Äta chips och nötter vid datorn

Permalänk
Medlem

.. Jag äter chips, popcorn etc med sked vid datorn. Behöver ju inte krossa dom heller för den delen.
Avskyr känslan av snacks på fingrarna, som knappt försvinner efter intensitvt skrubbande med tvål.

Visa signatur

Har jag uppgivit felaktig information? Rätta mig gärna, jag vet inte allt och kan ha fel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ingenjören:

Ingen som funderat på att dra ett lager plastfolie över tangentbordet? Det borde ju göra jobbet om man nu inte äter chips varje dag (en tillfällig lösning den kväll man äter chips). Äter man chips dagligen kanske man ska tänkta lite på hur vener och artärer ser ut invändigt...

Ja precis. Om inte annat blir man nog också ganska fet efter ett tag (ursäkta ordvalet), och kostrådgivare/dietist/hälsospecialiserad couch/terapeut skulle avråda från det dagliga ätandet.

Visa signatur

Var rädd om vår planet och varandra.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Campaigner:

Uppskattar starkt din ärlighet. Ja det e en jäkla lyx. Ingen ja skulle behålla. Blir så mycket svårare att klara ett eget boende ju större omställning man måsten göra.

Så länge det löser själva problemet så är det ju bra, men dagas smart tv så kan man byta kanal med röststyrning.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Brass knuckles and a 2x4

Permalänk
Medlem

Mitt främsta tilltugg framför datorn är chilinötter. Om man äter dem direkt med fingrarna blir det väldigt kladdigt efter ett par nävar. Jag har därför sen en tid tillbaka börjat äta dessa ur en liten skål med en tesked (storleken är främst för att förhindra frossa och svett) och det har funkat väldigt bra, håller tangentbordet och musen ren under dessa sessioner!

Visa signatur

Chassi Corsair Carbide Air 240 | Moderkort ASRock Z87M Pro 4 | Proccesor Intel Core i7 4770K 3,5GHz | CPU Kylare Corsair H60 v2 | Grafikkort GeForce RTX 2070Super 8GB | RAM Corsair Dominator Platinum 16GB 1866Mhz | SSD Samsung 840 Evo 250GB | Hårddisk WD Green 2TB | Nätaggregat Corsair AX 750w 80+ Gold | Ljudkort ASUS Xonar Phoebus 7.1

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av Born_HardCORE:

Jag förstår ärligt talat inte vad som är problemet? Antingen så använder man något typ av hjälpmedel (vilket redan nämnts otaliga ggr i tråden) som tex chopsticks eller så äter man som vanligt och får städa lite under tiden/efteråt istället. Båda metoderna funkar fint, handlar mer om personlig preferens.

Det går inte att göra så mycket mer av det. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar...

Min personliga preferens är att hitta the one true way att på bästa möjliga vis vara en slusk framför datorn utan att kladda ned. Tråden är fylld av problemlösare!

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av serafim:

Det är inte ett problem! Trodde vi diskuterade tekniker för att inte kladda ner så mycket.

Precis! Det här är viktiga frågor.

Skrivet av serafim:

Håller med till 100%. Jag är dessutom extremt vänsterhänt och klarar inte att äta soppa med höger hand, det går helt enkelt inte. Så det blir till att skriva som en kratta på tangentbordet eller spilla soppa på det. Sen är det lätt att somna till, när man nu sitter hela dagen framför datorn, och då blir det soppa eller kaffe i tangentbordet eller knät beroende vad man dricker (eller äter, dricker eller äter man soppa förresten?) och på den aktuella ställningen just när man nickar till. Det kan ju även bli chipssmulor i tangentbordet när man nickar till. Fördelen med att jobba hemifrån är ju att kollegorna inte kan komma med sina eviga förmaningar om skrivbordshygien.

Jag har börjat hålla upp soppa i en mugg och kör en kombinerad sked+dricka-taktik. Brödsmulorna har jag ingen superbra lösning på ännu, men lyckligtvis lämnar de inte massa flottrester efter sig som chipssmulorna.

Skrivet av Sarg:

Du rör inte saker med handskarna bara för att du har sådant på dig.

Ifall man ogillar att vara kladdig, eller snabbt vill kunna göra något med rena händer vid behov, så är det otroligt smidigt. Och har man redan hemma vinylhandskar pga andra anledningar (matlagning/städning), så varför inte nyttja det.

Föreställ dig följande scenario:

Du har precis kommit hem med en pizza, och ska sätta dig framför dator för att äta (där du kollar på serie eller läser något under tiden.) Då inga vettiga människor äter pizza med bestick, utan händerna, så kan du på ett enkelt sätt undvika onödigt svårborttvättat flott från tidigare nämnda händer genom att använda handskar (som man brukar göra när man hanterar mat.) När du är färdigäten så tar du av dig handskarna och slänger, istället för att stå flertalet minuter under vasken med tvål för att försöka hantera allt jävla kladd som pizzaätandet orsakade.

Men den största fördelen är framförallt detta (utöver att man undviker kladdet; fy fan vad jag hatar kladdiga händer): du kan när som helst under ätandet tar av handskar för att hantera något som kräver rena händer (och därmed undvika det där med att flotta ner tangentbord); svara på akuta meddelanden, skriva ett arg foruminlägg eller byta film; utan att behöva spendera en längre stund med att först tvätta händerna, som snart kommer att bli kladdiga igen när du fortsätter ätandet.

Och om det gäller chips så är det ännu mer relevant, då chipsflott är värre än pizzaflott.

Sa jag att kladdiga händer är en hemsk känsla?

Grejen är att man vill kunna äta skit och hålla på med datorn samtidigt. Då tänker jag inte krångla med handskar av och på.

Jag ser också att dina pizza skills sviker. Det är möjligt att äta en pizza utan att kladda ned! Först slicas den upp i åtta bitar, man viker sedan varje bit och håller således varje bit på kladdets undersida. Funkar finfint framför datorn och när man sittligger i soffan dagen efter.

Skrivet av Mortac:

Ja... men har man chips i en skål så man inte behöver gräva i en påse och sen bara tar med fingertopparna samtidigt som man har en våtservett liggande bredvid sig så räcker det med att greppa servetten mellan fingertopparna och gnugga lite i 2 sekunder innan man tar i mus/tangentbord. Alltså kanske snabbare än vad du torkar av dig på jeansen. Kanske låter konstigt men funkar alldeles utmärkt för mig. Vägrar flotta ned mus och tangentbord!

Tvek alltså! Har svårt att se det hända framför mig, men super om det funkar för dig

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Medlem

Låter som @Jacob behöver göra en "Hemma hos" med alla knep och hack när det gäller att äta mat och godis framför datorn

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Jag har börjat hålla upp soppa i en mugg och kör en kombinerad sked+dricka-taktik. Brödsmulorna har jag ingen superbra lösning på ännu, men lyckligtvis lämnar de inte massa flottrester efter sig som chipssmulorna.

Det är säkert toppen för någon som har förmågan att använda två händer men är man så här vänsterhänt går det inte eftersom jag måste hålla muggen med vänster hand och skeden också. Nej, men grattis om metoden funkar för dig.

Skrivet av Jacob:

Det är möjligt att äta en pizza utan att kladda ned! Först slicas den upp i åtta bitar, man viker sedan varje bit och håller således varje bit på kladdets undersida. Funkar finfint framför datorn och när man sittligger i soffan dagen efter.

Jag gör mina pizzor själv på fyrkantig pizzadeg, då kan man skära dem i fyrkanter utan sladdriga små spetsar som oundvikligen viker sig just när man ska stoppa dem i munnen, med glidande kladd direkt i skägget eller tangentbordet som resultat. En annan fördel med att göra pizza på egen hand är att man kan lassa på alla slags matrester och välja en vällagrad ost så det blir lite extra stuns i pizzan. Det brukar bli gott men ibland lite väl mycket godis.
Köper aldrig pizza hem utan gör den själv. Recepten till pizzorna, om man nu vill göra nån slags traditionell pizza, står ju på alla pizzabutikers meny, t.ex. Mexicana: Tomatsås, ost, köttfärs, jalapeños, rödlök och tacokrydda.
Pizzasten, pizzaspade mm finns att köpa så man kan göra "riktig" pizza i egna ugnen. Finns förresten fyrkantiga stenar, precis samma form som mina pizzor.

Men bra tips om att vika in den förargliga spetsen. Måste man inte "klämma" lite med tungan för att få det goda kladdet att sprida sig utanför pizzabrödet då?

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

@serafim: Tuggar du med tungan?

Permalänk
Medlem
Skrivet av droop:

Lol

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av Petterk:

Låter som @Jacob behöver göra en "Hemma hos" med alla knep och hack när det gäller att äta mat och godis framför datorn

We'll see!

Skrivet av serafim:

Jag gör mina pizzor själv på fyrkantig pizzadeg, då kan man skära dem i fyrkanter utan sladdriga små spetsar som oundvikligen viker sig just när man ska stoppa dem i munnen, med glidande kladd direkt i skägget eller tangentbordet som resultat. En annan fördel med att göra pizza på egen hand är att man kan lassa på alla slags matrester och välja en vällagrad ost så det blir lite extra stuns i pizzan. Det brukar bli gott men ibland lite väl mycket godis.
Köper aldrig pizza hem utan gör den själv. Recepten till pizzorna, om man nu vill göra nån slags traditionell pizza, står ju på alla pizzabutikers meny, t.ex. Mexicana: Tomatsås, ost, köttfärs, jalapeños, rödlök och tacokrydda.
Pizzasten, pizzaspade mm finns att köpa så man kan göra "riktig" pizza i egna ugnen. Finns förresten fyrkantiga stenar, precis samma form som mina pizzor.

Men bra tips om att vika in den förargliga spetsen. Måste man inte "klämma" lite med tungan för att få det goda kladdet att sprida sig utanför pizzabrödet då?

Ah, nej, spetsen viker jag inte in utan gör det längs sidorna för att få en smalare trekant. Spetsen är ett icke-problem sett till flottdroppar efter första tuggan!

Genialiskt? Kanske! Men leverans först i september.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

@serafim: Tuggar du med tungan?

Hej men jag är rädd för att metoden @Jacob använder kanske gömmer lite av det smaskiga så det hinner slinka ner innan man fått smaken av det i munnen. Men han har förklarat lite av vikningsmetoden även om det vore bra med ett foto eller en illustration för att riktigt förstå.

Felstavningar...
Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Ah, nej, spetsen viker jag inte in utan gör det längs sidorna för att få en smalare trekant. Spetsen är ett icke-problem sett till flottdroppar efter första tuggan!

Beror allt på hur mycket godis man har på sin pizza!

Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Hej men jag är rädd för att metoden @Jacob använder kanske gömmer lite av det smaskiga så det hinner slinka ner innan man fått smakne av det i munnen. Men han har förklarat lite av vikningsmetoden även om det vore bra med ett foto eller en illustration för att riktigt förstå.

Blandar sig inte topping och deg/bröd när du tuggar?

Visst finns det kontroverser kring att vika pizzabitarna, typ i New York https://www.timeout.com/newyork/restaurants/folding-pizza-deb...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Blandar sig inte topping och deg/bröd när du tuggar?

Jo, delvis men jag håller med åsikten "You don't give the toppings the respect they deserve" på sidan du länkade. Det är viktigt att känna alla smaker.
Jillian Anthony säger exakt det jag vill säga: "If I fold my pizza, I lose out on huge chances to connect my tongue with the sweet taste of meat, cheese and oil every bite. I only get to enjoy pizza now and then. Am I going to miss out on flavor just to be a little neater? Not a chance, buddy."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

d! Först slicas den upp i åtta bitar, man viker sedan varje bit och håller således varje bit på kladdets undersida. Funkar finfint framför datorn och när man sittligger i soffan dagen efter.

Även själva degen på pizzan är ju lite flottig och mjölig

Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Jo, delvis men jag håller med åsikten "You don't give the toppings the respect they deserve" på sidan du länkade. Det är viktigt att känna alla smaker.
Jillian Anthony säger exakt det jag vill säga: "If I fold my pizza, I lose out on huge chances to connect my tongue with the sweet taste of meat, cheese and oil every bite. I only get to enjoy pizza now and then. Am I going to miss out on flavor just to be a little neater? Not a chance, buddy."

Brukar inte fungera så bra på pizzasorterna jag äter, men viker du pizzabiten är ju fortfarande änden relativt rak.

Finns många förespråkare, nedan video tar upp varför det fungerar att hålla pizzabiten vikt.

https://www.youtube.com/watch?v=D5qw-Opjk1k

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Brukar inte fungera så bra på pizzasorterna jag äter, men viker du pizzabiten är ju fortfarande änden relativt rak.

Finns många förespråkare, nedan video tar upp varför det fungerar att hålla pizzabiten vikt.

https://www.youtube.com/watch?v=D5qw-Opjk1k

Förvisso och jag är ju (en gammal avdankad) matematiker som en gång i tiden gled ner i dataträsket (enligt en av mina söner) men kunde ändå konstatera att de som vek pizzorna trots inblandningen av Gauss (R.I.P.) ändå inte fick spetsen på pizzabiten helt rak. Skickligt att smyga in relativitet i det hela men jag går inte på det. "Relativt rak" är uppenbarligen inte rak, det ser man ju på videon. Jag håller mig till mina fyrkantiga pizzor så får jag, eftersom jag får krispig pizzabotten med hjälp av pizzastenen (av äkta lavasten) inga sådana problem. Rektangulära bitar med stadig botten. Jag bara undrade hur man kan avnjuta smaken på bästa sätt trots att man viker in godiset. Jag har ju inte det problemet.

Förresten har vi väl glidit en bra bit från problemet med chips och nötter, även om jag tycker att det här är väl värt att avhandla.

STAVFEL igen
Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Förvisso och jag är ju (en gammal avdankad) matematiker som en gång i tiden gled ner i dataträsket (enligt en av mina söner) men kunde ändå konstatera att de som vek pizzorna trots inblandningen av Gauss (R.I.P.) ändå inte fick spetsen på pizzabiten helt rak. Skickligt att smyga in relativitet i det hela men jag går inte på det. "Relativt rak" är uppenbarligen inte rak, det ser man ju på videon. Jag håller mig till mina fyrkantiga pizzor så får jag, eftersom jag får krispig pizzabotten med hjälp av pizzastenten (av äkta lavasten) inga sådana problem. Rektangulära bitar med stadig botten. Jag bara undrade hur man kan avnjuta smaken på bästa sätt trots att man viker in godiset. Jag har ju inte det problemet.

Förresten har vi väl glidit en bra bit från problemet med chips och nötter, även om jag tycker att det här är väl värt att avhandla.

Du får ju åtminstone en del av pizzabiten utan att toppingen viks in i deg/bröd

Som du märker är hur man äter pizza en hel diskussion och vetenskap. Är man okej med kniv och gaffel och floppig pizza (som många inte är, inkl tidigare postare) så är det inget problem sett till kladdigheten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Du får ju åtminstone en del av pizzabiten utan att toppingen viks in i deg/bröd

Som du märker är hur man äter pizza en hel diskussion och vetenskap. Är man okej med kniv och gaffel och floppig pizza (som många inte är, inkl tidigare postare) så är det inget problem sett till kladdigheten.

Vetenskap blir det väl inte bara för att man blandar in matematik i diskussionen. Vore det vetenskap skulle diskussionen inte bli så emotionell (hmmm ...) och man skulle veta att kniv och gaffel inte är OK. Dessutom är kladdigheten inte ett problem utan ett måste.

Sen vill jag också påpeka att jag inte är emot att @Jacob viker sina pizza-slices, jag tycker bara att det är trist att han inte får njuta tillfullo av alla kladdiga smaker.

Permalänk
Medlem

Polarn min äter alltid ostbågar vid datan, dock är han väldigt van med chopsticks så han har speciella sådana som han kan bruka sig av för att äta dessa utan kladd.

Visa signatur

Moderkortsmodems problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av serafim:

Vetenskap blir det väl inte bara för att man blandar in matematik i diskussionen. Vore det vetenskap skulle diskussionen inte bli så emotionell (hmmm ...) och man skulle veta att kniv och gaffel inte är OK. Dessutom är kladdigheten inte ett problem utan ett måste.

Sen vill jag också påpeka att jag inte är emot att @Jacob viker sina pizza-slices, jag tycker bara att det är trist att han inte får njuta tillfullo av alla kladdiga smaker.

Detta låter lite väl motsägelsefullt. Hur någon upplever att äta mat och upplever smaker kan du nog inte veta, och nog verkar du emot andra sätt än ditt egna

Hur som, olika pizzor behöver man inte äta på samma sätt. Jag skulle inte få för mig att äta en Calzone med händerna. Nog händer det att jag äter en framför datorn däremot.

Permalänk

Man blir ju sugen på att analysera hur man själv gör.
Nu sker det väldigt sällan och oftast är jag inte så påklädd så skulle tippa på huvudet i chips-påsen och sedan om jag blir kladdig torka mig på brösthåret, så blir det lite som pomada...

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Detta låter lite väl motsägelsefullt. Hur någon upplever att äta mat och upplever smaker kan du nog inte veta, och nog verkar du emot andra sätt än ditt egna

Hur som, olika pizzor behöver man inte äta på samma sätt. Jag skulle inte få för mig att äta en Calzone med händerna. Nog händer det att jag äter en framför datorn däremot.

Jag får nog motvilligt gå med på att en Calzone inte äts med händerna, man måste nog skära den i bitar i alla fall. Och jag har upplevt på nära håll att inte alla har samma (goda?) smak som jag. Och det är sant att olika maträtter har sina speciella egenskaper. Hu, det här känns inte bra. Jag har nog inte hållit med någon om så många saker på en gång på väldigt länge. Dessutom fick jag plötsligt för mig att göra en inbakad paj till middag. Ska iväg och handla lite mumsiga saker till den. Skinka kanske och lite paprika och skogschampinjoner, vänta lite!, det här ju nästan en Calzone fast inte pizza.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Min personliga preferens är att hitta the one true way att på bästa möjliga vis vara en slusk framför datorn utan att kladda ned. Tråden är fylld av problemlösare!

Just i den formuleringen ligger ditt dilemma! Måste man äta som en slusk så kommer man oundvikligen att kladda ner! Finns ingen vettig lösning på det.

Det i princip alla problemlösare kommit fram till är det inte är några problem alls snaska framför datorn så länge man gör lite avkall på sluskandet.

Sen ärligt talat, vad gör den här skiten på förstasidan? Visst halva nöjet med ett forum/community är att det dyker upp lite udda trådar och diskussioner men sen finns det kanske en gräns för vad man vill lägga fokus på...

Visa signatur

Asus P6X58D-E || Intel Core i7-930 || Corsair H50 || 3x4GB Crucial Ballistix Elite 1866MHz CL9 || Sapphire R9 390 Nitro 8GB || Sandisk Extreme II 2x120GB RAID 0 || Antec P183, 4 st Chassifläktar || Antec True Power 650W || ASUS VG248QE

Permalänk
Medlem
Skrivet av s3ns3n:

Jag tycker att det här är ett mycket gott exempel på ett udda ämne som troligtvis är relevant för oss alla, i små eller större mängder! Om du tycker att denna tråd är skit, varför i hela världen gör du dig besväret att addera ett inlägg i tråden?

Om du tycker att personens inlägg är skit.. varför gör du dig besväret att besvara personens inlägg?

Personligen så anser jag att det är en icke-fråga.. jag har med mig våtservetter typ babywipes om jag äter snacks vid datorn!

Visa signatur

Core I5 11600k, GeFore GTX 1080Ti, 32GB Corsair, 2500GB Samsung 870 EVO SSD, Gigabyte Z590 Aorus Elite AX, Samsung Odeyssey G7 32" <3

Permalänk
Medlem
Skrivet av s3ns3n:

Jag tycker att det här är ett mycket gott exempel på ett udda ämne som troligtvis är relevant för oss alla, i små eller större mängder! Om du tycker att denna tråd är skit, varför i hela världen gör du dig besväret att addera ett inlägg i tråden?

Varför skulle jag inte göra det? Alla har inte inställning att ständigt fly från det man inte gillar utan ibland vill man bemöta det. Precis som @HiGrip redan varit inne på så valde du ju själv att lägga energi på att bemöta mitt inlägg, så du måste ju förstå principen...

Visa signatur

Asus P6X58D-E || Intel Core i7-930 || Corsair H50 || 3x4GB Crucial Ballistix Elite 1866MHz CL9 || Sapphire R9 390 Nitro 8GB || Sandisk Extreme II 2x120GB RAID 0 || Antec P183, 4 st Chassifläktar || Antec True Power 650W || ASUS VG248QE

Permalänk
Medlem

Gäller nog det mesta i livet, smaken är delad. Annars hade vi t.ex. kanske bara haft 1 sorts pizza på pizzerian för det var den alla tyckte passade bäst och var godast. Vissa vill ha hamburgare, eller kebab eller bara en sallad.