HDMI kabel till spelkonsoler? Har det någon betydelse vilken?

Permalänk
Medlem

HDMI kabel till spelkonsoler? Har det någon betydelse vilken?

Behöver köpa nya HDMI kablar 2m till mina spelkonsoler. Tänkte först köpa denna https://www.clasohlson.com/se/HDMI-kabel-Exibel-Slim/p/38-825...

Men den var slut i butiken så började kolla på nätet. På prisjakt och såg att det finns kablar för 50 kr och för 1500 kr. Behöver någon ens en kabel för det som är hemanvändare? Kommer val av kabel spela någon roll för mig? Jag har tidigare kört billiga kablar från Kina och fått bild men vet inte vad skillnaden blir mot en dyrare. Bildkvalitet, släpar bilden?

Det jag gillade med denna som jag kollade på länkad ovan är att den är slim då vanliga lakrisband är så svåra att forma. Försöker undvika trassel av tjocka sladdar inne i skåpet.

Någon som har tips på en HDMI kabel som är lätt att forma, gärna slim/smalare och kan förklara om jag kommer märka skillnad på en kabel för 50 kr, 200kr eller 500kr?

Permalänk
Hedersmedlem

Vad är det för spelkonsoller?

Olika kablar kan skilja i vilken bandbredd de klarar. Du behöver köpa en kabel med tillräcklig bandbredd för ditt användningsområde.
Du kan läsa mer här: https://www.sweclockers.com/artikel/22077-bildanslutningar-de...

Är det en konsol som kör upp till HD-upplösning så klarar du dig med en High Speed HDMI kabel.
Ska den klara 4k behövs minst en Premium High Speed HDMI och Ultra High Speed HDMI för 4k i 120Hz om du vill vara framtidssäkrad.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Bildexpert 📺

För två meter är det ofta sak samma. Annars som nämnt en certifierad kabel är det lämpligaste: https://www.sweclockers.com/artikel/27577-teknikstund-valj-ra...