Snabbkoll: Har du förtroende för Linus Tech Tips?

Permalänk
Medlem

Ligger någonstans mellan ett "Nej" och "Jag hade det, men det har försvunnit".

Har mestadels sett dem som underhållning, men ändå sett optimistiskt på deras initiativ att vara mer kritiska och seriösa/omgående vad gäller tester och recensioner. De har ju ändå visat sig vilja försöka och det såg initialt någorlunda lovande ut, i alla fall på pappret när de visade upp och förklarade sina testriggar och investeringar de gjort för att möjliggöra bättre tester.

Bevisligen så hjälper det ju inte bara att investera i bättre utrustning (och förhoppningsvis kunnig personal som kan hantera den) då övriga faktorer ändå dragit ner kvalitet och trovärdighet oavsett, vilket denna senaste skandal har visat ganska tydligt.

Är väl ändå lite hoppfull att de kanske kan lära sig av sina misstag och göra något bra utav det i framtiden, men med allt det som framkommit så vidhåller jag min skepsis och bristande förtroende tills vidare. Om de vill ha folks förtroende så kommer de behöva kämpa väldigt hårt för att göra sig förtjänta av det.

...och det är innan hela grejen kring arbetsplatskultur och allt det där, vilket jag verkligen hoppas de ser över ordentligt. Mitt förtroende för flera av de mer seniora anställda har absolut skiftat åt ganska olika håll. Exempelvis Nick Light med hur han "skämtsamt" inte bara pluggar deras merchbutik, men även halvannonserar en kommande produkt mitt i deras ursäktsvideo—något som jag anser var helt tonlöst och extremt felplacerat. Det framkom ju även flera rykten och anklagelser gentemot några av cheferna/teamledarna som fått mig att tänka till lite, men man få ju vara lite extra källkritisk här så jag reserverar mina åsikter och hoppas att, om det finns någon sanning i dessa rykten och anklagelser, personerna i fråga kan åtminstone för sin egen skull ta åt sig av det och bättra sig.

Permalänk
Avstängd

Linus kunde om han varit smart säga att han är ångersam, att dom är stressade och gjorde fel vilket dom kommer se till att förbättra sig avsevärt, be om ursäkt till dom drabbade. Istället spelade han Allan och kommer nu med ursäkter och löften, försent Linus.

Visa signatur

The more I get to know people, the more I love my dog.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elakekocken:

Borde inte Sweclockers fundera mer över sig själva än andra? Bara en tanke…

Som datorrelaterat forum vad testar man förutom grafikkort? Den senaste processorn var i maj senaste chassit i början på juli men innan dess i januari (om man bortser från testpiloterna). Nätaggregat senast 2021(!?)

Moderkort, RAM och lagring hade ju vart trevligt det med…

…fokuset verkar ha riktats om en aning men jag kanske bara är för gammal

Äsch, vi får ju en nyhet varje gång en streamingtjänst ändrar sin betalning, och massa andra nyheter som driver engagement, så vad ska vi med tester till? Kostar ju bara massa tid och pengar... Liksom varför skulle man vara intresserad av t ex ett test som "bästa cpu-kylaren för under 500kr", eller "bästa nätagget under 1000kr" eller likande som vi fick förr i tiden?

Permalänk

LMG / LTT är väl en grupp kanaler som ska vara underhållande? inte speciellt trovärdiga enligt mig, föredrar sidor som techpowerup / GN och liknande

inte för att jag tycker att LTT är särskilt underhållande men jag är väl inte målgruppen. "building a PC... using only wish.com"?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D • ASUS ROG STRIX X670E-F • ASUS RTX 4090 TUF OC • Corsair 32GB 6000MHz CL30 • NH-D15 Chromax • 3x Samsung 990 PRO (2 x 1 TB + 2TB) • Be Quiet! Dark Power 13 1000W • Fractal Design North TG Black • Samsung 49" + G7 32" / 2x Ergotron • Herman Miller Aeron Graphite

https://valid.x86.fr/u4abx1

Permalänk
Medlem

Nötterna på LMG/LTT har kört en LIVE-stream med saker från förr.
Detta fortsätter man att göra.

LTT TV - 24/7 Tech Tips ** Läget för enbart prenumeranter **

Det är ju så sinnessjukt dåligt skött, precis allting.
Från den första "excuse"-videon, där man vid flera tillfällen fick in lite reklam för den egna butiken...

Osmakligt är bara förnamnet.

Permalänk
Medlem

Har väl ungefär lika mycket förtroende för dem som jag har för att folk i allmänhet kan göra sitt jobb bra. Dvs inte speciellt mycket och man får kolla flera källor för att bilda sig en uppfattning av datan i sig (och gallra för outliers) och göra sin egna analys på den.

Får hoppas de får upp automatiserade tester och presentationsmaterial med Labs så kan nog slarvfel bli få.

Permalänk
Medlem

Jag förstår mig inte på konceptet "märkeslojalitet", och än mindre när det används så här.

Företag är inte din vän, och de kommer aldrig bry sig om dig.

Har jag något förtroende för den här kanalen / "mediagruppen" specifikt? Nej. Förtroende och förtroendekapital måste du förtjäna innan du börjar tumma på. De är ett reklamföretag, och det gäller vare sig de agerar skyltfönster åt andras eller egna produkter.

Re: "underhållningsvärde". Nä, här är det väl jag som är tråkig och gammal. Men särskilt underhållen har jag inte blivit av dem. Det har snarare kommit i vägen för de få gånger jag behövt se på deras videor.

Permalänk

Aldrig riktigt följt han. Brukar kika på GN och j2c.
Det är något med hans dialekt liksom. 😂

Visa signatur

Corsair 7000D Airflow > 2x Alphacool NexXxus 420mm Rads > EK Quantum Kinetic TBE 300 >
AMD 5900X > Aorus X570 Master > G.Skill 32gb @ 3733mhz CL14 > 6900XT Liquid Devil Ultimate
Skärmar: > Acer 31,5" 2160p@144hz > 27" 1440p@60hz
Garaget.org > Ford Focus ST mk3 Stage 2

Permalänk
Medlem

Jag tittar på det för underhållningens skull.

Visa signatur

^^^
@¿@
o

Permalänk
Medlem

Linus har alltid varit väldigt hård mot större företag när de gjort saker som LMG nu står anklagade för. Pinsamt att silkesvantarna fortfarande är på.

Permalänk
Medlem

Har mest betraktat LTT som en infotainment kanal sedan en tid tillbaka. Tittar mest på underhållande byggprojekt av enorma NAS, udda hårdvara, ovanliga kyllösningar typ sådan som jag aldrig annars kommer att komma i kontakt med. Oberoende reviews av hårdvara som är aktuell för köp hämtar jag från andra källor.

Permalänk
Medlem

Jag brukar inte titta på LLT så ofta, men har kikat på hans videos då och då ända sedan han började. På sin tid var han en av de första. Idag finns så otroligt många tech sidor som liknar hans.

Lägger ingen stor vikt vid hans åsikter eller testresultat, men brukar kika ibland, så har man ytterligare en vinkel eller åsikt om något.

Brukar kika på Linus kollega, han brukar vara vettig.
https://www.youtube.com/watch?v=zbqlJKiENvQ

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X 3,4GHz
Asus GeForce RTX 4070 Dual OC 12GB
Asus ROG Strix X570-E Gaming
G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 32GB
Samsung 980 Pro Series 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dreas89:

Du kanske ska leta fram gubbgnällstråden?

Jag valde att rösta men saknade alternativet: "Albatross" - Dvs vi som inte bryr oss tillräckligt. Jag har kollat på några videos men har väl aldrig känt riktigt varken bu eller bä.

Du tog priset själv som den mest gnälliga. Du gnäller om att andra gnäller.

Visa signatur

Magnus AMD

Permalänk
Medlem

Jag litar på att LMG gör det LMG gör, dvs lättsmält innehåll för en bredare publik. Vill jag ha hårda fakta för en viss komponent vänder jag mig till andra kanaler.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TroubleBaker:

Du förstår väl ändå att redaktionen gör skillnad på positiva och negativa reaktioner... Det är rätt så självklart att de tar hänsyn till kritik också, sidan drivs inte av en enkel algoritm som utgår från statistik.

Ett rent antagande från min sida:
En långsiktigt uppgående trend med ökade reklamintäkter är viktigare än positiva reaktioner.
Säger inte att de ignorerar reaktionerna helt men skulle de tvingas välja så är reklamintäkterna viktigare än reaktionerna. Även när de inte skulle behöva välja vill de ju som alla andra företag tjäna pengar och det gör man lättare med reklamintäkter.
Svårt att betala hyran med smileys.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk

När det handlar om recensionskanaler så ligger han långt ifrån toppskiktet när det gäller trovärdighet. Ändå är jag beredd att auktionera bort och omvärdera mitt ställningstagande om Linus är redo att lägga ett bud.

Visa signatur

ʜᴀʟᴏɢᴇɴ - ᴜ ɢᴏᴛ ᴛʜᴀᴛ
0:32 ━❍──────── -3:08
↻ ⊲ Ⅱ ⊳ ↺
VOLUME: ▁▂▃▅▆▇ 100%

Permalänk
Medlem

Jag tänker att jag tittar nog mest på Linus för underhållningen och inte deras recensioner. Denna åsikten hade jag nog redan innan det senaste som hänt.

Visa signatur

*L_A_N_N_Z_Y*

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nissling:

Jag avstår från att rösta.

Deras recensioner och tester har jag aldrig lagt någon vikt i då de, likt många andra, ofta fokuserar för mycket på smådetaljer och missar helhetsbilden. Däremot gillar jag deras mer experimentella videos.

Samma här, kollar inte deras recensioner men gillar en del av de upptåg de kan hitta på ibland.

De får ju minst sagt "feta" grejor som de nästan tycks leka med.

Visa signatur

Det var bättre förr men det var inte bra då heller

Permalänk

Litar inte på några utav dessa tech personligheterna på Youtube. De ända som jag litar på är folket på SweClockers, och personalen på inet. Fråga mig inte varför.

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig litat på deras testdata, när man kollar på 5-10 olika rencensioner och de får liknande resultat. Men LTT's data är helt uppåt väggarna så blir det lätt så.

Visa signatur

ASUS ROG Crosshair X670E Gene| AMD Ryzen 9 7800X3D Delidded | Custom EK Watercooling| WD Black SN850X 1TB + WD Black SN850X 2TB| Corsair Vengeance, DDR5-6600 64GB (2 x 32GB) @6400MHz CL 30-38-38-76| AMD Radeon RX 7900 XTX| LG UltraGear 45GR95QE OLED| MSI MPG A1000G PCIE5 1000W| Lian Li O-11 EVO|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dallen:

Instämmer helt! SweClockers är för mig idag endast ett sätt att "hitta" nyheter som andra har skrivit.

Det var väl dessutom inte speciellt länge sedan SweClockers fick kritik för att man tagit genvägar i ett test och utelämnat i princip allt som kan vara av intresse inför ett köp.

När detta kombineras med betalda samarbeten så inser man ganska snabbt att SweClockers inte är vad det en gång var.

Skrivet av GarfieldPower:

This.

Alla tester ligger typ på piloterna också. Sen är kvalitén på vissa skribenter knas.

Skrivet av sKRUVARN:

Äsch, vi får ju en nyhet varje gång en streamingtjänst ändrar sin betalning, och massa andra nyheter som driver engagement, så vad ska vi med tester till? Kostar ju bara massa tid och pengar... Liksom varför skulle man vara intressearade av t ex ett test som "bästa cpu-kylaren för under 500kr", eller "bästa nätagget under 1000kr" eller likande som vi fick förr i tiden?

Precis detta, tack för att ni fyller i mina ”blanks”.

Men vi kanske får något svar om när tester på PSU, moderkort, RAM, lagring och annat dyker upp? Eller vilken som är den bästa kylaren under 500:-?

Hellre det än en frågeställning om en ”branschkollega” som liknar - ja - Se&Hör eller Hänt i veckan. Det spelar väl ingen roll för Sweclockers vad man tycker om det?

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Litar och litar. Jag tycker de gör underhållande videor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nyhet:

Linus Media Group är tillbaka efter omfattande kritik och paus i videoproduktionen. Men har företagets hårdvaruexperter kvar ditt förtroende?

Läs hela artikeln här

Jag kan inte rösta för jag vet inte vem snubben är

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem

I min värld sysslar de med underhållning så frågorna är felformulerade. Tar inte dem på fullt allvar när det kommer till tech-analyser. Men fortfarande kul att titta på ibland. Hoppas bara de anställda fått drägligare förhållanden.

Visa signatur

Kids, always eat your vegetables and ALWAYS check run as administrator.

Permalänk
Medlem

Svårt att ta ställning till om förtroendet ökat eller minskat, deras videos är mest underhållning för egen del och det har ju inte påverkats.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Har inget förtroende för någon tech sida. Alla är i slutändan köpta.

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97M-Plus | 16gb ram | Asus Strix 970 | Phanteks PH-TC12DX | Samsung 850 Evo 250gb | Corsair Force GS 120gb | Fractal Design Integra M 650w | Fractal Design Define Mini C

Permalänk
Medlem

Förtroendet har sänkts, men det var ändå inte särskilt högt innan, för mig är LTT nästan enbart underhållning.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Förtroende?
Tänker inte så mycket i de banorna.
De lattjar runt och gör en del experiment/udda saker, de testar och ser om det går. Det kan både handla om mer extrema saker som knappt någon annan har råd med och annat som man kanske bara inte skulle komma på att testa.

Har väl aldrig sett dem som några superseriösa testare direkt, när det gäller exakta siffror finns det ju andra källor och är det något väldigt specifikt man är intresserad av så kollar man ju gärna flera olika. Går ju rätt snabbt att hitta motsvarande produkttester från många andra.
Men det funkar inte riktigt att försöka framstå som seriösa och samtidigt inte lyckas testa rätt och noga, så antingen göra ordentligt el inte ens försöka framstå som det.

Minns inte vad det var de skulle testa, någon skärm, de var en av få som hade något att säga om den aktuella modellen just vid tidpunkten. Hade hoppats på någon slags info, men mest framgick att det var en häftig produkt och knappt något matnyttigt. Dvs i praktiken gav deras test inte mycket mer än att läsa specen på tillverkarens sida.

Ser därför LTT och deras videon mer som Sweläskers, dvs inte så allvarligt och ofta subjektivt. El på sin höjd som mässreportagen som vill förmedla nyheter och info mer i allmänhet, strävar efter att ge så bra info som möjligt men om någon enstaka siffra inte skulle vara exakt rätt el något uppfattats fel så korrigeras det om/när det upptäcks.

Med tanke på det förresten. Här känns det som att Swec ligger före, el snarare ändrats i den riktningen. Tidigare var det lite mer lättsamt och mer egenproducerat, nu mer seriöst nyhetsfokuserat och mer fokus på forum/community.
Säkert någon slags medveten strategi, el resultatet av vilka redaktionsmedlemmarna är (som ju ev också är resultatet av strategin/inriktningen).
Klagar inte på det, det är till god nytta att få det mesta av vad som är aktuellt utan att behöva besöka en massa andra ställen. Att de som har det som arbete att hitta och presentera infon gör jobbet så att alla vi andra slipper. Det händer väldigt mycket hela tiden, svårt för andra att hänga med ordentligt annars.
Litar på att Swec informerar om det är något, stort som smått. Finns garanterat saker av intresse som man hade missat helt om det inte nämnts på Swec. Så förtroendet för Swec är långt mycket högre än för t ex LTT.

Permalänk
Medlem

Det här med felaktiga saker och ting kring Linus Media Group har jag sett länge, men trodde inte på att det skulle bli något sådant här stort. Särskilt uttalat av någon som förut har besökt hans själva studio och pratat med honom om hans verksamhet.

För mig så är förtroendet inte sämre eller bättre.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X | 64GB RAM | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Alltså innan detta tramseri så kunde man kolla på linus ibland för något underhållande test o ville man veta exakt hur många ampere vrm på moderkortet klarade an så gick man till steve.

För mig så är det väl inte så mycket just förtroendet som har fått sig en törn. Jag tror fortfarande steve kan ge mig en genväg till att snabbare lista ut hur vrm delen på ett moderkort är designat.
Däremot så kommer jag tyvärr se honom som en småaktig typ framöver...