Samsung HW-N960 - Startar upp igen efter den blir avstängd + Buggig upplevelse

Permalänk
Medlem

Samsung HW-N960 - Startar upp igen efter den blir avstängd + Buggig upplevelse

Jag har en Samsung 75KS8005 TV kopplad via HDMI Arc till Soundbaren HW-N960. Jag har en Apple TV4k och PC kopplad till hdmi1 och hdmi2 på soundbaren. På så sätt får jag ut Atmos från både PC och Apple TV. Vilket funkar!

När jag stänger av Tvn så stängs ju soundbaren också av (Tack vare HDMI-CEC, Arc). Men sen börjar det blippa i ljudet, som att ex soundbaren verkar få en input från pcn eller apple tvn och då startas den igång igen. Då måste jag manuellt stänga av soundbaren igen...detta kan jag behöva göra flera gånger.

Även om jag kollar film ex från apple tv och väljer att stänga av apple tv i viloläge, då stängs tvn och soundbaren också av sig. Men efter några sekunder blippar det till och soundbaren startas igen. Eller om jag backar tillbaks till menyn på apple tv och stänger av tv+soundbar, samma problem.Den verkar också alltid startas på HDMI 1 oavsett vilken ingång jag har när jag avslutar med. (Apple tv är på den ingången).

När HDMI-CEC är påslaget listas Soundbaren som (HW-N960 (HDMI)).

Stänger jag av HDMI-CEC (vilket jag INTE vill göra) så finns bara detta på select speaker i Tvns meny:
TV Speaker (som ändå också drar igång soundbarens system)
Soundbar (Wi-Fi)
Bluetooth Audio
Audio Out/Optical (vilket inte ens är inkopplat ) - verkar få igång systemet, men märker ljudskillnad från detta och när CEC är påslaget. Detta krånglar också en hel del.

Så verkar VÄDLIGT buggigt detta, vet inte om det är just arc som ställer till det? Och även om HDMI CEC är AV så skall väl soundbaren listas som HDMI och inte Optical?

Med HDMI-CEC AV klarade den inte av Atmos från apple tvn, vilket den gör med ARC. Eller det gick inte få igång iaf från testfiler som ligger på itunes och då man kör med "Min dator" från apple tv. Detta funkar med HDMI-CEC PÅ.
Jag hade en HWN860 innan som gjorde precis samma sak...Så känns ju som något fel med dessa soundbars från Samsung?

Jag vill ju givetvis ha en buggfri upplevelse med HDMI CEC på och Arc igång. Varför krånglar det? Är det ett känt problem med soundbaren detta? Upplever också det är svårt byta hdmi input, man får försöka flera gånger. Ibland dör soundbaren om jag ex lyssnar på Spotify från datorn. (HDMI 2). Sen startas den om med HDMI 1 igen och man får trixa igen med att byta ingång.

Det är väldigt ofta också man måste starta om filmer etc från apple tv för att ens trigga igång ljudet, ibland blir det ljudlöst och man måste starta om filmer/serien.

Någon annan som har denna soundbar och upplever samma problem? Eller är det två dåliga exemplar jag fått nu som beter sig lika?

Känns som Arc, CEC krånglar en hel del, kanske inte går att komma ifrån?

Har vänt mig till Samsung, men inte fått svar än.

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

Skriver här i tråden ifall Samsung Support går in och läser. (Då jag länkat mitt ärendet till den här tråden).

Problemet med att soundbaren sätter på sig igen (efter avstängning) HELA tiden är enormt störande. Sätter jag Apple-TV i viloläge då Tvn och Soundbaren också stänger av sig, får jag manuellt gå och stänga av soundbaren igen flera gånger. Den börjar dessutom fortsätta spela upp ljudet från det som var på Apple-Tvn vid avstängning.

Att byta ingång är inte en helt smärtfri upplevelse. För att få igång datorn kan jag behöva dra igång Apple TV först, sen byta ingång till HDMI2 för att få till att bild och ljud funkar. Annars händer inget. Att byta till HDMI2 utan att ha Tvn påslagen krånglar med. Sällan jag får till att spela ljud från Spotify genom datorn utan att jag måste slå på TVn för detta. Det skall väl gå att starta soundbaren och sedan välja HDMI2 utan att TVn är påslagen för att lyssna på datorljudet? Då växlar den bara tillbaks igen till ARC och inget händer. Jag kan få försöka 5-6 gånger att sätta på HDMI2 utan resultat. Att starta Apple Tvn kan också behövas 3st knapptryck innan den får till bytet.

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

Slutändan av allt detta är att Samsung inte löste problemet. De har knappt hört av sig till mig. Fick svar idag av dem att det måste bero på Apple-Tvn och jag skall höra av mig till dem.

Jag har varit i kontakt med Apple flera gånger som också dem inte hört av sig vidare efter de lovat det. Apple skyller på Samsung Soundbaren och att jag får gå vidare med Samsung för att lösa ärendet.

Så då har jag två stycken företag som skyller på varandra och ingen av dem är villig att hjälpa till att lösa problemet! Magiskt!

Visa signatur

Intel NUC :(

Permalänk
Medlem

Har också denna soundbaren men har problemet att ljudet försvinner jag spelar ifrån Apple TV. Det kan fungera ibland, men när jag växlar mellan t.ex youtube och netflix så kan ljudet dö efter 5 sekunders filmuppspelning.

Brukar hoppa igång igen om jag byter input eller växlar mellan apparna.
Har också märkt att när jag scrollar mellan apparna så gör alltid apple TV ifrån sig ett litet ljud, men om jag står stilla på en app några sekunder och sedan scrollar för att tvinga fram ett ljud så låter det väldigt lågt för att sedan komma upp i volym, det är nästan som att soundbaren går ner i något ljud-viloläge om den inte får en ljudinput efter 3-4 sekunder.