Inlägg

Inlägg som Primary har skrivit i forumet
Av Primary
Skrivet av EnJoker:

Jag fick hem dem snabbt efter beställning. Jag gick upp en storlek i midjan enligt deras rekommendationer men det tyckte jag blev för stort. Skickade därför tillbaka dem för att byta till den storlek jag brukar ha. Längden var jag också lite osäker på så jag beställde hem två längder som jag har i andra byxor där jag tyckte den kortare satt bäst.

Kvaliteten kändes helt OK, tillräckligt bra för att jag ville byta och inte lämna tillbaka dem. Hade lite funderingar på formen dock, de kändes lite slappa runt knän, men jag misstänker att det kan ha med storleken att göra.

Beställde också hem 10st basis muscle tees som satt bra. De kändes lite tunna i tyget så får se hur många tvättar de klarar.

Vart är kläderna tillverkade?

Av Primary

Riktigt kul med så många inlägg! Känns som att många ändå har relativt låg surf och möjlighet till Wifi över dagen. Själv har jag endast tillgängligt wifi hemma och inget på jobbet + lång pendlingstid vilket gör att surfen äts upp.

Skrivet av Jacob:

Tele2 "Obegränsad Snabbare"

  • 40 GB inom EU/EES & 26 länder länder utanför EU/EES

  • 5G upp till 250 Mbit/s

  • Internationella samtal till över 60 länder i 1 000 minuter per månad

  • 199 kronor (ordinarie pris 499 kronor)

Jag var lite småjobbig i förhandlingarna senast 😬 Nämnvärt är att jag även har Bredband 250/250 hos Tele2 som jag fick ned från 549 till 299 kronor. Fick därigenom mängdrabatt på 100 kronor för telefonabonnemanget, som annars skulle ligga på 299 kronor. Summa summarum 498 kronor i månaden för båda delar!

Riktigt bra förhandlat helt enkelt!
Vad har du för hemlighet är ute efter ny telefon (iphone 15 pro) + abonnemang. kan få samma deal hos Comviq som jag har idag, alltså 30gb för 175kr eller 80 gb för 245kr månaden, ringde till tele2 och förklarade vad jag fått för erbjudande hos comviq men tele2 gav mig ingen rabatt alls utan erbjöd obegränsad snabb för 399kr månaden + telefon.

Av Primary

Vad betalar ni för ert mobilabonnemang?

Hej,

Jag försökte hitta en tråd där det är samlat vad folk betalar för sitt mobilabonnemang men även vad man får för pengen. Om det redan finns någon liknande tråd så ber jag om ursäkt.

Det jag tänker mig är att man svarar något i stil med:

- Operatör
- Surfmängd
- Pris

Sen kan man komplettera med frisamtal (inrikes + utrikes), surf utomlands osv osv.

Detta kan vara bra underlag för när man vid nästa förhandling med operatören vet vad de kan erbjuda. Jag har vid två tillfällen senaste åren ringt in och prutat på abonnemanget och lyckats ganska bra tycker jag själv, men vem vet, kanske finns någon som klarat det bättre.
Mitt abonnemang är:

- Comviq
- Surfmängd: 30GB
- Pris: 175kr/månaden, detta har jag fått som en deal som gäller i ett år, men har kunnat ringa in för att förnya dealen varje år när man "hotat" med att byta operatör

Fyll gärna på vad ni har för knep för att slippa betala hutlösa summor till operatören

Av Primary

Värme påskyndar åldring av material.
Hur mycket det påverkar är dock svårt att säga något om såvida man inte gjort provning på just detta. Om det påverkar någon märkbar skillnad är väl den stora frågan.

Av Primary

Stranger things
Peaky blinders(!!)
Sons of Anarchy

Av Primary

Körde DDU och avinstallerade de gamla rutinerna och installerade om och nu funkar det bra! Tack så mycket!

Av Primary

Grafikkortet krånglar vid mer krävande spel

Hej,

Jag har problem när jag försöker spela Battlefield 2042. Spelet går igång och efter några sekunder/minuter i spelet krashar det och jag får felmeddelande.

Detta får jag vid Battlefield:

Fick liknande problem med Warzone 2 men testade spela lite ikväll och det verkade funka bra nu efter uppdatering av både spel och drivrutiner.

Datorn:
CPU: Intel i5 12600k
Motherboard: MSI PRO z690-A Wifi ddr4
RAM: 32GB ddr4 3200mhz
GPU: GTX 970 4GB (begagnat och lånat på obestämd tid från en kompis)
SSD: Samsung 980 1TB
PSU: Seasonic Focus GX 750W

uppdaterat till de senaste drivrutinerna via nvidia experience, kan spela CSGO och Dota2 utan problem och har stabil fps (med låga inställningar 1080p), temperaturerna på CPU och GPU ligger båda och pendlar mellan 55 och 65 grader. Någon som har någon aning varför detta sker eller är det så att grafikkortet helt enkelt vill gå i pension?

Tack på förhand!

Av Primary

Jag har studerat Maskinteknik 300hp i Karlstad och jobbar nu i Stockholm, har jobbat i ca 3,5 år nu. Den känsla jag fått från mitt arbete men också kompisar är att det är nästan ingen som bryr sig vart man studerat, hur du är som person och vad du vill jobba med avgör extremt mycket mer. Både Linköping och Uppsala är väldigt fina och respekterade skolor, Linköping är väl eventuellt något mer välkänd när det gäller tekniska skolan men man ska inte underskatta Uppsalas forskning inom det tekniska området. T.ex. har Uppsala över 100 forskare som sitter och jobbar med framtidens batterier och är mest framstående i Sverige om inte norden/norra europa med detta.

Så kolla istället på lite sånt som är runtomkring, hur lätt det är med bostad, studentlivet, om du redan har kompisar där, nära till familj osv osv. Det är ändå sånt som kan vara avgörande för din studietid. Uppsala verkar har riktigt kul studentliv med deras nationer och traditioner medan Linköping kör sina föreningar och verkar ha ritktigt bra sammanhållning och ståhej också.

Jag tror det kommer bli bra oavsett vart du väljer, är som sagt väldigt bra skolor med bra studentliv och fina städer båda två.

Av Primary

Hur är det med Renault Talisman kombi då? Någon som har några erfarenheter kring den bilen? inte så populär i sverige vad det verkar men många taxi bilar av denna modell (bra betyg?) Tycker personligen att den ser väldigt bra ut och verkar ha gott om plats!

https://cdn1.mestmotor.se/YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEwOTM5OTg7czoxOi...

Av Primary

Har läst lite nu i tråden och håller med tidigare om att en dator för 20000 är overkill om man endast ska spela Dota2. Jag själv spelar mycket dota med en dator med följande komponenter:

https://komponentkoll.se/bild/lsYUl.png

+ ett gammalt GTX 970, (väntar på bättre tider för inköp av ett nytt)

Spelar 1920x1080 med en skärm på 60hz, högsta inställningarna på grafiken i spelet och kommer nästintill aldrig under 60 fps, oavsett hur långt in i matchen det är eller hur stora fighter det är.

Visst du kan köpa en dator för 20k och då är du säker på att nästan oavsett vad du plockar ihop så kommer det funka bra i Dota, men vill värna lite om dina pengar så kan du hitta något billigare som fortfarande kommer prestera bra i dota utan problem.

Plockade ihop denna lite snabbt:

https://komponentkoll.se/bild/hWSNM.png

och om du vill ha med intel:

https://komponentkoll.se/bild/Jkqtv.png

Sen kan du köpa till windowsnyckel online från någon webbsida.

Av Primary

Du kan väl alltid höra av dig och bolla med mäklaren? Dom ska ju vara där och svara på frågor både innan men även efter köpet.

Av Primary

Kolla även så moderkortet är monterat med distanserna mellan moderkort och chassi! Om det inte sitter distanser däremellan löper det stor risk att kortslutas!

Av Primary
Skrivet av Xyborg:

Man kan rent juridiskt ge bort bilen utan att ta betalt. Det spelar ingen roll. Men undersök noga möjligheten att reglera återlämnandet i avtal etc. För risken (för framförallt er släkting) är ju att ni helt enkelt säger "nej, den här bilen är min nu. Den är registrerad på mig och jag vill inte ge tillbaka den".

Det har vi tänkt att göra, se till så det finns ett bra kontrakt så släktingen inte behöver oroa sig över det (inte för att vi har tänkt den agendan heller). Det vi även tänkt är att betala släktingen en månadsavgift/hyra för bilen för allmänt slitage med mera så.

Skrivet av walkir:

Låter konstigt! Har du ringt och kollat med kommunen? I Stockholm (via Stockholms Stad) går det fint att ha boendeparkering på en annans bil så länge det finns ett intyg från ägaren.

Funkade fint när jag hade sommarbil sist. Den enda "extra" kostnaden var 300:- som administrationsavgift vid ansökan.

Bilen och ägarna i sig bor i Skåne, men snart ska den rulla i Stockholm igen.

Att skriva över bilen fram och tillbaka kan medföra extra kostnader när bilen försäkras.

Helförsäkring i Skåne är billigare än en halvförsäkring i Stockholm.

Skrivet av SuperSverker:

Jag har extremt svårt att tro att det är omöjligt. Frågan är om det är enklare att ringa och kolla, eller att skriva en bil fram och tillbaka med skatt, försäkring, värdeminskning, kontrakt, risk för den som lånar ut bilen etc?

Bara för att det står någonstans innebär det inte att det är omöjligt att ändra på. Om du kan förhindra 98% av de som läser det och tänker "Äsch, jag skiter i det för det lät jobbigt" så har du minskat arbetsbördan och ev. administration enormt.

Men det innebär ändå att dem sista 2% faktiskt kan få hjälp

https://parkering.stockholm/boendeparkering/

Står rätt tydligt edit*

Saxade fel text, ändrat.

Detta låter ju väldigt bra. Det är dock Solna kommun, och vad jag har hittat på hemsidan verkar de lite hårdare kring att man måste äga bilen själv.

https://www.solna.se/boende--miljo/parkera-i-solna/boendepark...

Saxat:
"Du kan få boendeparkering för arbetsgivarens fordon eller om du har ett leasingavtal med billeasingföretag. Däremot ryms inte privata hyres- eller låneavtal/överenskommelser i undantaget från grundregeln om att sökande ska äga fordonet"

Eller hittar ni eller kanske gjort något annat för att få igenom något liknande?
Kanske ska kontakta kommunen och fråga direkt.

Av Primary

Byta ägare av bil temporärt

Hej,

Jag och min tjej har frågat en annan familjemedlem om vi kan få låna hans vinterbil över sommaren. Där vi bor så finns det boendeparkering som kostar 1000kr för 90dagar, har man inte boendeparkering utan kör med vanlig parkering så kostar parkeringen ca 100kr för 1 dygn…
Men, för att kunna nyttja boendeparkeringen måste fordonet ägas av en person som är skriven i den kommun som boendeparkeringen gäller för, det får inte vara låne/hyrbilar.

Så mina frågor är nu, är det möjligt att bara skriva över bilen på någon av oss (mig eller min tjej) i tex maj månad för att sen skriva tillbaka den på familjemedlemmen i höst för att undvika skyhöga parkeringsavgifter?

Finns det några risker med detta?

Bör det finnas någon peng med så man köper bilen av varandra eller kan man egentligen bara ”ge” bort bilen så?

Vi har tänkt att skriva något kontrakt mellan parterna så familjemedlemmen är säker på att han får tillbaka bilen i höst.

Av Primary
Skrivet av twinpat:

tack för svaret. blir ett 3060 ti om dom är en hel del bättre för inte mycket mer pengar. tänkte köpa en ny skäm med om jag redan är igång, kollade nyss och dom är inte så dyra.
om du kan svara på en till fråga. har ett 750 watt Nätaggregat och på kortet står det 750 watt är rekommenderad, man måste inte överstiga rekommendationen?

alla spel jag vill spela funkar fortfarande men det är bara exakt på gränsen så ville ha ett nytt kort för att det inte bara ska funka men också att det ser bra ut.

står det 750w så räcker det 750w, ofta funkar det bra med ett mindre också då grafikkortstillverkarna tar höjd för att en del har dåliga nätagg som inte levererar ordentligt. Du kan testa räkna ut vad ungefärligt din dator kommer dra med godtycklig PSU calculator, googla bara så kommer det upp massor med alternativ

Ja okej, men kör på då isf

Av Primary
Skrivet av twinpat:

tänkte köpa ett från https://www.inet.se/kategori/167/geforce-gtx-rtx?sortColumn=p...

tänkte ett av dom här, ett 3060 bör vara mycket bättre en vad jag har nu (gtx 970)
det finns flera alternativ att välja, finns det en stor skillnad på dom? vilka är bättre?

liten extra grej, har en gammal skärm. de nya grafikkorten har inte dvi-i eller dvi-d eller hur?

Känner du att ditt 970 flaskar? jag byggde precis ny dator men använder mig av ett 970 just nu i förhoppningen att priserna droppar något inom 1-2 år eller iaf att nya generationen kommer.
Min tanke är att du kanske inte behöver köpa ny gpu bara för att de äntligen finns hemma i lager. Utan om det rentutav kan vara bättre (om du inte känner att du behöver mer kräm) att vänta ett år eller så?

Av Primary
Skrivet av Quid:

Uppdaterat SSD och minnen efter era förslag, tack!
https://komponentkoll.se/bild/nGVLr.png

Vad är fördelen med moderkortet?
Jag tänker mig ett RTX 3060TI eller 3070, får se vad jag kan få tag på.

Här har du bra PSU för lite billigare om du vill: https://www.inet.se/produkt/6903699/seasonic-focus-gx-750w

Monteringskit till kylaren hittar du på bequiets hemsida.

Sen vill jag tipsa om meshify 2 compact, något mindre chassi än det du valt, det man tappar är i stora drag hdd hyllorna men dom behöver du ändå inte när du kör m2. https://www.inet.se/produkt/6904694/fractal-design-meshify-2-...

Av Primary
Skrivet av Donnerstal:

Problemet blir med monteringskit, då det ingår i Arctics.

Sen behöver man inte chansa, går ju att kolla upp. Jag skulle dock inte valt den med en 12700k:
https://www.youtube.com/watch?v=G59cpIVUCaE

Edit: Det var dock den här kylaren jag tänkte på när jag valde den andra, så jag byter i mitt inlägg:
https://komponentkoll.se/bild/rNVWl.png

Sant, vill man bygga direkt så medföljer ju kitet arctics (gör det även det med den andra du nu länkade?)
För bequiets kylare kan man beställa ett monteringskit gratis på deras hemsida https://www.bequiet.com/en/insidebequiet/27

Av Primary
Skrivet av Donnerstal:

Tror inte det blir några problem alls.
Men en dyrare hade inte skadat.

https://www.inet.se/produkt/5323104/be-quiet-pure-rock-2
https://www.inet.se/produkt/5320583/be-quiet-dark-rock-4

Något av dessa skulle nog vara bättre alternativ, hade inte chansat på den punkten

Av Primary
Skrivet av Donnerstal:

Tycker att det här kan vara ett bättre alternativ:
https://komponentkoll.se/bild/rLuMr.png

Alternativt med ett 6900 XT eller 3060 Ti beroende på budget:
https://komponentkoll.se/bild/Pifdx.png
https://komponentkoll.se/bild/YwsZr.png

Skrivet av Scarabeo:

15000 var dyrt för ett bygge med 12600K i mitt tycke. Jämför med detta t.ex. som har 12700K och är klart billigare.

https://komponentkoll.se/bild/GOXzy.png

Den kylaren ni valt kommer väl inte fungera speciellt bra då den bara har en TDP på 95W? processorerna ni valt har en TDP på 125W (minst, kan gå upp mer vid hög belastning) då är det bättre med någon bequiet! och beställa monteringskit från bequiet! mot uppvisande av kvitto.