Inlägg

Inlägg som squix har skrivit i forumet
Av squix

Jag är nyfiken på ljudkvalitet och samtalskvaliten med buds 2 pro.
T. ex så är mina Buds+ värdelösa att använda med mycket bakgrundsljud då de tar upp allt.
Hur är buds 2 pro här?

Av squix
Skrivet av Blazter:

But can it run...

.. MS RÖJ?

😉

Av squix

Nämen kanske skulle 'investera' i quad sli asus strix då, 100 papp endast

Av squix

Typ vart tredje år, men min S10+ som jag bytte mot s22 ultra i år kunde jag nog haft något år till eftersom den fungerade så bra

Av squix
Skrivet av nikwhatsup:

Vad menar du med väjningsplikt på motorväg, detta existerar inte. Det finns endast vanliga körfält och regeln är att du ska hålla dig till höger och köra om till vänster, men du får ju inte köra snabbare än vad hastighetsbegränsningen tillåter.

Håller med om att man inte bör sega i filen längst till vänster, men folk som lägger sig i röven och blinkar på folk som kör om lastbilar i 110 på 110väg borde planera sin körning bättre.

Menar att väldigt många kommer från accelerationsfält till motorväg och tror att de som kör på motorvägen i högerfältet endast ska anpassa sig efter när de bara svänger ut, särskilt om de glömt var gaspedalen sitter.
Resulterar i trafikfarliga situationer med antingen inbromsningar eller tvingande körfältsbyte till vänster för de som kör på motorvägen.

För de som kommer i accelerationsfält gäller det att anpassa sig till hastigheten i trafikflödet och hitta sin lucka och oftast gasa sig in i situationen, ibland bromsa.
De som kör i högerfilen på motorvägen har självklart skyldighet att hjälpa till att släppa in trafik från accelerationsfält, men som sagt är det irriterande allt för ofta att hela skyldigheten faller på de som kör i högerfilen.

Håller med om de som ligger för nära vid hastighetsbegränsning, extra irriterande på landsväg med mörkerkörning och vilt som kräver avstånd för eventuella hårda inbromsningar med väjningsmanöver

Av squix

Kan hålla med om torkarna, men inte lika irriterande som alla idioter som inte kan släppas mobilen, de som saknar blinkers, de som ligger 10-20 under hastighet i vänsterfilen och saknar backspegel, de som i accelerationsfält glömmer bort att gasa och att de har väjningsplikt på motorväg, de som ligger 60 på 70 väg, sedan fortsätter i 60 när det blir 50, helljus dagtid, inte fäster blicken längre än 1cm framför bilen osv osv

Bästa man kan göra är att skratta åt alla nötter och ta ansvar för sig själv samt de för att undvika farliga situationer

Av squix
Skrivet av Enlightener:

Absolut! Uppdaterar mig mer än gärna genom att snacka med medlemmar här på SweClockers. Mina främsta kvarvarande kontakter inom biografvärlden är i Karlstad, och där har teknikintresset sjunkit ganska kraftigt bland de som jobbar kvar.

Trevlig helg och tack för kommentarerna på quizet!

Kanske att det skulle behövas ett nytt reportage om dagens biografteknik snart, då skulle jag kunna hjälpa till.

Trevlig helg!

Av squix
Skrivet av Enlightener:

Det får bli bot och bättring för mig till nästa quiz.
Precis som ni säger tyder allt på att 2,39:1 är vanligast på bio idag. Ber om ursäkt för den missen!

Förlåter ni mig om jag i framtiden skriver ihop en djupdykning i modern biografutrustning?

Hör av dig, kan tipsa lite

Av squix
Skrivet av Enlightener:

Vill inte vara den som är den, men.. 🙂

8kW Xenonlampa är inte vanligast, dessa passar inte ens i en normal bioprojektor, Imax xenon i så fall, men har för mig att det är 7kW i mall of Scandinavia imax.
Vanligast är utan tvivel 2kW och 3kW Xenonkolvar i Sverige.

Formatfrågan är missledande, vanligast för reklam är 1.78:1 I 1.85:1 container eller 2:39:1 i 1.85:1 container.
Film är vanligast i 2.39:1

Förutom det, kul quiz för mestadels gammal teknik!
Ser fram emot nästa bioquiz, med frågor så som vilken bitrate på bild och framerate visades avatar 2 på som teknikdemo?
Alla vet väl att det var hbr 2500Mbit/s bild och 120fps hfr 😂

Mvh
Bioräven

Av squix

Hoppas på att det INTE blir p2w...

Av squix

Gammal veteran får man nog anse sig, har följt sedan start, omregistrerad 2002 p.g.a att jag hade glömt lösenordet och gamla epostadressen var borta för återställning (kanske finns mitt gamla konto kvar i någon backup av databasen? )
Inte den mest aktiva att skriva kanske..

Av squix

ALLT i butiken för bara 49:- 🙂

Av squix

Gick från 2600x till 5800x3D. Trots att jag spelar på min lg oled i 3840x2160 med rtx2070 så blev det en brutal skillnad i alla spel jag spelar.
Gjorde ingen före/efter, men gick från hack till flyt i allt

Av squix

Bytte min 2600x mot 5800x3D, vilket lyft det blev. Tjohoo!

Av squix

Hade jag inte drivit eget företag och relativt nybliven pappa så hade jag nog sökt detta när det vart min hobby sedan 90 talet.

Av squix

Slutade att roota telefoner för kanske 4 år sedan. Känns som om rootandet och custom rom har tappat p.g.a att det inte längre känns nödvändigt med så mycket man kan göra utan root och att uppdateringar rullas ut över lång tid för de flesta Androidlurar.

Av squix

Enkelt svar på min dummaste, från mitten av 90talet: Datorn startade inte, klickade om till 110v på nätagget som då fanns som en röd knapp. Sedan kom jag på att jag glömt sätta i strömkabeln i väggen, så det gjorde jag utan att ställa om... POFF, nätagget pangade och tog med sig alla komponenter i datorn

Av squix

Aj aj aj, inte ok för 15k+ skärm.Frågan är om det bara är denna skärmen eller samsungs qd-oled överlag?

Edit: Enligt uppdatering av artikeln så har samsungs alla qd-oled samma problem, men blir mindre synligt på distans när man har en tv.
Påminner om gamla DLP bakprojektion tv med konvergensfel..

Av squix

Haft Samsung gear s3 frontier i 6 år och den fungerar toppen fortfarande.
Förvånad över att det verkligen är apple watch som dominerar i världen med tanke på hur ful den är som klocka

Av squix
Skrivet av Thomas:

Hrmmm... Lite missnöjd med sista frågan.
DCI 2K är ju en standardiserad upplösning. https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

Att det inte är 1440p vet jag, men det var inte det som frågan gällde.

Håller med. 2K är DCI standard, precis som 4K. Tyvärr används uttryck lite för slappt och det blir fort rörigt. Röda tråden verkar vara att man ofta refererar till förhållandet 16:9. Sista frågan kanske borde varit något i stil med: Vilken av följande är inte en 16:9 upplösning? 🙂