Permalänk
Medlem

Behöver felsökningshjälp av kunniga

Jag har ett fruktansvärt märkligt problem med min PC och det här får bli ett sista rop på hjälp. Förhoppningsvis når det ut till någon kunnig person där ute.

Datorn har fungerat fint i flertalet år. Dock gav sig moderkortet och jag blev tvungen att köpa ett nytt. Efter en formatering av systemet och nyinstallation av Windows XP så uppstod ett problem.

Problemet är kort och gott att processer i Windows väldigt lätt tar väldigt mycket prestanda. Som exempel kan man inte ha "Show window contents while dragging"-effekten ikryssad eftersom hela fönsteranimationen hackar fram något otroligt och programet börjar ta 90-100% av processorn. Har jag över 50-60 låtar i En itunes-playlist så kan jag knappt scrolla. Har jag 5-6 flikar i firefox öppna så börjar programet tugga processorkraft något otroligt. Felet syns tydligt när man tillomed minimerar program som MSN etc. Hela Windows beter sig ungefär som när man inte har installerat sina Nvidia-drivrutiner. Något jag såklart gjort.

Där har ni problemet. Men jag ska göra det lite krångligare för er. Det är nämligen så att burken får lika bra poäng i 3dmark som tidigare. Den fungerar fint i spel som WoW och dessutom klarar den hårdtester i Prime95 utmärkt! Systemet har heller inte kraschat någon gång och är ruskigt stabilt på alla sätt och vis.

Drivrutinerna är problemet tänkte jag såklart. Så jag installerade olika drivrutiner till grafik, ljud och moderkort. Ingen skillnad.
Jag bytte ut OS-disken mot en annan med likadan installation, samma problem.

Problemet är så sjukt att jag inte vet vad jag ska ta mig till härnäst. Jag har planer på att testa installera Win2k(som jag körde innan) och även testa ett äldre grafikkort. Men har inga höga förhoppningar på att det kommer hjälpa.

Kan någon komma på vadfan jag ska försöka göra för att få ordning på det? Vart ska jag börja felsöka etc? Är det något ni undrar över angående mina felsökningar eller felsymptom så är det bara ni hör av er. Alla råd uppskattas.

Mitt system:
MSI - Socket 478 - MATX P4M800 (PM8M-V) - P4 / VGA / Lan (VIA)
P4 Northwood 2.53ghz
Gainward 6800GS AGP
2x512 Kingston DDR400
Soundblaster Live! 5.1
Seagate Baracuda 140gig IDE (OS-disk)
Samsung Spinpoint 200gig IDE

Visa signatur

It takes blood & guts to be this cool but I'm still just a cliche.

Permalänk

kan det inte vara biosen då? som är lite sne

Visa signatur

Intel Core i5-3570K (Corsair H60) | ASUS P8Z77-V | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB | ASUS 680 DCUII TOP | Corsair HX 850W 80+ | Samsung SSD Basic 830-Series 256GB, Western Digital Caviar Green 2TB | Fractal Design R4