Förslag om extra gilla-knapp som visar att man personligen gillat ett inlägg, en veckolig +5 knapp för inlägg man gillat extra mycket

Permalänk
Medlem

Förslag om extra gilla-knapp som visar att man personligen gillat ett inlägg, en veckolig +5 knapp för inlägg man gillat extra mycket

Hej, jag gillar förbättringarna av gilla-systemet som nyligen införts, att snabbt kunna se om jag redan gillat ett inlägg med orangea färgen istället för att klicka på gilla knappen och se om det går upp eller ner och behöva korrigera underlättar. Samt om man lyckats gilla fel inlägg för den delen.

En tanke som slog mig nu på morgonen är att jag gärna sett att skulle kunna ge en icke-hemlig gilla utan en extra knapp som gör att man som användare personligen uppskattat ett inlägg eller där man exempelvis har fått en kommentar tillbaks som man gillar men inte nödvändigtvis behöver skriva ett svar men gärna med en säg "+1 från anders190" exempelvis. Många forum har öppen visning vilka som gillar inlägg men uppskattar samtidigt att bara ge en +1 när jag själv inte är med i en diskussion men vill visa uppskattning till ett bra inlägg i diskussionen exempelvis.

Vet inte om det var en rörig beskrivning och kanske rent av något få eller ingen ser behov av men tänkte ändå lyfta tanken. Tänker det kanske kan bli lite extra trevlig stämning i forumet eller något.

Nu drog jag iofs detta förslag lite som ett skämt i någon tråd men en extra knapp där man en gång om dagen, kanske mer rimligt en gång i veckan kan ge ett inlägg man gillar en +5, kanske kombinerat med visning av vem som skickade gillat lite som ett extra bra inlägg. +2 är lite tråkigt även om man oftast inte har fem timmar samtidigt.

Viss fisk för likes-jakt möjligen men jag gillar ändå tanken lite. Men som skrivits innan så övertänker jag kanske lite. Men feedback forumet ska väl ändå användas för möjliga förbättringsförslag samtidigt, även om jag är lite smått tveksam till just +5 och missbruk. Men att kunna visa att man själv gillat ett inlägg är ändå något jag tror mer på.

Ninja edit: Hade jag haft tillgång till dator hade jag gjort en mockup som tydligare visar min tanke men förhoppningsvis går texten läsa bra nog trots Androids stavnings"hjälp".

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...