Teknikjättarnas datahallar granskas av Riksrevisionen

Permalänk
Medlem

Det viktigaste är att dessa företag inte ges några skattemässiga fördelar(dom får betala vad det kostar) och att miljökonsekvenserna utreds noggrant i förskott och att vid minsta risk för att förstöra marken/jorden så nekas bygglov/uppköp av mark.

Om ett datacenter finns i Polen, Danmark, Tyskland, Sverige, U.S.A. eller Japan spelar mindre roll för nyttjarna. Vi märker ingen skillnad och vi går inte under för att datacentret finns i Arktis.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem

Om man alls ska ge skattelättnad för elintensiva företag borde det åtminstone omformas till ett avdrag på arbetsgivaravgifter eller annan lämplig metod som innebär att bara företag som har många anställda i Sverige kan göra avdragen fullt ut. Då gynnas industriföretag som skapar arbetstillfällen istället för tomma datahallar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av flashen:

Som politiker i sverige kan du aldrig personligen stå till svars som jag förstår det, är det inte helt underbart

Jodå, det är klart att de kan ställas till svars. De har inte immunitet mot åtal, så om de utför brottsliga handlingar kan de dömas. Dåliga beslut är däremot inte nödvändigtvis brottsliga och kan då endast ge icke juridiska konsekvenser (som att inte bli omvald, få offentlig kritik, etc).