Inlägg

Inlägg som Vlademil har skrivit i forumet
Av Vlademil
Skrivet av Leiri:

Vad gör ni 8h om dagen?
Om ni inte har tidspress varför stressa?
Varför inte testa 3060ti/3080 samt 4070 och 4080 med dlss? Kan ju inte ta mer än max en timme då jag tvivlar på att ni kör en omformatering mellan varje byte.

Tveksam tidsestimering där Jag vill ha det på video om du klarar det. Säkert inte omöjligt iofs...

Sen kan man försöka sätta sig in i en redaktionell roll. Om jag hade tänkt publicera något med mitt namn på så dubbel och trippelkollar jag gärna att allt blir rätt innan. Jag ser hellre att det är genomtänkt och vetenskapligt.

Av Vlademil
Skrivet av laxan96:

Jag ringde HBO supporten för ett tag sedan när vi fick mejlet angående ändringarna på mitt abonnemang med 50% livstidserbjudandet.

Enligt supporten skulle vi som har haft erbjudandet fortsatt få 4K upplösning sen får vi väl se om det stämmer och isf hur länge de håller i sig.

Frågade även om möjligheten att uppgradera till Premium med bibehållen rabatt men var inte möjligt. Däremot sa de på telefonen att man kunde uppgradera till sport abonnemanget med bibehållen rabatt (inte av intresse för mig).

Blir intressant om det stämmer med upplösningen eller om de har ändrats/sa fel.

Har du numret kvar till supporten? Försökte hitta men de har gömt det nånstans. Ska fråga varför svenskt tal försvann på Harry Potter filmerna med nya Max appen.

Av Vlademil

Annonsen är avslutad

Av Vlademil

Sen DLSS 2.0 kom så har jag kört det i alla spel det finns och vissa där det moddats in.

Vem kan klaga på högre fps och samtidig utmärkt antialiasing? Möjligen kompetitiva spelare där råa pixlar kan avgöra matchen, men även där kan det vara bra med AA som tar bort onödigt flimmer i fjärran.

Nu snackar jag i Quality läget främst, men jag har spelat även i Performance vilket funkat bra för att komma upp i 60 fps i vissa spel.

Av Vlademil
Skrivet av Trihxeem:

Personligen tycker jag att det är det rimligt att investera hyfsat mycket i en skärm med tanke på förväntad livslängd.
Folk lägger ju ofta mer på grafikkort än skärm och byter sedan grafikkortet var tredje år eller dyl.
En bra skärm är en fröjd att använda så det kan få kosta.

Dell har sin Alienware variant som kostar 10 500 kr idag. Samma panel men lite fattigare på funktioner.

Av Vlademil
Skrivet av Oliver91:

Hade du en med DSG låda? För vad jag har hört är det fortfarande en väldigt dyr historia och ganska opålitliga.

Nej, haft både en 1.2 TSI manuell och en 1.5 TSI manuell. Idag kör jag Passat GTE, den har 1.4 TSI med DSG6. Gått 14K mil utan problem.

De ska vara dyrare att reparera har jag hört, men modernare (efter 2012 tror jag) lådor är mer pålitliga och antagligen jämförbara med andra typer. Fördelen är ju lite lägre bränsleförbrukning med DSG. Men de är lite smaksak, inte lika mjukkörande som CVT som du säger.

Ledordet med alla VAG-koncern bilar är SERVICE. Man måste serva varje år och DSG lådan har en stor service med vissa intervall, så det är värt att kolla på om denna precis är gjord eller ej.

Av Vlademil
Skrivet av Baxtex:

Leasingen går ut snart och detta passande inte oss så bra så vi vill köpa bil istället. Söker en billig, rymlig,helst automat, bensin eller hybrid och säker kombi då vi ska ha plats för två bilbarnstolar och barnvagn. Prestsbdsn är inte så noga, mest frugan som kör. Kikade lite på Blocket men känns som priserna är helt galna? 10 år gamla V70 med 20 000 mil kostar 100 lax?! Tänkte budget kring 100-150 000kr så el är uteslutet.

Jag får gå på egen erfarenhet och rekommendera Octavia kombi i från 2014 och framåt om man prioriterar utrymmen, säkerhet och lågt pris. Det var vår första "barnbil" och det gick utan problem in barnstolar och barnvagn + packning. Den lilla 1.2 TSI motorn är klen men funkar, hade dock gått upp till 1.4 för smidigare körning, om priset tillåter. Kolla också så det finns någorlunda bra infotainmentsystem på de tidiga modellerna, så man kan ha BT osv.

https://www.blocket.se/annons/1001276906

Samma gäller för Golf som är marginellt mindre rymlig. Kan dock va svårt att hitta lågmilade bilar i denna prisklass.

https://www.blocket.se/annons/1001262062

Finns även i denna variant som Touran om man gillar formatet. Inte lika bensinsnål.

https://www.blocket.se/annons/1000586399

Sen kan man kolla på budgetbilar, eller märken som inte är så populära och se vad man får. Exempelvis här en Fiat Tipo från 2019, några tusen mil, i princip en ny bil, för samma pris som de kraftigt begagnade VW och Skoda bilarna. Den kan dock vara rätt liten, så testa först. Säkerheten har jag inte koll på.

https://www.blocket.se/annons/1001233180

Av Vlademil
Skrivet av 8Tread:

Köper gärna,

Kan hämta 3 Maj på plats, eller skickas.

Vänligen

Roger

Skrivet av EsoxLucius:

Blev skärmen såld?

Skrivet av okunnig123:

Finns skärmen kvar?

OldGamer ändrade sig, så skärmen är fortsatt till salu.

Jag noterar budet på 7500 kr från EsoxLucius. Eftersom det är lite högre än mitt satta pris kan jag ändå tänka mig att skicka.

Av Vlademil
Skrivet av EsoxLucius:

Blev skärmen såld?

Skrivet av okunnig123:

Finns skärmen kvar?

Reserverar skärmen till måndag morgon åt OldGamer. Meddelar här om den blir såld eller ej.

Av Vlademil
Skrivet av 8Tread:

Köper gärna,

Kan hämta 3 Maj på plats, eller skickas.

Vänligen

Roger

Skrivet av 8Tread:

Jag kan skicka förbetald porto bara tejpa på och lämna närmsta postombud.

Vänligen.

Roger

Tack för intresset!

Prioriterar som sagt hämtning för att undvika strul med betalning. Har en till som skrivit via PM om att skicka, och då får det väl bli någon budgivning här i tråden isåfall.

Om den ska skickas ordnar jag gärna det via en säker betallösning som ex Rocker, men då skickas det med DHL om det är lugnt? Måste dock mäta paketet så det passar dem först. Återkommer.

Av Vlademil
Skrivet av Octo:

Har inte kört sen BF2. Jobbade på BF3, men spelade det inte utanför utvecklingen...men här är mina preferenser.
Gillar inte 360 quickscoping gameplay osv, sakta ner det, mer belöning för taktik än reflexer.
Föredrar själv sniper klassen och vill kunna gömma mig effektivt i buskar och avancera långsamt. Bra kamouflage, inga garanterade scope reflexer osv som avslöjar ens position.

Om vi snackar mer teoretiskt vill jag se ett riktigt storskaligt krigsspel med en bestående karta, man får utvinna råvaror, frakta till fabrik för ammo och fordonstillverkning, planera större operationer osv..simulera hela krigsmaskinen. Vet inte hur realistiskt det skulle vara med tanke på serverstorlek, och nivån av samarbete och organisation det skulle krävas.

Helldivers 2 visar ju på hur långt man kan komma med bara illusionen av att ett krig utkämpas, tack vare bra visuella designknep och deras community managers som styr kursen för "kampanjen", utifrån vad spelarna gör. Så jag tror absolut det är görbart, om man gör det smart.

Hell Let Loose har löst delar av detta också rakt i matchen, genom att ingenjörer exempelvis kan undvika frontlinjen helt om de känner för det, och istället satsa på att frakta ammunition till artilleri. Också ett spel där Recon/snipers gör det de faktiskt ska och är bakom fiendens linjer för att recognosera och sabotera. Dock kräver dessa enorma kartor tålamod, och därmed kommer det vara svårt att locka alla spelare (jag tittar på er 15-åringar).

Av Vlademil

Jag önskar mig tidsepok typ 1980-1989 Soviet vs USA, precis som i World in Conflict.

Vill ha banor där typ Burger King i en liten amerikansk stad är en av flaggorna, kontrasterat mot en annan bana som är typ en gömd bunker i Stockholms innerstad. Varför finns det inga svenska banor i BF förresten? Eller har jag glömt av någon??

Mer aktuellt än någonsin, men därför kan nog inte EA göra det. För politiskt. Precis därför kommer ni aldrig få se ett nytt Vietnam. Isåfall är det om 30 år och heter Battlefield Ukraine.

Det bästa vi kan hoppas på är väl att de kombinerar de bästa bitarna från alla tidigare spel och har dedikerade servrar från start. Portal lät ju så lovande, så jag hoppas de kan bygga vidare på det. Battlefield Portal skulle kunna bli sitt eget mer komplett spel, så kan de ha ett mer experimentellt BF för alla dopaminknarkande kids där du kan springa på väggar och ha dance emotes.

Av Vlademil

AOC AGON PRO PD32M - 32" 4K IPS MiniLED 144 Hz

Vann denna Porsche-designade skärm i tävling via Webhallen. Tänkte ge till brorsan men han vill inte ha 4K och så stor skärm, så tänkte kolla om någon här är intresserad.

Oöppnad förpackning, men du får gärna öppna och inspektera innan köp.

AOC AGON PRO PD32M
31'5 tum
4K
IPS MiniLED
144 Hz Adaptive Sync
10 bit färgdjup
DisplayHDR 1400

Tillverkarens hemsida
Pricerunner

Nuvarande pris i butik: 14 000 kr
Mitt pris: 7000 kr

Hämtning prioriteras - men vi kan komma överens om lämning beroende på smidighet.

Läs hela annonsen här

Av Vlademil
Skrivet av danielwerner:

Toppen, tack för svar och att du tog dig tid att testa! Tycker skärmköp alltid känns som man behöver göra avkall på något, men den här skärmen verkar göra det mesta rätt. Det är väl bara det här med DP1.4 som känns lite irriterande när det kommer till framtidssäkerheten, men å andra sidan har jag kört 4k@144hz med DSC i flera år utan att ha reagerat på något.

Kollade förresten upp vad jag kör för brightness på mina nuvarande IPS-skärmar och det är 25/100 så det känns som att jag skulle klara mig fint att låsa skärmen väldigt lågt.

Gällande inbränningar är det nog precis som du säger, att man inte behöver tänka så mycket på det. Kanske bara använda skärmsläckare, vilket jag inte gjort på länge. Mina nuvarande LG-skärmar har dock nån konstig bugg där en eller båda skärmar - endast efter windows update-omstart - fastnar i nåt läge med en stor blå box på skärmen. Kör jag det innan jag lägger mig och vaknar upp med att den stått så hela natten känns det kanske inte jätteroligt med en OLED - eller det kanske är hyfsat lugnt om det handlar om ~8h?

En annan grej jag tänkte på: PG32UCDP; är det en upp- eller nedgradering jämfört med denna? Den har ju möjlighet att gå upp till 480hz i 1080p (en funktion jag aldrig skulle nyttja) men annars anses väl QD-OLED vara lite mer premium än W-OLED?

Så som jag förstått är QD-OLEDs största fördel just nu att den kan ha högre peak brightness även i färgerna, jämfört med WOLED där peak brightness främst ligger i de vita dioderna. Pixelstrukturen gör också att bilden blir lite skarpare, samt att glossy ytbehandling rent tekniskt ser bättre ut i ett nedsläckt rum. Men dessa är inte några extrema skillnader i kvalitet, och hur man upplever bilden är lite subjektivt. Vissa vill också ha mattare ytbehandling t.ex.

Av Vlademil
Skrivet av Heliopause:

Jag ser ingen skillnad, det bara är så. Jag ser inte skillnad på 2-4-8x aa heller, om det inte är stillbild för då syns det. Ser inte det de kallar "tearing", ingen skillnad på de där adaptiva lägena på grafikkort där de ändrar synk (glömt vad det där heter, g-synk?)

Jag är ingen datorspelare, jag håller på med film och ljud, men de som är datorspelare har gett upp med mig för länge sedan.
Skulle jag försöka mig på deras stressande spel så skulle spelakaraktären först&främst inte överleva så länge som "några minuter" och jag skulle gå därifrån kraftigt åksjuk av allt skuttande, zoomande och panorerande i spelet.

Kanske är en åldersgrej, gammal nog att vara farfar till en 20-åring, men inte ens på tiden då det var diskussion mellan 50, 60 och 72hz på crt såg jag nån skillnad. Kanske är det så att vissa inte har den där förmågan att se fps över 50. Däremot störde jag mig på flimret på 60-talet då de visade smalfilm på duk, men det var 16 bilder/sek. kanske är det där nånstans gränsen går för mig.

Ja... Du får väl skatta dig lyckligt lottad som slipper slita sig i håret och spendera pengar för att minimera de problemen 😄

Av Vlademil

Byter först till presets som heter typ Cinema, sRGB, eller liknande om de finns. Annars kan man byta till Warm på färgtemperatur vilket ibland räcker för att fixa vitpunkten någorlunda.

Skärpa kan man sänka oftast, samma med noise smoothing och andra filter som ska göra dålig bildkvalitet bättre. De gör ju oftast mer skada än nytta.

Bildinterpolering då. Har alltid stängt av historiskt, men med OLED har jag fått sätta på igen för att minska judder i vissa filmer. Man måste se det för att förstå, men den blixtsnabba pixlelresponsen gör att scener i filmer med 24 fps där man panorerar horisontellt blir jättehackiga. Med LCD exempelivs finns en naturlig eftersläpning som jämnar ut såna rörelser till en viss grad.

Av Vlademil
Skrivet av Heliopause:

Gamla skrönor jag fortfarande må bemöta emellanåt är att det inte kan finnas "virus" (de menar med det all form av skadlig kod) i apples produkter.

Det där med fps över 60hz. Jag har jämfört vid flera tillfällen och jag ser ingen skillnad alls på 60 och 120. "Men ser du inte att det.." -Nej, jag förstår inte vad de tittar på som ser nån skillnad, jag har verkligen försökt. För mig ser det identiskt lika ut. Så om nån frågar mig säger jag det är detsamma vilken hz det är.

Har du bara tittat på eller har du styrt själv? För om du testar ett snärtigt fps-spel i 120hz eller högre och sen går tillbaka till 60hz efter några minuter så garanterar jag att du KÄNNER skillnad. Jag känner skillnad mellan 60 och 90hz utan problem. Kanske är en vanesak främst - svårare att nedgradera.

Av Vlademil

Gillar utmaningen med små chassin, och jag har mitt miditower på skrivbordet idag, så hade haft nytta av ett mindre. Dock är det ju väldigt dyrt och svårt att hålla temperaturerna i styr. Kände att det var jätteskönt när jag bytte till kompakt midi chassi med högt luftflöde att slippa stressa över hur varmt det blev.

Av Vlademil

F2 = Byt namn på markerad fil. Räknas väl som kortkommando?

Alt + Enter = Växla mellan fullscreen och windowed mode i appar. Används ofta när spel startar i fel läge.

Win + L = Tar dig till låsskärmen. Inte samma som logga ut, utan bara som att stänga locket på en laptop. Bra om man har barn eller känslig info på skärmen.

Windows nya screenshot tool används flitigt också (Win+SHift+S). Men visste du att du kan klistra in bilden direkt efter du har tagit? I en app som stödjer detta då. Använder även redigeringsverktyget man kommer åt genom att klicka på notisen som kommer upp, för markeringspenna etc. Paint behövs tyvärr inte längre ;_;

Ctrl+shift+C/V = Kopiera/klistra utan formatering är användbart i många fall med.

Av Vlademil

Jag tränar ingenting i princip och har aldrig fått kronisk musarm. Jag optimerar så jag sitter med armbågar och handleder i bra vinkel och med bra stöd. Så en bra kontorsstol kanske hjälper?

Det är när jag var på LAN exempelvis som jag fick problem ibland, när komfort inte var prio utan man satt på pinnstol med armbågarna i höjd med öronen.