Permalänk
Medlem

Amd 64 +3200 kylning ?

Har en Amd 64 +3200 Newcastle med en Arctic Cooling Ultra 64 TC Fan speed 1000 ~ 2500 RPM kylning.

Och enligt Speedfan och en annat program så ligger min temp på processorn på 71 grader, har inte provar MBM5 än.

Har känt på kylflänsarna och de är ganska varma, fläkten funkar och är rengjord, och jag la på ny kylpasta idag men utan bra resultat.

Har endast en 80mm chassifläkt som går på fulla varv men det hjälper inte mycket. Vände fläkten så den "sög" in luft mot processorn med resultatet att mina hårddiskar ökade i temp och samma resultat i tempen på processorn.

Vad ska man göra ?
När löningen kommer nu i april ska jag beställa ett chassi med dubbla 120mm fläktar, gör det mycket på kylningen på processorn eller ska jag köpa en bättre kylning till den ?

Vågar knappt ha igång datorn nu, då jag är rädd att skada processorn, igår efter ett tags spelande gick allt aas segt och det slutade i att jag fick reboota datorn på reset knappen...

Lite hjälp vore inte fel.

Permalänk
Medlem

menar du att du har haft fläkten på cpun så att den drog/sög bort luft därifrån? lr menar du att du vände chassi fläkten?

Permalänk
Medlem

Jag vände chassifläkten från det att den sög ut luft från chassit till att den blåser in luft i chassit, sry om jag va otydlig.

Permalänk
Medlem

Sen så får du ju räkna med att processorn blir rätt varm med Arctic Cooling Ultra 64 TC kylaren då denna ej är anpassad för att kyla bra utan mer är inriktad på att vara tyst. Men med lite bättre cirkulation i datorlådan så borde du få ner temperaturen.

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk
Medlem

Jag ska ju köpa nytt chassi med dubbla 120mm, 1 i fronten och 1 där bak, chassiet är gjort i aluminium så det borde också få ner tempen.
Men frågan är om jag behöver köpa ny cpu-fläkt OCKSÅ ?
Eller om det räcker med nytt chassi ?

Ingen som kan hjälpa mig ?

Permalänk
Medlem

Alltså vafan, verkar som att folk är rädda för AMD's boxade prollekylning, den är ju både tyst och effektiv. Kör den på Cool n' Quiet och den ligger i 2500-3000 RPM och en knappt hörbar ljudnivå, den sitter på en a64 3200+ s754 @ 2420mhz och ligger i 37° idle 42-43° load

Till saken hör att hela min burk är instoppad i ett ljuddämpande kabinett där luftflödet är ett stort j-vla skämt prollen går svalare än tempen i lådan! CPU fläkten skulle säkert kunna ligga i 1800-2000 RPM om jag hade bättre genomströmmning.

Visa signatur

I7 4790K @ 4.7 | Fractal Kelvin s24 | Asus Z97-A | 32gb Vengeance CL9 1600MHz | KFA2 1070 Ti @ 2050 / 4500MHz | Corsair CX650M

Permalänk
Medlem

Beställde nyss en Zalman 7000B-CU, så det ska väl få fart på grejerna.

Väntar på nytt chassie också, ett Thermaltake Tsunami med dubbla 120mm Adda 16db fläktar, så nu ska väl ändå tempen sjunka, gör det inte det måste ju nåt va fel med sensorerna på moderkortet.