Inlägg

Inlägg som Sennebring har skrivit i forumet
Av Sennebring

Jag har ett sådant sen många år tillbaka och det funkar alldeles utmärkt! Snyggt och lite annorlunda tycker jag. Vill inte påstå att det är kallt på vintern heller.

Av Sennebring

Hej!
Har haft problem med min uppkoppling och främst hastigheten enda sedan mina 3 gratis månader tog slut. (Börjar tro att det inte är en slump) Fick prata med nån på supporten och mitt modem byttes ut och trots det har ingen skillnad märkts. Betalar för 50mb via koax men får endast ut 2-3mb vilket är sjukt irriterande när man streamar all tv/sport. Ska ni ha 339kr i månaden får för fan se till att leverera det man betalar för! Nu ikväll dog nätet helt och imorgon börjar premier league som jag gärna vill kunna se på tv å inte i telefonen...

Av Sennebring
Skrivet av vargeEEEEn:

Och nya bruksbilen som jag hämtade tidigare i veckan, en BMW 740i (e38) -95. Lite polering, nya fälgar och med tiden byta lampor så kommer den bli hur fin som helst!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3213525/Bilar/BMW_e38__10...

Riktigt fina bilar du har att glida runt i!

Av Sennebring
Skrivet av nmc:

Precis. Varför är det viktigt att elektrikern måste genomföra detta. En normalt begåvad person måste väll kunna utföra detta? Eller kan man göra väsentliga fel?

Ett vanligt fel bland Svenssons är att man gör på tok för skarpa böjar så att det i framtiden är omöjligt att byta ut tråden i rören/slangarna.
Är man i sitsen att man ska göra om rördragningen/bygga nytt kan man nog i de flesta fall konsultera med sin elektriker och göra rör/dosor själv förutsatt att inte har tummen mitt i handen.

Av Sennebring
Skrivet av Kalium:

Ja, men lite omtanke kan man väl ändå ha? Inte första gången dom borrar och det låter så högt inne i mitt rum att det inte går att föra en konversation med någon som står en meter ifrån mig. Så det lär höras i betydligt fler lägenheter än min.

Är det någon som renoverar kan det ju möjligtvis vara en firma som utför jobben och de är ju tyvärr tvungna att jobba hos kunder mellan 07-16 så det kan inte gick att skjuta på det mer. Så farligt tidigt var det ju inte, vi kör igång 06.30 å borrar men är inte bland folk å väsnas

Av Sennebring
Skrivet av Fenix:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/149769...

Nyss hemkommen efter en lång road trip i ryssland

Inga bucklor och bara stannad av ryska polisen en gång

Färja till Finland förstår jag, åkte ni via Kotka (jag tror stället där man tullade in heter så) till St Petersburg och vidare ?

Av Sennebring
Skrivet av GVR4:

Kommun eller liknande brukar alltid meddela om dom behöver tillgång till tomten. Tycker det är respektlöst att bara gå in och göra saker på tomten sådär.

Så du ser hellre att de meddelar dig att de behöver göra en utsättning av kablar på din tomt så du kan ta ledigt från jobbet och observera så att de inte sprayar färg på fel grässtrån än att de bara kliver in på gräset och utför sitt jobb vilket ta uppskattningsvis 5min per tomt?

Av Sennebring
Skrivet av Carlj:

Na men see på fan! Fortfarande i Moskva?

Nej, varit hemma sen i juni.

Av Sennebring
Skrivet av Carlj:

Jag bor har sedan 1,5 ar. 1 ar i moskva, och nu ett ar i Rostov na donu. Innan det 3 ar i Polen

Trevligt
Har varit drygt ett år i Moskva jag med i jobbet.

Av Sennebring
Skrivet av Carlj:

Jag ar sa javla trott. Jag ar trott pa ryssar, jag ar trott att inte fa sova, jag ar trott pa inte fa motionera, jag ar trott pa inte ha tid till att chilla pa kvallen, jag ar trott pa ha ett distansforhallande(olika lander, 7 timmars restid enkel vag med flyg, aven ifall avstandet inte ar mycket langre an 300mil).

Framfor allt ar jag JAVLIGT trott pa att det ar torsdag och ha jobbat 63 timmar hitills.

Bor du i Ryssland eller där på tillfälligt jobb?

Av Sennebring
Skrivet av voro12:

Fick schemat för utbildningen jag började på, börjar klockan 8 varje dag dom första veckorna Får gå upp typ halv 6 för att hinna med...

Det blir inget bättre i arbetslivet om man inte har kontorstider då...

Av Sennebring
Skrivet av Chest:

Finns inga regler, elektrikerna ser ju vilken kabel som är grävd och mäter dessutom upp den.

Det är el, ingen religion vi pratar om. Prata med en elektriker så är de väldigt trevliga och tillmötesgående.

Som parentes, min elektriker som jag använder bryter nästan aldrig strömmen när han kopplar, det är överskattat tycker han

Det finns visst regler för rörläggning/kabelförläggning.
I min mening är det oseriöst att fälla en sådan kommentar som elektriker...

Av Sennebring
Skrivet av Prodigys:

Tjänar du mer än 18000kr på ett år så måste du betala skatt, kom ihåg det.

Själv kommer jag nog bara tjäna ett par hundra, har inte fått nått sommarjobb men hjälper min bror med lite saker i hans jordbruk.

Som jag minns det skattar man enbart på summan som överstiger 18000 dvs 400kr i TS fall.
Så tjänar man över 18 gör man ingen större "förlust" på det.

Av Sennebring
Skrivet av Klappa:

Jag förstår inte vad du menar?

Inte varje dag nån citerar ett 4år gammalt inlägg!

Ernesto fixade en bra förklaring tycker jag.

Av Sennebring
Skrivet av Inveramsay:

Jobbar du fem dagar i veckan? I så fall hade jag inte velat vara din arbetsgivare när facket får reda på det eftersom du i så fall jobbar 52.5h i veckan, 57.5h om lunchen räknas som arbetstid.

Är inget ovanligt att vägarbetare jobbar mycket över sommaren för att kunna vara lediga på vintrarna när vägjobben sinar.
Antar att berört fack är medvetna om det och lagar å regler har undantag för långa arbetsveckor under de snöfria månaderna.

Av Sennebring

Ta det lugnt när det är dags för nästa uppkörning. Nervositet blir lätt till stress så då kanske nämnda fel i körningen uppkommer just pga av att du var nervös. Lugnt och sansat i 30-40min så är körkortet ditt!

Av Sennebring
Skrivet av Kalium:

Antagligen. Trodde att "bron" som i "ute på bron" var ett allmänt bekräftat uttryck, men tydligen inte Så är det när man bor på mindre orter och inte träffar så mycket folk utifrån

Uttrycket finns så långt söderut som Dalarna iallafall

Av Sennebring
Skrivet av Sisyfos:

Definitivt min favoritbil! Hur är det med underhållskostnader för bilen och hur mycket bensin drar den?

För min del drar den strax under litern per mil men åker mest sträckor kring en mil med gasglad fot
E39 börjar ju komma till åren så börjar komma en del kostsamma grejer. Jag har nyss bytt fjäderben fram för ca 10k hos lokala bmw verkstan och även bromsarna kommer bytas mot sommaren, kostnad ca 10k för byte runt om hos bmw men jag gör det själv för mindre än hälften. Hittar du en fräsch med åtgärdade brister kostar det inte mycket mer än olja+filter vilket är ett par tusen hos bmw. Men ju händigare man är ju billigare blir det.
Jag är både okunnig och lat så har lämnat iväg allt hittills och nu har den gått 300mil senaste 8månaderna så blir en del att se över mot sommaren när det är dags att rulla som vanligt igen

Av Sennebring

Känns det som att du har allting finns det väl ingen anledning att önska sig något bara för att?
Men annars kan väl ett startkapital till ett sparande vara en bra grej.:)

Av Sennebring

Uppsägningstiden är väl i de flesta fall en månad om du väljer att säga upp dig. Säger däremot din chef upp dig varierar uppsägningstiden beroende på hur länge du varit anställd.