Inlägg

Inlägg som Kaptendum har skrivit i forumet
Av Kaptendum
Skrivet av P-NILZ:

Tycker ändå det låter som fruktansvärda summor när man själv köper 2 bilar för totalt 2300 kr. Min 2008 crown vic fick jag hem för ca 40k.

Kan inget annat en att hålla med dig + att a-traktorerna drar fruktansvärt mycket soppa. Sen dem flesta som är ombyggda är fixade av någon 15 åring som inte vet vad han sysslar med.

Av Kaptendum

Äh, om man ändå ska elda på sig själv kan man väl göra det på riktigt! Ta en 25l dunk med bensin och häll över dig och tänd på. Istället för att stå och fjutta med en Axe spray på ryggen...

Av Kaptendum
Skrivet av AMD_PERA:

Min vanliga otur.
Hade en x3 720BE som låste upp perfekt och en x2 555BE som var lika bra.
Sålde dom och sedan köpte jag två lika dana när dom var billigare och går inte att låsa upp
Min Athlon II x3 gick bara att låsa upp till Phenom II x3, osv.
Men det är ju ett vågspel, klockade polarens upplåsta eller var det i stock?
För det mesta är det ju bättre med x5 & 4Ghz än x6 & 3Ghz.

Jo har ungefär haft samma tur. Köpte först en 550 till mig själv, gick att låsa upp till 4core och man mata den med några kW + massa annat. Sen hjälpte jag två polare med varsin dator också, var 550 också. De gick att låsa upp till 4core utan större problem -,-"
Nä det var i stock, han ska köpa ny kylare. Så vi ska se vad vi kan pina upp 960t i, någon dag vi får lust/tid..
Vilket fall som helst känns det ju som man får mycket för pengarna

Av Kaptendum

Gammalt Xbox men ändå

Edit: såg nu att du mena tvärt om...

Av Kaptendum

Köpte denna propp till en polares dator. Gick att låsa upp 6core utan ens höja volten. Körde 4h i Prime95, gick utan problem

Av Kaptendum

Som sagt använd motstånd, om du inte är dålig på färgkoderna så är det ju bara mäta med multimeter. Om du inte har någon sådan, införskaffa direkt!
Sen även när du löder, så klipp av komponent benen innan du löder. Visst kanske lite overkill i börja men bra att ha det som vana sen

Av Kaptendum
Skrivet av Zotamedu:

En sida som det står massa om Tessla på och som mest innehåller youtubeklipp samt börjar starkt med att kritisera media för att dölja sanningen. Det skriker konsiprationsteori så högt att jag får ont i öronen. Det här tråden bör sammanfogas med den stora tråden för konspirationsteorier för det är där den hör hemma.

Den som har tråkigt kan roa sig med att räkna crack pot poäng.
http://math.ucr.edu/home/baez/crackpot.html

Kan inget en annat hålla med dig, sen hjälper det ju inte att hemsidan ser ut som stryk och att dem använder weebly...

Av Kaptendum
Skrivet av The Decimater66:

Tja

Ja funderar på att sleeva alla kablar och har aldrig gjort det förut så mina frågor lyder så här

Min dator: Corsair Obsidian 650D, Asus Rampage III Extreme, Cooler Master 1000W Silent Power (skall bytas inom snart framtid till Corsair AX 850)

- hur många meter sleeve behövs totalt?
- hur många meter krympslang behövs totalt?
- vilken typ är snyggast enligt er? vanlig, fabric eller paracord?
- vad är det för skillnad på dom olika typerna av sleeve?
- hur många timmar tar det?

Tack för svar

1. Beror på hur mycket du ska sleeva, men tex 24 pin atx, 8pin atx, dubbla pcix 8pin, sata power kablar, fläktkablar så räcker 50m.
2. Kör en 1m krympslang per 10m sleeving.
3. Jag gillar mdpc sleeving mest.
4. Djungelapas vanliga sleeving är 3 trådars plast sleeving typ, fabric är någon textil/plast sleeving lite tätare en en vanliga samt inte lika stel men den är också smalare i diameter. Paracorden har jag inte testat någon gång men den är likande fabric sleevingen tror jag.
5. Beror på också hur mycket man ska sleeva (så klart) Men för mig brukar de gå åt någon kväll eller två.

Skrivet av Zaptoit:

Ska man använda vit sleeve bör man tejpa kabeln med vit tejp, alternativt använda dubbla lager, annars kan färgerna synas igenom

Känns allmänt ghetto imo, köp vit kabel och kontraktera om nya stift. Som Swekat sa också, det är drygt att få på fabric sleevingen eller likande kabelstrumpor när man har tejpat.

Av Kaptendum

Tycker Asus Zenbook var finare faktiskt.

Av Kaptendum
Skrivet av JarVis:

Känns inte som att det kommer sälja nå vidare..
Upplysta tangentbord kan dock vara bra ibland (gejma i mörker), men det här med lcd display på varje knapp känns lite onödigt, särskilt när priset är som det är..

Aldrig fattat det här med upplysta t-bord, man har ju ändå ljuset från skärmen så man ser tangenterna (om man gejmar i mörker). Sen om man e van datoranvändare så vet man ju ändå nästan vart alla tangenter sitter..
OT: Skit cool produkt, mindre coolt pris. Som några andra sa, ser inte speciellt skönt ut faktiskt.

Av Kaptendum
Skrivet av devel:

aa jag värmde den, och den fäster bra på sleeven. Men problemet är att svleeven och krympslangen glider över kabeln utan att hålla sig fast där. Hoppas du förstår mig ^^ Testade med tändare, men blir så lätt bränt.. (ljusblå färg..)
Men kan de va så att jag måste köpa en mindre krympslang?

ah okej, jo för djungelapa's krympslang krymper inte så mycket. Köp annan krympslang, mdpc krymper mycket, men kostar därefter. Annars fungerar det med random 4.8mm krympslang, titta här.
Tips när du värmer med tändare, ha lågan ca 1cm under krympslangen, och snurra på kabeln.

Av Kaptendum

Elda på lite på slutet av kamelstrumporna, glider ut annars och flätar upp sig. Sen dumt att säga, men jag antar att du värmer krympslangen?

Av Kaptendum
Skrivet av EoZ:

Väldigt mycket enligt min erfarenhet. Första systemet jag satte ihop med prescott hade jag 38 grader load på. C:a 5% glykol och fick algproblem.

Sen fick jag nya grejer (sign) och jag körde på cirka 33% glykol, load på 62-65 grader. Eftersom min påfyllning är vid kylet som står på golvet så fick jag inte ut all luft första gången jag fyllde på och provkörde lite med upplyft kyl. Nu har jag monterat en slang som sticker upp som buffert. Där har jag 100% glykol. Fick i cirka ½ dl ren glykol av i övrigt 2 liter vatten. Nu har jag temperaturer på bort åt 70 grader.

Glykol verkar ju leda värme verkligen skitdåligt. Red Line Oil's Water Wetter ska tydligen leda lika mycket värme som rent vatten i rätt dos, tror det är att föredra. Men skiten tappar någon egenskap efter tiden, minns inte vilken.

10% glykol med batterivatten och ljustäta slangar borde fungera. Nu har jag blå plenumatikslangar och är verkligen nöjd med dem, doftar inte igenom något alls som jag har tidigare haft problem med. Gummislangar och biltemas genomskinliga PVC(?)-slang har jag testat. Den genomskinliga doftade om det var varmt och gummislangen stank jämt.

http://img607.imageshack.us/img607/6016/img5703d.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/2408/img5725dd.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/4205/img5732s.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/5732/img5745u.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/1432/mg5778.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/8318/img5755g.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ah, då är jag med
Nu förstår jag även varför folk använder den där fula slangen

Av Kaptendum
Av Kaptendum
Skrivet av zikkor:

Vad menar du med att den kommer slå hela tiden ?

Relän är mekaniska, så kommer att ticka hela tiden så länge du har den på slagen.
Räcker med att bara kör med en 555a.

Av Kaptendum

Sweclockers filosofi på hög nivå!

Av Kaptendum

5/10

Av Kaptendum
Skrivet av scienta:

Det har jag ingen aning om.

Men det spelar ingen roll egentligen, för vad är meningen med att blanda 50/50 när det inte behövs? Som någon skrev så står det ju ofta på förpackningarna hur det ska blandas. Då är det ju bara att räkna hur mkt som behövs för att få önskad fryspunkt och blanda det.

Ok ok, nej men jag håller med dig. Finns ju ingen mening och blanda 50/50 om han inte behöver en fryspunkt på -40 celcius. Men skrev det bara för att ts skulle få en uppfattning om hur mycket glykol han skulle ha i eller något

Edit: Ang värmekapacitet så har du rätt, titta här Etanol har en värmekapacitet på 2,44kj/kg och vatten 4,181kj/kg så det är nog nämnd värd skillnad.

Av Kaptendum
Skrivet av scienta:

Du kan inte köra på enbart glykol, för det har inte så pass bra kylegenskaper (samt att glykolen annars fryser vid -13C). Men att blanda vatten/glykol som i en bil är ju inga som helst problem. Det håller dessutom alger borta ur systemet.

Att använda en bilkylare är inte heller så konstigt egentligen. Det finns en hel del som gör (leta lite i galleriet så hittar du nog). Grejen med att använda bildelar är att det kan innebära lite moddande, men det hör ju bara till det roliga.

Att köra 50/50 är väl överdrivet. Sällan det blir -40C i Sverige och ju mer vatten man har i systemet, desto bättre kylförmåga får man.

Jo det har du rätt i, men hur mycket försämras kylförmågan egentligen?

Av Kaptendum

Awesome! Ser gärna lite längre avsnitt!!