uppdatering av drivrutin, skärmen stängs av vid inaktivitet och kräver omstart av datorn för att komma igång?

Permalänk

uppdatering av drivrutin, skärmen stängs av vid inaktivitet och kräver omstart av datorn för att komma igång?

Inatt startade jag ett spel och fick upp en ruta om gamla drivrutiner så uppdaterade drivrutinerna sen gick jag o la mig, hade brave igång med ett youtubeklipp för lite ljud.
Sov, gick till jobbet kom hem och satte mig framför datorn, jag hör att brave fortfarande spelar upp ljud men skärmen är svart, sluta med att jag höll in powerknappen för att tvinga datorn till att stänga av sig, startade sen upp datorn o allt verkade ok.

Gick in på energialternativ och ställde in att skärmen aldrig ska stänga av sig satt sen en timme, stängde av skärmen o sov 1 timme, när jag startade skärmen så va den återigen bara svart även denna gången hörde jag brave spela upp youtubeklipp.
tryckte lite på tangentbordet och sen ctrl alt delete och ser att skärmen vaknar till, får upp en ruta om ingen signal och skärmen stänger av sig, skärmen vaknar till får upp ruta om ingen signal och skärmen stänger av sig, så höll det på tills jag höll in powerknappen.

Tryckte på powerknappen och sitter nu windows och allt verkar fungera men för hur länge?
När jag uppgraderade drivrutinerna för grafikkortet så uppdaterades förmodligen drivrutiner för moderkortet också, kom iallafall upp ett fönster om det.
Bläddrat runt lite i adrenalin och ser inga rapporter om fel, ingenting överklockas.

Tips på vad som strular? windows? drivrutiner? och framförallt hur fixar jag det så jag kan ha lite ljud igång när jag sover utan att skärmen lägger av tills datorn startas om?

asus x470-f rog strix
amd ryzen 5600
48Gb ram
windows 10
amd 6700 xt
creative audigy ljudkort
systemdisk 500gb western digital red ssd
LG UltraGear 27GL850 27" Gaming QHD IPS

Permalänk
Medlem

Har haft liknande problem med att skärmen inte går igång när jag varit från datorn en stund. Enda lösningen jag hittat var att ändra när diskarna ska gå ner i sparläge. Turn off hard disk after -> Setting (Minutes) 1440. Inte haft problemet efter det.

Control Panel -> System and Security -> Power Options -> Change when the computer sleeps -> Change advanced power settings:

Visa signatur

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"