Starfield – den stora tråden

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon138754:

Jag gillar spelet, men antingen är jag dum i huvudet eller så är det dåligt på att förklara hur saker funkar.

Mer specifikt:

För att hoppa till ett annat system behöver man tilldela kraft till sin hoppmotor. Spelet berättar det genom att bara visa en röd text som säger något i stil med "power up jumpdrive" men inte hur.

Precis som i FallOut och Skyrim kan det vara svårt att hittta rätt väg i en stad/byggnad. Slår man på skannern så syns dock pilar i marken som visar vägen till det markerade målet.

Man får tidigt en raketryggsäck. Sen spenderar man en kvart med att försöka använda den tills man ger upp, googlar och upptäcker att det ligger i färdighetsträdet.

Samma sak gäller när man ska docka med ett annat rymdskepp som inte släpper till frivilligt. Då behöver man nån navigationsfärdighet, vilket spelet upplyser en om genom att säga åt en att docka men inte hur.

Förutom de irritationsmomenten är det lite buggigt, och man undrar lite vilka spel de som säger att det ser bra ut har som referens. Framförallt tycker jag hur spelet hanterar ljus är bedrövligt. Har sett att en del klagat på att det inte finns några inställningar för ljusstyrka, kontrast eller gamma, men jag är skeptiskt till om det hade hjälpt. Ibland är det för ljust och allt blir grådaskigt, ibland är det tvärtom.

Jag kan förstå de som ger spelet ett halvdant betyg med tanke på alla brister. Som tur är är det ju dock väldigt roligt, så det får bli 8/10 för mig.

Jag håller med att de kunde varit lite tydligare med vissa saker. Jag insåg att den rutan för att öka kraften till missiler eller motorn eller "grav" hade pilknappar på sig och då kan man trycka höger eller vänster pil för att byta från Engine, Missiles, Grav, m.fl och sen ta väck kraft från ena kategorin med pil ner och sedan öka kraften på "grav" med pil upp. När man lär sig det är det så mycket enklare.

Samma problem hade jag med rymdstationer. Flög rakt in i dem eller förbi bara tills jag insåg att när man ser den gråa rutan på stationen så ska man trycka på E (på PC) och då får man val att hälsa eller docka.

Permalänk
Medlem

Läste nåstans att max var 21:9 som starfield stöttar rätt ur boxen. För oss som har ultra wide (32:9) - har nån moddat det än?

Visa signatur

Ryzen 7 7800x3d | MSI 650 Tomahawk Wifi | Corsair Vengeance RGB 2 × 16 GB 6000 MHz | GWD GeForce RTX 4090 Phantom GS | 3x SSD 256+512+512GB | ASUS TUF Gaming 1000W Gold | Corsair 7000D Airflow | Samsung Neo G9 240Hz HDR/LG 27GN950 4k 140Hz | Oculus Quest 2

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yatagarasu:

Har vi spelat samma spel?

Teknisk aspekt:
- Jag har med två av datorerna i signatur ofta över 80 FPS (med dippar i stora miljöer ned till runt 50-snåret), R5 7600X + 6950 XT / R9 5900X + 3090 Ti. Detta i 1440p med det mesta på High, en del Ultra och FSR2 aktiverat. Den klenaste datorn med ett 5700 XT har inga problem att hålla sig nära 60 FPS merparten av tiden i 1080p och (vad jag minns) Medium-preset, också med FSR igång.

- Lika laddtider, samtliga maskiner har visserligen snabba NVMe SSD-enheter, men tar ju knappt någon sekund att ladda när man öppnar en dörr, och en handfull att använda Fast Travel. Jag förstår verkligen inte vad för konfigurationer folk har som upplever problem med laddtider, inte ens Xbox-användare verkar rapportera "problem" med detta i någon större utsträckning.

- Klippar genom saker? Det verkar vara enligt design av mina observationer efter drygt 17 timmar speltid. T.ex. om du är i en bas och går in i en byggnad med laddskärm, då kommer fienden att efter en stund teleporteras till dörren också (om dessa var utanför huset). De öppnar inte dörren regelrätt, men det gör inte du som spelare heller om du gått igenom en laddskärm.

Spelaspekt:
- Jag håller med om vissa saker, speciellt hur dålig kartan är. Kartan kunde lika gärna inte existera i landburet läge, men den är inge värre än varken Elite: Dangerous eller Star Citizen när det kommer till att navigera i rymden. Utan tvärtom upplever jag det betydligt enklare och mer användarvänligt att hantera transport mellan planeter o.s.v. än de två tidigare nämnda spelen.

- För att återgå till paralleller med Elite: Dangerous; det är väldigt snarlika rymdstrider i det spelet som i Starfield. Håll siktet över fienden, lås in ditt mål och öppna eld — Kan inte säga att många andra rymdspel gör detta annorlunda eller mer komplext, om det inte är mer åt regelrätt Rymd-sim (likt Star Citizen).

- Kompanjoner i Starfield, precis som i alla tidigare Bethesda-spel, är där för att ge cheesy one-liners och kommentera på ditt spelande mer än något annat. Annars bör dessa anses som en extra ryggsäck som konkar runt på saker du inte nödvändigtvis vill ha på dig i stundens hetta.

Frågeställning:
Spelet är inte perfekt och jag har själv en del kritik på saker (bland annat balansen kring viktfördelning), men jag måste fråga om du spelat tidigare Bethesda-spel och vad du rimligen förväntade dig att Starfield faktiskt skulle vara?

Det är Skyrim, fast i rymden — Ungefär som väntat, åtminstone för egen del

problemet är inte ladd tiden pa ssd utan alla moment har loadscreen a la oblivion 2003
ska du upp ur sätet 4 sekunders load animation, ska du öppna en dörr 5 sek load ska du boarda 5sek load animation
halva spelet är bara load screens vid varje moment.
spelar du x4 eller nomansku är rumdstrider mer rörlighet och undvika attacker genom fart. här väntar du pa att skjuta mer genom lock on.

viktproblem hade jag aldrig i skurim. du kunde dra runt flera armors, de o fallout hade inte lika mkt skräp. här om du lootar 4 armors kan du inte fast travela som är a-o i hela spelet.

de e fan inte kul att springa 800m till nästa poi, NMS har du speederbikes för att ta sig runt snabbt.
hela spelet är bara hantera bökiga UI för att flutta runt saker till skeppets cargo det är inte kul
fan varför har man inte vikt som grupppanel o delar direkt med skeppet.
dom fattar inte grunden till rpg vikt. att man inte ska ha för mkt rustning eller greatswords för sin klass.
här ist straffar dom en för man rakar loota lite trinkets
du kan heller inte store all för digilockpicks är i misc o du maste ha stacks i mer än 5 för att mova allt

Permalänk
Medlem
Skrivet av meanh:

Nja, beror på plats, inställningar, upplösning och vilken GPU och CPU du har. Med en 5800X3D+4090, HUB's kvalitetsinställningar+crowd density medium så är jag begränsad av CPU endast i större städer i 4k och ligger nu alltid 60 avg fps+ där och ~94% GPU load som sämst. Andra ställen är 100% GPU-begränsade vid 70-110 fps. Det svåra i Starfield är att hitta bra inställningar som fungerar i alla olika miljöer som finns med relativt lika prestanda så man inte går från 90+ fps i ena stunden till närmare 50 fps en fast travel senare. Med Ultra inställningar i 4k var detta precis vad som hände mig, och de lägsta fps:en kunde vara antingen pga CPU eller GPU beroende på plats.
Kan hålla med om att processorns betydelse i spel underskattas på många håll och att det fokuseras väldigt mycket mer på grafikkorten, men inte att Starfield "i huvudsak är begränsat på annat håll" än just GPU. Värt att betänka är också att spelet precis släppts och att vad som i huvudsak påverkar prestanda kan komma att ändras något.

Det beror naturligtvis också på vad man kör med för grafikinställningar! Men om 10-30ms/frame spenderas utanför GPUn beroende på system, så kommer kommer även den allra snabbaste GPUn bara addera till den tiden.
Mitt gamla system som använder snabbt DDR3 har inte haft några problem förr att stödja 60fps i spel. Men Starfield ändrar på det. Det finns ett par inställningar som anpassar antalet NPCer och world clutter som skulle hjälpa en del, kanske andra.
(Jag ser fram emot att gräva ner mig i det, men det är naturligtvis rent tech-nörderi. De flesta kommer givetvis bara att köra spelet med vad de äger, och acceptera att spelet har lite sämre frame rate på en del ställen med mycket värld data.)

Permalänk
Medlem

Tror inte att det här spelet är för mig. Stör mig på alldeles för mycket saker. Håller med om att allt man gör behöver en "laddtid". Menyer är katastrofala imo. Nä, får väl se om jag testar något mer eller inte. Och är inte sugen på att "behöva" spela 10-15 timmar för ett spel ska bli "bra".

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oxies Husse:

Många säger skyrim in space, men det är ju fallout in space.

Gillar det, känns lite gammalt i utförande. Följde Hardware Unboxed settings och kör på 4k med quality fsr och får 60fps+ på min tv.
(7600x med ett 6950xt) (Har vsync på när jag kör via tvn).

Absolut inte bättre än Skyrim, men on par med Fallout 4.

Rörigt gui och handledningen med hur man spelar är inte den bästa. Same old same old

(Hade så önskat Skyrims inledning de första 5-6h.... men men)

Jag tycker Skyrim och Fallout 4 är lika bra på olika sätt.

Permalänk
Medlem

Har inte spelat men tycker det ser bra ut när jag kollar på streams. Många som recenserar har blivit väldigt toxic då, känns som de caterar till att folk vill se stora titlar misslyckas, det kanske ger fler klicks?

Permalänk
Medlem

Måste vänta några dagar till enligt min Xbox Gamepass

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk

lite strange att random folk hokus pokus bara befinner sig i ens skepp helt plötsligt, har inte bjudit in, har inte accepterat något utan de bara är där när man kliver in i skeppet efter man härjat runt på en planet ett tagm och ja, det märks att det är elder scroll skaparna som gjort spelet, "i love seeing the stars from space", sagt när skeppet har stått på marken i timmar, lika dumma NPCs i detta spel med, men det är charmen i dessa spel tycker jag

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ryssfemma:

Har inte spelat men tycker det ser bra ut när jag kollar på streams. Många som recenserar har bliviy väldigt toxic då, känns som de caterar till att folk vill se stora titlar misslyckas, det kanske ger fler klicks?

Sjukt toxiskt överallt tycker jag. I forum, på reddit, i kommentarsfält på Youtube osv.

Är ju helt klart så att det finns en "rörelse" (mest bestående av Sony fanboys antar jag) som hoppas och önskar att Starfield ska bli en megaflopp. "Ööh man kan inte landa själv i spelet", "Ööh buggigt och fult", "Ööh Todd sa ju att..." osv osv.

Tror faktiskt det hade låtit annorlunda om Starfield hade varit multiplattform.

Detta kommer reviewbombas, var så säker.

Permalänk
Skrivet av Ryssfemma:

Har inte spelat men tycker det ser bra ut när jag kollar på streams. Många som recenserar har bliviy väldigt toxic då, känns som de caterar till att folk vill se stora titlar misslyckas, det kanske ger fler klicks?

du har väl sett den där memen, där det är några som sitter och spelar något och de är glada, skrattar och är nöjda, och bakom står det en hater som rabblar upp "fel" efter fel, men har ingen effekt på de som spelar, "quit having fun!!!!"

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem
Skrivet av m3lk0r:

Sjukt toxiskt överallt tycker jag. I forum, på reddit, i kommentarsfält på Youtube osv.

Är ju helt klart så att det finns en "rörelse" (mest bestående av Sony fanboys antar jag) som hoppas och önskar att Starfield ska bli en megaflopp. "Ööh man kan inte landa själv i spelet", "Ööh buggigt och fult", "Ööh Todd sa ju att..." osv osv.

Tror faktiskt det hade låtit annorlunda om Starfield hade varit multiplattform.

Detta kommer reviewbombas, var så säker.

Men det där argumentet går att vända på lika lätt. Fanboys som försvarar ett spel och vägrar inse/erkänna att det har stora brister/fel.

Bara för man själv tycker nåt är bra/dålig, betyder inte att någon annan tycker samma. Men ofta har folk svårt att förstå det tyvärr.

Själv tycker jag att det lilla man kan "styra" skeppet är menlöst. Man kan "flyga" lite i rymden, that's it typ. Buggigt okej.. Man kan få tycka att det är fult. Kan inte säga att jag va jätteimponerad av grafiken.

Allt är relativt.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk

Börjat modda Starfield, håller på medd ett Swedish overhaul mod typ. Börjar lätt och lagomt med det viktigaste.

Visa signatur

🎮 → 7800X3D • EVGA RTX 2080s • 64GB DDR5 • Asus B650 • Corsair HX1000i
🖥️ → Skärm: Iiyama G-Master GB3461 - 34" 21:9 144hz • 🥽 → VR: Oculus Quest 2
🎧 → Logitech G933 🖱️ → Corsair Sabre RGB | ⌨️ → Corsair K70 Lux

Permalänk
Medlem

Jag har gått från att vara skeptisk första dagen till att nu ha kollat några timmar blandat spelande från olika, läst om det på fler ställen och blev så sugen att jag skaffade premiumversionen och håller på att ladda ner det nu. Dryg timme kvar.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S

Permalänk
Medlem
Skrivet av källarinvånare:

Varför skulle man vilja utforska autogenererade platser? Kan väl omöjligt finnas något intressant där?

Folk utforskar väl i Minecraft också?

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkiii:

Men det där argumentet går att vända på lika lätt. Fanboys som försvarar ett spel och vägrar inse/erkänna att det har stora brister/fel.

Bara för man själv tycker nåt är bra/dålig, betyder inte att någon annan tycker samma. Men ofta har folk svårt att förstå det tyvärr.

Själv tycker jag att det lilla man kan "styra" skeppet är menlöst. Man kan "flyga" lite i rymden, that's it typ. Buggigt okej.. Man kan få tycka att det är fult. Kan inte säga att jag va jätteimponerad av grafiken.

Allt är relativt.

Så är det absolut! Jag håller med dig. Grejen är väl att Sony-lägret är fler till antalet så hetsen/hatet tycks vara större. I övrigt går det åt båda hållen.

Själv äger jag både Xbox och Playstation och bryr mig inte nämnvärt. Jag skulle dock aldrig få för mig att snacka ner God of War, Spiderman, Bloodborne (bästa spelet!) osv bara för att de är exklusiva till Sony.

Och ja, Starfield har utan tvekan sina brister. Som väntat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Emomilol1213:

Börjat modda Starfield, håller på medd ett Swedish overhaul mod typ. Börjar lätt och lagomt med det viktigaste.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Hahaha, mäktiga tavlor av knugen!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Emomilol1213:

Börjat modda Starfield, håller på medd ett Swedish overhaul mod typ. Börjar lätt och lagomt med det viktigaste.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Finaste jag har sett 😭💖

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SittingDuck99:

Hahaha, mäktiga tavlor av knugen!

...jag tror jag hittat min nästa karaktär till BG3.

Tunnhårig, glasögonprydd, skägglös, äldre stilig Oath of the Ancients Paladin it is!

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m3lk0r:

Så är det absolut! Jag håller med dig. Grejen är väl att Sony-lägret är fler till antalet så hetsen/hatet tycks vara större. I övrigt går det åt båda hållen.

Själv äger jag både Xbox och Playstation och bryr mig inte nämnvärt. Jag skulle dock aldrig få för mig att snacka ner God of War, Spiderman, Bloodborne (bästa spelet!) osv bara för att de är exklusiva till Sony.

Och ja, Starfield har utan tvekan sina brister. Som väntat.

Jag har en ps5 och en pc. Så har också bästa av två världar. Hur som helst så avskyr jag fanboy skiten. Går liksom inte att diskutera med såna. Och det gäller såklart alla läger.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem

Märkligt.

Jag har alltid haft svårt för Bethesda spel. Fallout 4 har jag försökt spela en handfull gånger och alltid slutat efter ett par timmar varje gång. Trots det fick visningen av Starfield på Summer Game Fest mig lite hypad. Kanske har det med rymdtemat att göra. Sen kom recensionerna och jag insåg, "Just det, Bethesda". Då är klockan cirka sju timmar innan Early Access släpp. Så får jag för mig att titta på en random snubbe som streamar spelet och två timmer senare är jag såld. Förinstallerar spelet på Game Pass och köper till Premium Edition 5 timmar innan släpp. Sen är det dags att sova.

Nu har jag spelat 25 timmar. En tredjedel är säkert idle tid.
Är det ett Bethesda spel: Absolut.
Är det optimerat och polerat spel: He, nej! (3440x1440 med ett 3060 innebär kompromisser på alla håll och kanter)
Har jag problem med urtvättad svärta: Japp. (Fick dra ner ljusstyrka i Windows)
Har jag sett buggar: Ja, men bara någon enstaka under 15 timmar.
Längtar jag efter spelet när jag inte spelar: Inte direkt.
Har jag extrem gamingsmak i röven när jag väl kan slita mig från spelet: You bet!

Trots att det är så många aspekter av det här spelet som inte är bra nog så märker jag inte av det alls och timmarna de flyger iväg.
Märkligt som sagt.

Permalänk
Medlem

Asså ansikterna på NPCs ser så himla onaturliga ut... dom går från en halv-kass prat-animation och sedan nollställs väldigt tydligt innan man frågar något mer xD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Asså ansikterna på NPCs ser så himla onaturliga ut... dom går från en halv-kass prat-animation och sedan nollställs väldigt tydligt innan man frågar något mer xD

Tycker även att dom ser "döda" ut i ögonen.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkiii:

Tycker även att dom ser "döda" ut i ögonen.

Ja eller hur, zombies liksom.
Detta är den mest detaljerade kartan jag kan få fram i städer... det är helt omöjligt att navigera xD

Ens interface är enbart gjort för consoller, och det är slött att navigera runt... Hoppas på mods som gör en PC version av interfacet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Asså ansikterna på NPCs ser så himla onaturliga ut... dom går från en halv-kass prat-animation och sedan nollställs väldigt tydligt innan man frågar något mer xD

Bethesda har av någon outgrundlig anledning alltid haft en väldigt alternativ syn på människors anatomi.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Emomilol1213:

Börjat modda Starfield, håller på medd ett Swedish overhaul mod typ. Börjar lätt och lagomt med det viktigaste.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Se där ja... ser att du använder julmustloggan vi håller på med att tappa redan på jobbet, hehe. Snyggt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Bethesda har av någon outgrundlig anledning alltid haft en väldigt alternativ syn på människors anatomi.

Det är helt absurt att detta är hur ett spel i 2023 kan se ut... Jag menar inte att vara överdrivet negativ men man kan ju inte gå tio meter utan att bli blir irriterad på något xD

Permalänk
Medlem

Mest frustrerad att jag inte kunde köra early access jag betalt för då jag har ett A770...

Visa signatur

Amiga 3000 (1990), CPU: 68060 66MHz, RAM: 2MB chip 470MB Fast, GFX: ECS+RTG zz9000 @ 1920x1080, HDD: 32GB SSD/PATA, 128GB SCSI, DVD-Brännare/SCSI, Chassi: Original Desktop. www.som99.se
Primär workstation: i9-12900KS, 128GB RAM, intel A770 16GB.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Det är helt absurt att detta är hur ett spel i 2023 kan se ut... Jag menar inte att vara överdrivet negativ men man kan ju inte gå tio meter utan att bli blir irriterad på något xD

Av det jag sett är det precis samma spel Bethesda alltid gjort, fast i rymden. Det är också samma problem de alltid haft. Buggigt, prestandaproblem, fula modeller, dåliga animationer, kass färgsättning och dåliga texturer. Samma gamla motor också, utan några uppenbara förbättringar.

Själv har jag avinstallerat det. Hade låga förväntningar men det var sämre än jag trodde.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Av det jag sett är det precis samma spel Bethesda alltid gjort, fast i rymden. Det är också samma problem de alltid haft. Buggigt, prestandaproblem, fula modeller, dåliga animationer, kass färgsättning och dåliga texturer. Samma gamla motor också, utan några uppenbara förbättringar.

Själv har jag avinstallerat det. Hade låga förväntningar men det var sämre än jag trodde.

Försökte fixa det, finns moddar / tweaks för fov, menu fps osv, men det räcker fan inte.
Inte för att vara "i told you so" men nä, detta är gamebryo och det hör inte hemma i 2023 xD