Inlägg

Inlägg som treffin har skrivit i forumet
Av treffin
Skrivet av Andre_H:

Lär ju få motsatt effekt, ge barnen dåliga associationer till det värsta ämnet i skolan, leda till mer skolk osv. Sen kan väl inte grunskolelärarna överlag programmera så vem ska hålla i undervisningen? En sak om det vore årskurs ett på gymnaset..... men det är ju ett politiskt beslut och det förklarar ju en del...

Skickades från m.sweclockers.com

Varför skulle programmering i skolmiljö leda till att barn tycker att det är "det värsta ämnet"?

Vad gäller lärarna finns edvira.com som siktar på just det, att utbilda lärare i hur man lär ut programmering. Det är inte direkt ovanligt att barn idag lär sig programmera redan från grundskoleålder, men då på t ex Coder Dojos, i universitetsmiljöer etc.

Av treffin
Skrivet av Airikr:

Jadu. Bra fråga, måste jag säga. Fick tillbaka 593,87 kr i dag. Konstigt att Steam skrev följande i bekräftelsemeddelandet:

Ännu roligare att de tolkade mina 7 speltimmar, som 24 minuter.

Du betalade moms när du köpte spelet och nu får du tillbaka momsen?

Av treffin
Skrivet av Klingon:

Eftersom det urval vi diskuterar baserar sig på nationen och inte undergrupper till denna tycker jag att denna är relevant:

http://blogs.discovermagazine.com/gnxp/files/genmapeuropeA.jp...

Hur stor avvikelse från den svenska gruppen som är önskvärt är jag som sagt inte genetiker nog att besvara och det är heller inte det primärt intressanta då vi pratar om fåtalet fall där gränsdragningen blir svår. Vad som är uppenbart är att det finns en genetiskt svensk grupp och det är detta som den etniska nationalismen grundas på, till skillnad från kulturnationalismen. Vad som även följer är att utomeuropeiska folkslag inte på något sätt kan anses tillhöra den genetiskt svenska grupperingen ovan. Vi ska därför varken ersätta vår befolkning med folk från dessa länder eller blanda upp vår befolkning med dessa folk.

Av intresse, vad exakt är det kartan visar? Axlarna benämns Component 1/2, vilket antagligen indikerar att det är principalkomponenter. Vilka variabler beskriver i så fall komponenterna? Utan förklaring har kartan tyvärr ingen relevans för diskussionen.

Jag inser att jag kommer in lite sent i diskussionen, vilket jag får ursäkta mig för.

Av treffin
Skrivet av JMicke:

Enbart positiva är de väl kanske inte, jag har läst en del inlägg från folk som skriver att de endast köper sina spel på steam reor numera, så på så vis så förlorar väl en del spel studior en del pengar. Själv så har jag funderat på att också göra på detta sätt själv,, bla Max Payne 3 har jag inte köpt ännu i väntan på en steam rea ...
Warlock - Master of the Arcane köpte jag till full pris för ca 2-3 veckor sedan, den finns nu på steam rea nu, synd att jag inte bestämde mig för att vänta vid det köpet ...

Risken är väl som sagt att om några år så köper endast 30 % av spelarna spelet till full pris, resten väntar på nästa steam rea, inte som i dag, när majoriteten av försäljningen sker vid spel releasen

Vissa utvecklare får samma intäkter på en helg med Steam-rea som på flera månader till normalpris...

Av treffin
Skrivet av Läkarn:

ta bort distributörer och gör allt digitalt.
The Long Tail for the win!

Steam tjänar miljonen och alla får sälja lite!

Kan bara hålla med. Steam-reor genererar intäkter långt efter att produkten hade varit död om den distribuerats på ett fysiskt medium.

Av treffin
Skrivet av noShame:

Hej!

Vi håller på med att undersöka hur företag kan stärka sitt varumärke genom sociala medier och då har vi avgränsat oss till fastighetsbranschen och facebook. En del i undersökningen handlar om konsumentperspektivet och för att få en realistisk bild behöver vi många fler respondenter till vår enkätundersökning.

Den är jättekort, 7 frågor, och tar endast några få minuter.
All hjälp uppskattas!

Enkät: Att välja bostad

Taqck på förhand!

Det här är inte Facebook? :/
Vad är syftet med undersökningen?

PS. En bra undersöknings- och urvalsmetodik hade gett en realistisk bild med mycket färre respondenter än vad ni nu kommer behöva. Hur sorteras de som inte ingår i målpopulationen (de som inte har Facebook men ändå svarar) bort?

Av treffin

Känns tryggt att veta att Sveriges snabbaste superdator kommer finnas en knapp kilometer från min bostad

Av treffin

Om du ursäktar lite samvetslös reklam: kolla om statistik och dataanalys på LiU kan vara något

edit: Kan tillägga att jag har två års ekonomistudier bakom mig och att jag nu går andra året på ovanstående program.

Av treffin
Skrivet av LeetBoy27:

Jag vill helst inte sitta och koda eller photoshopa eller liknande då jag är URUSEL på det. Vilken inriktning tror ni är den rätta för mig i gymnasiet?

Natur!

Av treffin

Trist att man jobbat i glashuset i sammanlagt närmare ett år utan att ha försökt kika in hos Dice

Av treffin
Skrivet av kode:

Delar byggnad med FOI, och där är det fotoförbud. Men i våran halva har jag inte hört nåt om att det inte ska vara okej (bortsett från innergården, antar jag). Så här ser mitt kontor ut, i alla fall, och med anledning av bildtagningen har jag röjt av skrivbordet:

http://www.lysator.liu.se/~busk/random/kontoret.jpg

Då kan jag ju vinka lite till dig på vägen till uni

Av treffin

Europa Universalis 3?

Av treffin
Skrivet av sweborn:

Juridiskt har de 2 avhjälpningsförsök på sig (leveransen är det första) för samma fel, men konsumentombudsmän pratar ibland om 3. Så det beror på, registrerar du ett småmål i tingsrätten är det 2 försök som gäller och går du till ARN kan det bli 3...

...men om det är andra försöket kanske de fixar det nu så slipper du bekymra dig sedan! Påpeka gärna att om det gäller samma fel kommer du att söka häva köpet om det kvarstår, då kanske de ser över den lite extra.

Lagrum?

Av treffin
Skrivet av Zartax:

Eh, vi har väl inte omvänd bevisbörda i Sverige? Så det är väl de som ska bevisa att mobilen var utlånad.

TS försöker ju bevisa att han/hon faktiskt hade biljett vid tidpunkten. Det skulle vara jobbigt om kontrollanterna alltid skulle vara nödgade att få bevis på att en resenär inte har biljett när vederbörande själv hävdat detsamma, inte sant?

Av treffin

Det går absolut att få steel wall med annat än heavies:

http://glamdring.se/users/f5a375bb907ad9fe62382034fa3ccbb9/Pics/...

Av treffin
Skrivet av aliquis79:

Privatkopiering av digital media förekommer ju inte. I princip.

Vem sitter o lyssnar på polarns mp3or och kopierar av dem?

Folk laddar ju ner från nätet och det vill de ju inte se som privatkopiering? För gör de det blir den väl laglig helt plötsligt?

Om du för över musik från din dator till en mp3-spelare privatkopierar du. Osv osv. Om du laddar ner från någon du inte känner är det ju inte privatkopiering, då du inte är nära bekant eller släkt med vederbörande. Jag vet inte riktigt vad du vill få fram eller ens varför du citerade mitt inlägg faktiskt.

Av treffin
Skrivet av mrqaffe:

En sanning med modifikation, om man är invandrare som fått permanent uppehållstillstånd så bör man snarast fixa ett pass, vilket de flesta omedelbart gör, annars förverkas uppehållstillståndet om man lämnar landet, alltså även inom Schengenområdet krävs det pass för dessa personer.

Fast nu var ju premissen att man var medborgare, inte att man hade permanent uppehållstillstånd. Det är ju trots allt en stor skillnad.

Av treffin
Skrivet av Devil May Cry:

Halloj. Hur kan man inte ha ett pass?

Trodde man var tvungen att ha ett giltigt pass som medborgare.

Då får slutsatsen bli att du trodde fel

Av treffin

I dag löste jag problemen med vad jag ska plugga i höst! Det blir sambandsmodeller 15 hp, multivariata metoder 7,5 hp och epidemiometri 7,5 hp. Utöver det blir det antagligen lite labbhandledning också!

Av treffin
Skrivet av Paxmax99:

Dax och starta ny organisation: SpeederSweder
Alla motoriserade fordon beläggs med "fortkörningsavgift" baserad på trimningspotential.
Varje gång fordonet byter ägare utfaller ny fortkörningsavgift för att täcka registerhållningsavgifter.

Fortkörningsavgiften är 500kr per moped + 10kr per km/t.
En mopedmotor kan trimmas med "över disken prylar" så en 30 moppe gör ca 90km/t = 60 x 10 kr till min organisation.

Fortkörningsavgiften för bilar 3000kr + 30kr per potentiell km/t överfart.
Ex.vis En Volvo S40 kan trimmas av diverse tuningfirmor till ca 280km/t = 160 x 30kr. Med grundavgiften blir det 7800 till mig!!! ...*host* menar min "intresseorganisation".
En Koenigsegg Agera R blir en bra affär för min "intresseorganisation"

Hela syftet är naturligtvis behjärtansvärt! Vi vill stärka skyddet för offer i trafiken, vi skänken en viss procent till vägverket och till trafikofferfonden.. jag lovar!!!

... i allvar dock, denna megabyteavgift påstår ju att alla som köper dessa lagringsprodukter beter sig kriminellt!! Helt sjukt!

Du missade alltså att det handlar om en privatkopieringsavgift?