mk-50
marinlik.wordpress.com/ Min blogg för nedbrytning av spel och diverse andra artiklar om NFL
500px.com/niclasbrundell

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

Jag är med i diskussionen eftersom du med fler uppenbarligen inte tycks förstå att alla människor är olika och att detta är ett problem man får leva med om man bor i lägenhet. Det du upplever som ett störande moment kanske någon annan inte ens märker. Men detta kanske också är för svårt att at in?

Men vad är det du inte fattar? Är det ett störande moment måste man inte alls bara acceptera det för att man bor i lägenhet. Jag har inte sagt att alla är och tycker lika. Men du tycks tro att man ska ta vad som helst för att man bor i lägenhet *snip*

§1
Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Skrivet av evilsin:

Näe, det stämmer inte, i princip enda sättet att få en barnfamilj vräkt är att dom inte betalar hyran, och då brukar socialen gå in eftersom det just handlar om barn.. Besittningsrätten är rätt hård och trumfar störningenjouren alla dagar i veckan..

Kan nog bero på hyresavtalet dom skrivit under. Här åker man ut om man stör varje dag i flera timmar. Har fått noga förklarat att tänka över om jag ska ta ut jouren en gång till då det är kört för grannen ovan. Har direkt kontakt med en av de högsta hos hyresvärden.

Visa signatur

Ryzen 5600x - 3060 Ti - 16Gb ram
Soffgaming: Nintendo Switch, PS4 PRO+Vr
Ringa: iPhone 11

Permalänk
Moderator
Forumledare

*tråd rensad*

Diskutera gärna men gör det utan personangrepp.
Alla kan inte vara överens om allt alltid

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Det är inte ödmjukt, det är fegt och en smula trångsynt

Problemet så som det beskrivs av TS är ju inte musiklyssningen i sig, utan att det är för mycket av "lyssnandet". Det finns inget bättre alternativ än att prata med personen få fram budskapet att det låter en hel del och blir störande i längden. Att det såklart är ok att lyssna på musik, men inte hur många timmar som helst. Två vettiga människor borde inte ha några problem att nå en sådan kompromiss.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför är det fegt och trångsynt? TS är ju uppenbarligen inte säker på ifall han borde klaga eller ej. I det fallet är det ett alldeles utmärkt förslag att vara ödmjuk och ge grannen en liten present som markering om musiken. Jag tror dessutom det har en bättre effekt. Om inte annat så kommer det kännas bättre när de springer på varandra i trapphuset eller hissen. Men sure, vill han knacka på så är det möjligt att det ger bättre resultat. Det kräver dock en större insats.

Visa signatur

PS4 & Macbook Pro.

Utlandssvensk sedan många år. Citera för svar.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Skrivet av svartdroid:

Jag tycker ansvaret ligger hos föräldrarna där.
Sunt förnuft hos en förälder säger att ens barn inte kan springa runt i lägenheten med betongklossar på fötterna (lät så hos mig förr nämligen) om någon bor under dig.
Oavsett ålder på barnet är det INTE okej att springa runt och hoppa och stampa i lägenheten ovanför 6-8 timmar om dagen.
På helgerna från tidig morgon till sen kväll ibland.

Jag påpekade detta för personen ovanför och fick som svar "men hon är ju bara fem år gammal".
Dagen efter lånade jag lägenheten ovanför honom och stampade i golvet mellan 16-22.
Dagen efter ringde jag på och frågade om han tyckte det var roligt att lyssna på sex timmars stampande från lägenheten ovanför.
Han hade aldrig varit så irriterad i hela sitt liv (hans ord).
Efter det har det varit lugnt och fint.

Dock så påpekade jag att det var helt okej att hans dotter sprang runt i lägenheten lite då och då men inte konstant fram till 21-22 på kvällen.
Somliga förstår inte förrän man utsätter dom för samma behandling.
Det är det enda som biter på en del människor.

Och det var ju faktiskt stampande i golvet som det gällde, inte barnaskrik.

Nu vet jag ju inte hur väl ljudisolerat det är men i första hand tycker jag värden ska ljudisolera bättre. Dock har du rätt i att folk inte ska stampa runt som om det vore ett gruppträningspass på Fitness 24/7 som det verkar låta som.

De bör släppa ut ungen på gården med instruktioner om att inte gå över gatan o.s.v.

Lite klurigt ärende faktiskt....

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av nidnus:

Varför är det fegt och trångsynt? TS är ju uppenbarligen inte säker på ifall han borde klaga eller ej. I det fallet är det ett alldeles utmärkt förslag att vara ödmjuk och ge grannen en liten present som markering om musiken. Jag tror dessutom det har en bättre effekt. Om inte annat så kommer det kännas bättre när de springer på varandra i trapphuset eller hissen. Men sure, vill han knacka på så är det möjligt att det ger bättre resultat. Det kräver dock en större insats.

Fegt att inte våga ta diskussionen och avslöja sig som "den gnälliga". Det är en trångsynt pik eftersom personen i fråga kanske redan har ett par hörlurar som är sju gånger så bra, som hen dessutom redan använder till mycket musiklyssning. Detta får man inte reda på om man inte vågar prata med personen...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Fegt att inte våga ta diskussionen och avslöja sig som "den gnälliga". Det är en trångsynt pik eftersom personen i fråga kanske redan har ett par hörlurar som är sju gånger så bra, som hen dessutom redan använder till mycket musiklyssning. Detta får man inte reda på om man inte vågar prata med personen...

Det är inte en hen utan en han. Det framgår i trådens första inlägg. Jag förstår fortfarande inte varför du tycker det är trångsynt dock. Det handlar inte om att ge personen i fråga bra hörlurar utan mer att man gör en gest som visar på att 1. man blir störd 2. man anstränger sig för att vara trevlig.

Det är kanske lite att gå över ån för vatten men det är ändå hans granne. Det är viktigt att hussämjan är god. Hade det varit en random dude på bion som stökar så sure, då är det klart man säger till på skarpen.

Visa signatur

PS4 & Macbook Pro.

Utlandssvensk sedan många år. Citera för svar.

Permalänk
Medlem

Jag tror att du hör grannens musik så mycket eftersom du har det så tyst när du kommer hem. Det är nog väldigt individuellt hur man reagerar när man bo i lägenhet.

Jag själv har hört grannen spela musik kl 8 på lördagsmorgnar och grannar som festar till kl. 4 varje lördag. Detta har inte stört mig fast det kanske egentligen borde göra det. Så allt är individuellt hur man reagerar på ljud från grannen.

Permalänk
Medlem

Har också en granne över mig som har drivit mig till vanvett.
Mycket oljud och flyttar möbler på alla dygnets tider, gärna efter kl 02 på vardagar.
Köper luder och tar med upp och pökar på så vi kan höra det.. inte jättekul med ett hus från början av 1900-talet, lyhört som fan.

Har snällt stått ut med oljudet sålänge det är innanför BRF-reglernas tider. (efter 22 ska det vara tyst)
Var uppe ett par gånger och pratade med han, ingen respons.
Nästa steg var ett skriftligt klagomål.
Steget efter det var att anmäla han till BRF.

Flera grannar har tydligen också klagat så en varning till så kommer de att mer eller mindre tvångssälja hans lägenhet.

Så mitt tips är att vara vänlig först och prata med killen, om inte det fungerar får man trappa upp det.

Visa signatur

Citera för svar..

Permalänk
Medlem

Jag hade stora problem med grannar under mig. De skrek, rökte på och spelade musik riktigt högt ibland. En gång rökte de på under natten så när jag vaknade och skulle till jobbet så var jag hög!...En annan gång såg jag tom rök komma igenom golvet mellan vardagsrummet och sovrummet. Husen var från 70-talet och ej bra isolerade.

Iaf så antecknade jag alla tider då de höll på och tom spelade in deras bråk. Efter över ett halvårs kamp gav jag upp. Bostadsrättsföreningen sket i vilket...trotts att både jag och andra ringt polisen vid några tillfällen...Detta var ett fint bostadsområde med...

Mitt tips är att flytta så man inte förlorar hälsan...Det tog på krafterna som fan speciellt när man jobbar skift och behöver lägga sig senast 23 varannan vecka. De festade ibland till 3 på natten och man skulle upp 4.30...Det var under vardagar, inte bara helger!

Kan också nämna att jag flyttade till bostadsrätten för att få lugn och ro. Bodde nämligen i hyresrätt innan där en granne misshandlade sin tjej och vände upp och ner på hela lägenheter. Han gick förmodligen på steroider och flippade ur då och då...Bott där i säkert 8 år och alltid varit bra innan han flyttat in bredvid nåt år innan jag blev tvingad att flytta ut. Då skrev både jag och andra grannar till hyresvärden och hyresnämnden blev också indragen men inget hände förran tjejen som han misshandlade hade anmält honom till polisen och han åkt in i fikan ett par år för det han gjort mot henne och andra brott. Då bodde jag redan i bostadsrätten...

Nu har man bott i hus några år och det är det bästa som finns! Har man inte råd med hus i stan kolla utanför staden! Jag bor nu både bättre och billigare än i lägenheterna innan!