Inlägg

Inlägg som fogy har skrivit i forumet
Av fogy

Videofunktionen på webbkameran kan ej aktiveras, "Används av ett annat program..."

Hej alla glada!

Jag har ett problem med att få en webbkamera att fungera på min stationära. Hur jag än gör så kan jag inte aktivera dess videofunktion. Den inbyggda mikrofonen fungerar som den ska men när jag ska starta videon så säger Skype att den används av ett annat program och kan därför inte startas. Detta trots att det inte finns något annat program som använder den. Detsamma gäller om jag stänger ner Skype och försöker aktivera den med den medföljande mjukvaran.

Följande är gjort utan resultat:

1. Dödat alla processer som går i "Aktivitetshanteraren".

2. "Kall-startat" windows genom att bocka ur alla icke-windowsrealterade program och tjänster i "Systemkonfiguration".

3. Laddat hem "ProcessExplorer" och tittat om kamerans maskinvaru-id används av två olika processer.

Samtliga drivrutiner är installerade på rätt sätt, kameran finns både som ljud- och videoenhet i "Enhetshanteraren". Jag har även försökt att uppdatera drivrutinerna för MoBot. Dessvärre kunde jag inte uppdatera ett par saker, däribland AI charger varvid jag så avinstallerade den helt eftersom jag aldrig behövt den..

Jag har provat webbkameran på min bärbara (Vista_32) och där funkar den. Så även på min jobbdator (Win7_64) men alltså inte min stationära (Win7_64).

Någon som har någon idé om det hela? Mitt system står i min sign.

Av fogy
Skrivet av jookeer:

Har man minst EN ledig SATA-port kan man från den dra ut en lös kabel baktill + en SATA-strömkabel.
Vid behov kopplar man sin backupdisk dit som läggs på golvet upp-å-ner.
Då behövs inga dockningsstationer.

Jovisst, detta är ju också en lösning som skulle funka. Jag tittade dock på en lösning med intern docka idag. Typ,

http://www.inet.se/produkt/4903160/internt-kabinett-3-5-sata-...

eller

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/91459-deltaco_hd_kase...

Då slipper jag böja mig ned och ha en massa lösa kablar hängande bakpå men ändå få lite bättre drag än att köra via en usb-docka. Den sistnämnda har dock bara SATA-II så den går kanske bort.

Att sedan ha både stöd för 2,5"- och 3.5"-enheter vore ju kanon. Typ som,

http://www.dustinhome.se/product/5010639789/icy-box-module-fo...

Men den är också lite långsam tyvärr.

Det lutar åt att köpa den lite snabbare varianten från Inet.

Sedan kan jag köpa vilken disk som helst för extern backup eftersom den mestadels kommer att ligga och vila i en antistatpåse.

Av fogy

Tack för alla tips!

Det lutar mer och mer åt att gå tillbaka till externa diskar men då kanske genom att köpa en HDD-docka genom vilken jag kan ta en backup och sedan lagra disken i en antistatpåse på någon undangömd plats. Då kan det blixtra och dundra bäst det vill. Så länge inte huset brinner ner vill säga men mot det finns knappast någon säkerhet. Kan tilläggas att jag snart kommer att sätta upp en NAS i hemmanätverket så då blir det ytterligare ett ställe att lägga grejer på så småningom.

Av fogy
Skrivet av jookeer:

Backup går före alla typer av redundans.

Skrivet av Pappy:

Lyssna på Jookeer.
Raid är INTE backup - alls.
Frågan du har är följande: Behöver din dator stå på 24/7 utan att ta ner den, eller finns det tid att plocka ner den i med ny disk och ladda tillbaka från backup?
Om den inte måste vara uppe 100% - varför raid? Ner med datorn - in med backup (riktig backup).

Du måste ha backup. Raid1 som får korrupta filsystem/korrupta filer/du raderar fel etc etc räddas inte av raid1. Du måste ha riktig backup.

Ang. diskvalet: Nu är ju inte lite dyrare SATA-diskar riktiga enterprisediskar (då pratar vi helt andra diskar) men personligen har jag faktiskt köpt en ES.2-disk för torrents. Det är en mycket tuff miljö som sliter hårt där jag fått för mig att det kan vara bättre med lite bättre disk. Som disk i en vanlig hemmadator är det oftast bara dyrt.

Mina $0.02

Det ligger mycket i det ni säger. Mitt förslag med RAID var nog mest en tanke jag fick om att ha en extra disk utifall en disk havererar och att jag då har allt backupat. Det handlade aldrig om någon prestandavinst så då funkar ju en helt vanlig backup på två olika diskar lika bra, precis som ni säger.

Ang. diskval. Jag kommer inte att köra några saker som sliter nämnvärt på disken eftersom jag mer är ute efter långtidslagring av bilder, filmer och annat. Således funderar jag starkt på att köpa en WD Green eftersom den, i alla fall i teorin, är lite tystare och dessutom är billigare än Red/RE4.

Av fogy

RAID1-setup eller enterprisedisk?

Hej,

Jag har en lite udda fråga kanske men jag tänkte att ni ska få försöka reda ut begreppen åt mig.

Jag har under en längre tid kört med externa diskar för långtidslagring och har nu fått mitt första haveri. Trist så klart men sådant händer ju. För att undvika framtida haveri så hade jag tänkt att jag skulle fixa en mer "säker" setup. Den första tanken var då så klart en RAID-setup, och då RAID1 förslagsvis. Sannolikheten att båda diskarna havererar samtidigt finner jag som väldigt låg vilket innebär att när det väl en disk lägger av, i värsta fall efter ett par år, så kan man köpa två nya diskar, konfigurera dem som RAID1, och sedan lägga över all data från den av ursprungsdiskarna som inte havererat. Allt gott så långt.

En annan approach är dock att köpa en enterprisedisk, jag tänker främst på WDs RE-serie, och då endast ha en denna disk parallellt med min gamla RE-disk. Huruvida dessa ska ligga som RAID eller ej vet jag inte men det är självklart en möjlighet. Det kanske dock blir svårt då mycket av det jag vill långtidsspara ligger på just denna gamla RE-disk. Jag antar att alla diskar formateras när de läggs till i en RAID-setup? Denna approach vore således att köra någon slags manuell RAID där jag lägger över data på bägge diskarna. När sedan min gamla RE-disk (just nu drygt sex år gammal) lägger av så köper jag en ny RE-disk, sparar manuellt och väntar på nästa haveri. Jag inser ju att detta system ställer mer krav på mig att hålla ordning på vad jag sparat dubbelt eller ej men jag ser detta bara som ett smärre problem.

Skillnaden skulle snarare vara att antingen köpa två st av en lite billigare disk, halva priset av RE-versionen, och köra dem i RAID1. En WD Red 2 TB ligger på ca 800-900 kr medan en WD RE4 ligger på omkring det dubbla, runt 1600 kr. Skulle det bli billigare i längden att köpa RE-diskar eftersom de, i teorin, har en längre livslängd eller vad tror ni? Jag har som sagt en gammal RE-disk i nuläget och är helnöjd med den. Eller ja, den har inte havererat än. Det är väl den enda definitionen på en disk man är "helnöjd" med. Jag har för närvarande plats för tre ytterligare 3,5"-diskar i min HDD-bur så någon platsbrist råder ej. Om någon nu har någon annan finurlig lösning. Även om jag gärna inte fyller burken med en massa mekaniska diskar i onödan då jag precis moddat datorn till att vara mer eller mindre knäpptyst vid idle.

Tacksam för alla synpunkter!
/fogy

Av fogy
Skrivet av petterg:

Jag tycker verkligen inte att ett fractalchassi är en värdig ersättare. Har både R3an och p183 och det är stor skillnad i ljudnivå och kvalitetskänsla. Tunt, lätt och plastigt i jämförelse. Helt klart värt att lägga några extra hundralappar.

Skrivet av ronz:

Närmaste chassit skulle jag nog säga är Fractal Design R4/XL. Dock har P182 lite mer kvalitetskänsla som sagts ovan.

Tack båda för era synpunkter!

Det är just detta som gör att jag tvekar på att köpa något över huvud taget. Jag vill inte köpa något bara för köpandets skull. Ska det bli ett nytt chassi så ska det vara ett som inte gör sådana stora kompromisser som nuvarande utbud gör i mina ögon. I sådana fall så kan jag lika gärna köpa det billigaste som finns, om jag nu känner att jag inte vill packa ner de gamla komponenterna i kartonger. Mitt P182 duger fint till att bygga ett helt nytt system i, inga problem med det. Det hade dock varit kul att byta chassi nu när jag byggt i samma under snart sex års tid.

Av fogy
Skrivet av Aloysius:

Men gallret på sidoplåten är ju tilltäppt med en ljuddämpande matta från början, så det borde väl inte göra chassit så mycket mer högljutt?

Jo förvisso. Men en bruten sida är ändå något jag helst undviker. Där något är brutet så finns det alltid en skarv och där det finns en skarv finns alltid risk för just det jag nämnde innan, missljud och damm.

Nu har säkert Fractal Design fixat skarvarna bra men jag kan ändå inte komma över att jag inte gillar perforeringar. Jag ser gärna att mina chassisidor är hela. Chassitaket också, i den mån det går.

Bortsett från detta så är just R4an faktiskt en riktigt vass låda, inget tvivel om det.

Av fogy
Skrivet av rektor:

Jo, P280 kan det möjligtvist ha varit.
Hmm, gillar inte att P182 har den där fula utbucklingen på taket.

Varför 5.25"-platser?
Det är väl ändå ingen som använder optisk media?
Och med 6 stycken 3.5"-platser, menar du interna då? För du kan väl inte mena externa?

Jo jag håller med om att spoilern inte är den vackraste men det går ju att ta bort. Även om det blir ännu fulare utan om du frågar mig. Lösningen med två fläktar i toppen på P280 är ju smutt med tanke på att detta område behöver kylning men frågan är om det behövs om man kör systemet i stock med en eftermarknadskylare? Jag vill minnas att vi i den gamla P18X-tråden hade folk som moddade rejält i chassit och till och med satte igen den övre fläkten med ljuddämpning. Om jag minns rätt så hade en nisse även satt in en plastskiva som avgränsade grafikkortet och CPUn för att skapa en lufttunnel i den övre delen av chassit och på så sätt ändå hålla nere temperaturerna på CPU och nordbrygga.

För egen del så har jag faktiskt behov av en optiskt läsare emellanåt så det är inget jag känner är onödigt. Att ha två platser kanske inte alltid är nödvändigt men å andra sidan så har jag heller inte sett något chassi i denna storleken med mindre än två 5,25"-platser. Och ja, självklart menar jag interna 3,5"-platser. Annars vore det inte konstigt att jag känner mig besviken på utbudet. =P

Av fogy
Skrivet av rektor:

Jag sitter själv i samma sits.
Har funderingar kring ett Haswellsystem och kollar lite på chassin.
Antec P182 och Fractal Design R4 verkar lovande.

P182 har några år på nacken, men vet inte om det spelar någon roll.
Ett bra chassi är väl ett bra chassi. Tidslöst som jeans.

R4 verkar i överlag lovande, men gillar inte att den har fläkthål och sånt, jag vill gärna ha datorn utan damm och oljud.

Lian-Li ser ut att ha en del bra grejer också. Tyckte man hörde mer om dem förr än vad man gör nu.

Det är svårt med chassin, de flesta ser ganska fula ut, med lysdioder, fönster, plast, hål, och blaj. Vill inte ha något barnsligt som ser ut som en alien, robot eller transformer. Söker efter något stilrent och diskret.

Jag har alltid haft midi-tower men börjar tveka nu... känns inte som jag behöver 7 expansionsplatser, och massa 5.25-tum and 3.5-tum platser. Allt är ändå integrerat på moderkortet nuförtiden och inte heller har man längre floppy eller optisk enhet.

Hör gärna av dig om du hittar något vettigt chassi.

Jag antar att du menar P280 och inte P182...

Håller med om jeansparallellen, bra chassin är tidlösa. R4an är som du säger lite väl tillspexad för mig också. Jag antar att man blivit gammal gubbe som vill ha pianolackade lådor och mörka läderfåtöljer...

Lian Li gör ju sjukt snygga chassin men jag tycker att de saknar ett chassi i "Super midi-tower"-klassen. A76 är på tok för stort, i stort sett fulltowerstorlek medan B12 är lite väl litet. Som jag skrev innan, A76 har 12 st HDD-platser medan B12 har 4 st. De skulle behöva ett chassi med 6-8 st HDD-platser för att jag ska titta åt deras håll igen. Det optimala chassit för mig skulle vara två 5,25"-plaster och en HDD-lösning likt den på P280 med två st 2,5"- och 6 st 3,5"-platser, med avtagbara vaggor, samt en klassiskt Lian Li-finish.

Skrivet av Mange43:

Jag har med ett P182 sen några år och visst det är snyggt men jag är trött på dom olika kammrarna speciellt h-diskarnas är svårt o bökigt och få det snyggt med kablarna.Har kollat lite på P280 insidan är helt perfekt och utsidan är snygg så länge dörren är stängd.Fractal design faller helt bort för min del p.g.a deras lucka som bara går o öppna rakt ut.ett knä på fel ställe så knäcker man nog av den.så jag gick helt mot strömmen och beställde ett gamingchassi Antec elevenhundred. Är så gott som identisk med insidan på p280.(Får det imorgon

Jag håller med, P280 är verkligen så gott som perfekt på insidan. Det enda som jag känner saknas är delbar och avtagbar HDD-bur, precis som på 550D. Eftersom jag inte är någon som kör på superlånga grafikkort så kommer nog platsen ändå att räcka till men jag vill gärna känna att jag har valmöjligheten att plocka bort en bur om man exempelvis bara använder tre diskar. Om inte annat så skulle det förbättra luftflödet mot grafikkortet en aning.

Frågan är hur man ska resonera här. När P180 kom 2005 så var den intressant men hade ett antal, för den tiden, logiska luckor. Två år senare kom så P182 och fyllde många av dessa. Vad tror vi om att en reviderad version av P280 vid namn P282 eller liknande kommer ut inom sinom tid där dessa brister kanske fixats till? Dessutom, som jag nämnt tidigare, så gillar jag inte riktigt de olika färgerna på P280. Gun metal gray på framsidan och svart på sidorna och taket. Jag säger inte att P182 är det snyggaste chassit i världen men på den fronten är det i alla fall bättre då det är Gun metal gray runt om, taket exkluderat.

Med allt detta sagt så lutar det åt att jag faktiskt behåller mitt P182 tills vidare. Kalla mig kräsen men jag känner inte att det finns något på marknaden som motsvarar det jag vill ha i nuläget. Jag är faktiskt både förvånad och besviken måste jag säga.

Om någon hittar något chassi som uppfyller de krav jag listat här ovan så får ni gärna höra av er. Det kanske finns någon obskyr och lokal datorhandlare vid namn "Nisses datorer och snus" som har något som passar mig...?Tills dess så antar jag att det bara finns en sak att göra, vänta.

Av fogy
Skrivet av Eclipse9:

Tog själv steget från P182 till P280 för ett år sedan och är i stort sett nöjd. Upplevde kanske det nya chassit som lite plastigare men känns fortfarande som en riktig kvalitetsprodukt! Fläktarna har jag bytt ut mot tystare Noctua-fläktar, men jag tycker ändå att P280:s orginalfläktar var tystare än de på P182:an.

Ja, det låter som att P280 är något jag verkligen ska ha i åtanke. Vad gäller fläktar så kommer jag också att byta ut originalen mot Noctua eller liknande. För fem år sedan var ju de orangea Nexusfläktarna hett stoff om man ville hålla nere kostnaden men ändå ha en tyst och bra fläkt. Jag får nog sätta mig in i detta igen känner jag...

Skrivet av Road:

Antec's P193 v3 då?
http://www.inet.se/produkt/6900367/antec-performance-one-p193...

Min kusin kör i ett sådant och måste erkänna verkar vara en trevlig burk och har helt ok ljudmässigt

Ja jo. Men där tar vi inte bara ett kliv, utan en ironman, åt fel håll när det gäller stilrenhet. Öppna sidor, som dessutom sticker ut från sidan, och ventilationshål på dörren är saker som verkligen inte tilltalar mig. Tack för tipset ändå!

Av fogy
Skrivet av Murvel:

Jag gick från ett P180B till P280, var precis som du väldigt nöjd med tidigare chassi både vad gäller lösning, kvalité, funktionalitet och design. Känner med facit i hand att jag gjorde precis rätt, då P280 är allt som 180 inte var. Däremot känns det som att skillnaden mellan P182 och P280 inte är lika milsvid, i jämförelse med P180 som kom redan 2005 (om jag inte missminner mig).

Om du gillar cleant så är ett R4 ett välrekommenderat chassi av just den anledningen. Annars har Coolermaster Silencio-serien som har en del rätt stilrena chassin.

Tack för tipset!

Ja, P280 är ju självklart ett chassi jag följde med spänning när det lanserades för ett par år sedan. Det har, precis som du säger, det mesta som man eventuellt saknat hos föregångarna. Jag kommer dock inte ifrån att jag inte tilltalas av det yttre. Den ser lite grotesk ut framtill vid gångjärnen på de bilder jag sett. Kanske får ta mig till någon fysisk butik och kolla hur den ser ut i verkliga livet.

Vad gäller R4 så håller jag med om att det är cleant men sidogallret går bort. Dels för att det ser taskigt ut men också för att en bruten chassisida ger upphov till ett mer högljutt system än nödvändigt. Risken för att damm letar sig in är dessutom överhängande.

Silencioburkarna tycker jag inte tillför så mycket mer än mitt gamla P182. Det är lite detta som är problemet. Det känns inte försvarbart att köpa ett nytt chassi som är precis som mitt P182. Ska jag köpa nytt så måste det vara bättre på alla plan. Annars kan jag alltid köpa en budgetburk för ett par hundralappar där jag kan slänga in mina gamla komponenter och fortsätta använda mitt P182 som huvuddator.

Av fogy

Värdig ersättare till Antec P182

Hej på er!

Jag har planer på att bygga ett nytt Haswellsystem under sommaren och tänkte då även titta lite på vilka alternativ det finns på chassisidan. Mitt gamla Antec P182 har hängt med ett bra tag nu och jag har väl egentligen inget emot det chassit utan tänkte snarare spara det med de gamla komponenterna i och bara flytta över det jag inte köper nytt till det nya chassiet. Det enda som flyttar med från den gamla burken (se sign) är GPU och HDDs. Här får jag dock problem då jag inte riktigt kan tycka mig hitta någon värdig ersättare som har allt som jag behöver.

Mina preferenser vad gäller chassin är egentligen att de ska vara stilrena, smidiga/roliga att jobba i samt att de ska vara tysta. Jag är ingen OC-fantast utan kör ofta mina komponenter i stock och trivs med det. Processorkylare är av intresse men då inte så mycket för att hålla nere temperaturerna utan snarare för att slippa de högljudda stockkylarna.

Jag har kikat lite på Corsair Obsidian 550D vars inre lösningar tilltalar mig. Lite på samma sätt som P180-serien gjorde en gång i tiden och var en av de stora anledningarna till att jag köpte just P182. Jag tycker dock att 550D ser lite plastigt ut. Man har väl blivit lite bortskämd med den premiumkänsla P182:ans kalla metalliska sidor ger.

Av just denna anledning har jag mer och mer sneglat på Lian-Li och främst då PC-12(B) men även PC-A76. Den förstnämnda har den premiumkänsla jag eftersträvar samtidigt som den håller nere måtten. Här är jag dock lite tveksam till de få HDD-platserna. Då jag i nuläget kör tre interna diskar (2 st 2.5" och 1 st 3.5") och har planer på att sätta upp en RAID-konformation framöver så ser jag ett problem med framtida platsbrist. PC-A76 å andra sidan har knappast någon platsbrist men är av just den anledningen aningen stor. PC-12(B) har totalt 4 HDD-slots medan PC-A76 har 12 st. Finns det något mellanting här? Allt vad gäller fönster och annat tjafs är inte aktuellt. Stilrent är viktigt.

Tacksam för alla tips!

/fogy

Av fogy

Win7 hänger sig vid loggan fast systemet går i bakgrunden...?

Som sagt, jag har ett väldigt underligt problem.

Sedan en tid tillbaka så har jag fått problem att logga in i windows.

Efter boot, precis när menyn för lösenord/användare skulle komma upp så låste sig skärmen. Jag hörde ljudet som brukar poppa upp men inget hände på skärmen, bara bootloggan syntes. Jag tänkte då att det kanske var något fel på filen som laddar just sidan med lösenorden så jag rebootade i felsäkert läge och stängde av lösenordet. När jag nu bootade om så fastnade jag vid bootloggan igen men hörde i hörlurarna hur systemet gick i gång i bakgrunden (skype mm.). Skumt tänkte jag, kanske är något med grafikkortets drivrutiner? Efter många försök att köra systemåterställning i felsäkert läge så lyckades jag komma in i windows igen men sedan återkom samma problem igen. Det verkar med andra ord lite random vilket stör mig å det grymmaste.

När jag återigen försökte återställa systemet så kom det upp en disken kanske var skadad och checkdisk drog igång på min OS-disk. Efter att den gått klart tänkte jag att nu kanske det funkar, men icke. Är det fel på min OS-disk då tänkte jag? Kan den inte ladda alla drivrutiner när windows ska köra igång? Disken är trots allt ett par år och en tidig Intel-SSD så den kanske har gjort sitt? Sagt och gjort så installerade jag om windows, fast på min nya SSD (Samsung 840). Allt gick fint tills det att jag skulle ladda hem alla (105) uppdateringar till windows. Efter reboot så fastnade jag vid bootloggan igen (oklart här om systemet kom igång i bakgrunden då jag inte hade några program som drog igång eftersom detta var en ren installation). Då är det i alla fall inget diskhaveri tänkte jag. Så jag återställde datorn till att vara en helt ren Win7-version utan uppdateringar och då kom datorn igång, dock utan drivrutiner för grafikkortet.

Då jag misstänkte att någon av de 105 uppdateringarna för windows fuckat upp mitt system så valde jag bara att tanka ned drivrutiner för grafikkortet. Vid reboot återkom då mina problem igen. Skärmen hängde sig vid bootloggan, återigen oklart om systemet gick igång i bakgrunden. Efter en reset så kom jag dock in i windows igen och med mina drivrutiner för grafikkortet installerade. Här står jag nu, rädd för att boota om systemet eller installera något uppdatering eftersom jag inte vet om jag kommer in i windows igen.

Jag kan tillägga att jag, när jag försökte reboota efter att installerat drivrutinerna för grafikkortet kom in på checkdisk igen, fast denna gång min mekaniska disk som inte har något med windows att göra. Skumt helt klart.

Så, jag ber om ursäkt för att jag skrivit en uppsats till första inlägg men jag tänkte att det är bättre att jag nämner allt från början istället för att behöva komplettera senare i tråden. Jag tror som sagt att detta är något windowsrelaterat, varför jag postar i detta delforum. Tror ni något annat så är jag mer än villig att lyssna. Jag vill bara få detta fixat.

Tack på förhand,
fogy

Av fogy

Tack för tipsen, men det verkar inte som att det funkar med GetDataBack. Jag har försökt både med FAT- och NTFS-varianten utan framgång. I listan med fysiska drives så kommer den upp, men det står att den är på 512 B, borde vara typ 450 GB.

När jag sedan kör analysen så får jag upp att det är något med I/O-panel som inte funkar.

Finns det något nästa steg eller är det till att skicka iväg disken som gäller nu?

/fogy

Av fogy

Rädda data från gammal extern HDD

Hej på er!

Jag har ett litet problem med min gamla externa HDD (WD Caviar SE16). Troligtvis är det filsystemet som fått sig en törn vilket leder till att jag inte kan komma åt disken. Tidigare när jag startade den så hörde jag i windows att en extern disk anslöts men sedan inget mer. Jag har nu plockat ur disken ur chassit och bootat upp den som intern disk men samma problem här. Den syns i BIOS och i Diskhanteraren men inget mer än så. Jag kan inte initiera disken heller utan får upp ett felmeddelande på att en I/O-panel inte fungerar. Vid reboot av systemet så hänger sig även bootcykeln när den ska kontrollera alla SATA-portar. Efter ett par minuter så kommer det upp att SATA-4 (porten den sitter på) inte fungerar som det ska och jag får trycka F1 för att fortsätta.

Finns det något hopp om att rädda det som finns? Jag läste någon tråd för ett par år sedan om någon mjukvara som man kunde använda sig av för att få bukt med filsystemet. OM det nu är det som spökar vill säga.

Tack på förhand,
fogy

Av fogy
Skrivet av Oliver91:

http://www.inet.se/produkt/5405146/asus-geforce-gtx-660-2048m...

tystare kort än detta kan du inte få i 2000kr's klassen från nvidia, du kan också kolla på begagnat GTX 580 med DC2 kylare

Tack för det tipset! Detta är ett av korten som jag tittat på tidigare då det både har effektiv och tyst kylning. Jag la in en beställning på det kortet idag.

Tack också Mitron för ditt tips! Jag är dock lite allergisk mot fabriksöverklockade kort då man inte vet hur detta påverkar ljudnivån. Ska jag ha ha ett klockat kort så gör jag hellre det själv då jag får bättre kontroll.

/fogy

Av fogy

Tack för all feedback!

Anledning till nVidia är dels som e-lite säger men också för att mitt nuvarande kort mer eller mindre krånglat sedan jag köpte det. Jag hade till en början lite småartifakter som uppkom framför allt när jag hade mkt flash öppet i webläsaren i bakgrunden. Nu har det bara blivit värre och värre till den milda grad att datorn ibland fryser och återställer grafikdrivrutinen alt. BSOD. Så jag vill helst inte ha ytterligare ett ATi-kort även om mitt samvete säger att jag rent principiellt borde stödja dem.

Jag kanske ska specificera ytterligare vad jag menar med Ultra. Jag inser att jag med min budget kan få problem att köra Ultra i en 40-manna raid. Jag spelar mest solo nu för tiden men skulle jag börja raida igen så har jag inget emot att ställa ned inställningarna lite grann.

/fogy

Av fogy

Nytt nVidiakort för WoW och liknande

Hej,

Jag har sitter idag på ett gammalt HD5770 kort som börjar ge med sig och är ute efter ett nytt kort. Eftersom jag (i nuläget) enbart spelar WoW så kräver jag inget hejdundrande kort utan skulle hellre prioritera en låg ljudnivå. Även om det i nuläget inte krävs så mycket för att driva WoW på Ultra så skulle jag ändå gärna se att kortet är hyfsat framtidssäkert då jag troligen kommer att byta ut övriga komponenter under kommande år.

Så alltså,

- Budget-/mellanklasskort för WoW (Ultra)
- Tysthet uppskattas
- Pris: 1500-2000 kr (gärna billigare om möjligt)
- nVidia

Mina övriga komponenter finns angivna i min sign.

Tacksam för råd!

/fogy

Av fogy
Skrivet av jocke92:

Då får du kolla om den enheten du köpt som extender kan köras i klientläge./trådlös brygga

Det ska den klara av. Det var så vi hade den inställd tidigare i alla fall. Då satt vår skrivare på vårt ADSL-nät kopplad med kabel till extendern med statisk IP-adress. Då kunde vi skriva ut på skrivaren medan vi satt trådlöst på "ADSL" trots att skrivaren rent fysiskt satt kopplad till "ADSL_EXT". Det är detta jag nu vill göra fast med "Fiber" och "Fiber_EXT". Tyvärr var jag inte med när denna setup gjordes så jag vet inte riktigt hur vår tekniker fixade det men jag tänkte att jag borde kunna fixa det själv denna gången.

Men för att skapa bryggan. Har jag förstått det rätt att för att skapa en brygga så måste min extender tilldelas en statisk IP-adress utanför den DHCP-range min "Fiber"-router skickar ut men med samma DNS, nätmask och gateway? Kan jag inte sedan göra samma sak med min NAS, fast tilldela den en egen IP-adress utanför routerns DHCP-range? Så sitter NASen i alla fall i det nuvarande ADSL-nätverket.

/fogy

Av fogy
Skrivet av mrqaffe:

Kan du inte bara skita i adsl uppkopplingen helt och sen stänga av dhcp servern i adsl routern och ansluta den till samma nät som fibern?

Tyvärr är det inget alternativ.

Skrivet av jocke92:

Om du vill koppla fiber-rtr-kabel>extender-trådlöst>nas Ja då sätter du extendern i accesspunktsläge i konfigurationen. Inställningar så som defaultgateway, mask osv. Blir ju då fiber routerns. Om du idag har en statisk adress på nasen kan du slå om den till dhcp tills vidare, det är enklast i ditt fall. För det brukar ofta finnas en lista över alla utdelade adresser i din router. Annars är det bara köra ett program som scannar subnätet och hittar din nas sedan.

Jag är inte helt med på ditt kopplingsschema men i mitt fall är det "Fiber --(kabel)--> Router --(trådlöst)--> Extender --(kabel)-->NAS" då min NAS inte har möjlighet till trådlös anslutning och min extender är långt ifrån min router. Övriga inställningar är jag med på dock. Sedan antar jag att jag bara väljer en statisk ip-adress för min extender inom den range som min router delar ut, eller hur?