Inlägg

Inlägg som daskedennis har skrivit i forumet
Av daskedennis
Skrivet av Nyckelpiga:

Ja det gör bilden mer flytande. Jag hittade denna efter några dagar men nu vill jag inte vara utan den visst kör man den i max blir det jäkligt konstigt men om man kör den på lagom, typ 2 eller 3 så känns helt plötsligt att ha den avstängd som någonting är trasigt när det hackar så

Jäkligt nöjd i övrigt med tanke på vad jag betalade. Aldrig upplevt så ljusstark tv förut! Kör undertexter i grått för det blir så ljust annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha! Måste jag genast hem och testa

Vart ändrar du undertextfärg? Är det i TVns inställningar eller i själva appen eller vad du nu använder?

Av daskedennis
Skrivet av Nyckelpiga:

@kasc: @daskedennis: @habbarn: @roosterx:

En fråga till er angående motionflow på XF9005.

Jag har min inställd på personlig.

Smoothness: 2
Clearness: min
Cinemotion: hög

Men jag upplever att bilden laggar till lite med jämna mellanrum på typ 10-15 sekunder. Upplever ni någonting liknande?
Hojta till om det hjälper med fullständiga inställningar så får jag plita ner detta ikväll.

Hmm, jag tror att vi har motionflow avstängt. Har aldrig laborerat med det.

Det ska göra bilden mer flytande va? det som kallas "fiskskålseffekten" eller vad det var

Kul att du är nöjd med TVn förresten!

Av daskedennis
Skrivet av Uffe-mannen:

Det är ju ett skitproblem - men centimeterna är svåra här.

Hur funkar en 65" TV (145cm bred) på en 160cm bred bänk? Är det för liten bänk? Eller subjektivt och smaken som baken etc?

TV:n står nu på halvful 180cm bred gammal Beståbänk i bok, utmed med 224cm bred vägg. På vardera sidan står två högtalare - 17cm breda, på stativ som är 28cm breda. Båda högtalarna på bänk med TV ser dumt ut. Högtalare på stativ jämte bänk funkar inte bra - det diffar någon decimeter på utrymmet.

Kikade på dominator: https://www.furniturefarm.se/tv-baenkar/185-dominator-xl.html...

Den skulle uppfylla alla mina krav med högtalare i skåp med receiver etc.. Men dyr.... 160cm bänk med bibehållna stativ kostar 8000kr mindre. Å andra sidan - vardagsrum, många timmar här, pengar lagda på andra möbler och TV.

Trodde bara man köpte TV - men det blev visst mer. Som alltid.

Roade mig med sticksåg och högtalartyg. Sågade om en bestådörr till ram, som kläddes i högtalartyg från Biltema och där bakom centerhögtalare. Blev helt OK. Såg någon som gjort en riktigt snygg variant av detta på vit beståbänk.

Vi har också en 65'' TV som vi satte på en sån här TV bänk från ikea: https://www.ikea.com/se/sv/p/havsta-tv-baenk-med-sockel-gra-2...

Vi tyckte det blev väldigt bra, smidig bänk. men visst TVn är nästan lika bred, men det förhöjer känslan av att TVn är stor

Av daskedennis
Skrivet av SirMacke:

Ska köpa 2070 i sommar, väldigt gärna Asus STRIX som detta:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4965793

Dock har jag ett bekymmer.
Sitter idag med en 144hz-skärm som har DVI och DP.
Tyvärr bugg i FW på just denna modell så kan max få 60hz på DP, så har alltid kört DVI.
Nu är DVI på utdöende, så antingen får jag ta ett kort med DVI:
https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?b=s406601437

Eller köpa ett utan, som Asus ovan och ha någon omvandlare.
Men det krävs väl aktiv omvandlare = dyrt?

Skrivet av Alling:

Vilken skärm har du? När är den köpt?

Då jag antar att det är en så kallad basgamingskärm med 1 920 × 1 080 @ 144 Hz och TN-panel skulle jag (om det verkligen inte går att köra DP) i allmänhet varken köpa en dyr omvandlare eller begränsa mig till grafikkort med DVI, utan hellre köpa en ny skärm.

Håller med, bättre med ny skärm som har ordentligt stöd, om det inte är så att det finns en nyare FW till din skärm där bugen är borta?

Av daskedennis
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Är det någon som kör MC-jeans och typ MC-hoodie här på forumet? Jag har mitt allväderställ men jag funderar på om det går bra med jeans/hoodie(med ryggskena) också på tex kortare turer i stadsmiljö osv. Blir satans varmt i allväder och jobbigt att ha med byte hela tiden. Kevlar eller aramid förstärkta såklart.

Jag har 2 uppsättningar.

Kevlarjeans, MC-skinnjacka, MC-skor (typ sneakers med förstärkta delar). Skönt om man ska någonstans och sen gå omkring, eller när jag kör till jobb med hojen.

Annars har jag raceställ om jag bara ska ut och åka och köra lite mer aktivt så att säga.

Men vad du än väljer så blir det varmt.

Av daskedennis

Undrar om logitech kan göra något liknande med sina lightspeed-möss för att få ner vikten. Inte för att de är tunga (g305 har jag) men ändå.

Kommer inte kunna köra med sladd igen.

Av daskedennis

PUBG är väl erkänt väldigt CPU-tungt? Tänker att en 2600X går väl till ca 4.0Ghz va? även om det är 6c/12t.

Testa som sagt redan ett spel som är mer belastande för GPU

Av daskedennis
Skrivet av Nyckelpiga:

Fasen man ska sluta undersöka saker efter man lagt beställning. Fann det hyfsat kända fenomenet med blooming på just XF9005. Återstår att se hur jag upplever det. Hoppas att det inte är märkbart irritationsmoment.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns på alla LEDs när det är FALD, mer på vissa än på andra. Jag kan märka det när eftertexterna rullar i vitt på en svart bakgrund, annars är det inget jag märkt av på min. Du kan ställa in hur aggressiv FALD ska vara, låg - mellan - hög. Vi kör vår på medium.

Av daskedennis
Skrivet av joeldeluxe:

Uppdateringen går bara att ladda över via USB för tillfället, men har gjort i alla fall min TV betydlig mer rapp. Kommer förmodligen som OTA inom några veckor som då dyker upp på hemskärmen.

https://www.sony.se/electronics/support/articles/00206881

Aha okej, så då är det bara att vänta så borde det komma upp i TVn när det är dags. Orkar inte fippla med USB.

Tack för hjälpen!

Av daskedennis
Skrivet av HaBBarN:

Sista uppdateringen dom pushade ut nu i maj så vart det stor skillnad.

Installeras uppdateringar automatiskt eller måste man själv fixa det i inställningarna nånstans?

Av daskedennis
Skrivet av Nyckelpiga:

Jag kikade igenom Thomas Y fina sammanställning och youtube klipp som hjälpte mycket.

Hade väl inte riktigt tittat så mycket åt Sony för att det var just Sony som gav upp efter 4,5år användning. Å andra sidan var jag mycket nöjd med den.

Kollar på instegsmodeller i toppklassen och då ligger ju faktiskt Sony där med den modellen ni talar om. Dessutom till ett pris på 14k som känns klart överkomligt.

Noterade även att Samsung Q6 fanns i både topp och mellansegment.

Men det korta enkla svaret är helt enkelt att med mina kriterier så är Sony svår att knäcka för den pengen? Hade funderingar på att hålla ut till nästa rea men känns inte värt att vänta 6 månader när man kan plocka upp en 2018 modell idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Den du länkar är Q6F, den sweclockers har med som insteg toppklass är Q6FN. Vet dock inte om det är någon praktiskt skillnad, Q6FN är fortfarande bara kantbelyst.

Ja, Sonyn är svårknäckt för 14000kr. Bra för allt men har inte lägst latens i 1080p-gaming (tror runt 30-40ms) men lite lägre i 4K.
Jag märker inte av något problem när jag spelar på mitt Xbox i alla fall.

Skrivet av KASC:

Jag har den länkade Sony modellen, den är riktigt bra för de pengarna.

Samma här, otroligt nöjda.

Av daskedennis
Skrivet av Nyckelpiga:

Dags för ny 65" TV!

Den förra, Sony KDL-55W807A gav upp för några veckor sedan så är nu nedgraderad till 10år gammal 43" plasma jag hade i förrådet.

Tänkte lägga mig kring 12k men har nu mjuknat att lägga uppåt 15k. Vill ha en uppgradering i form av bild och storlek så kikade först på denna LG 65UK7550PLA:
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lg-65uk7550pla-4k-led-6...

Sen började jag forska lite mer och insåg att jag kanske vill ha bättre svärta och kikade på denna istället LG 65SK8500:
https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/65SK8500/lg-65-4...

Och efter denna så började jag kolla på Samsung QE65Q6FNATXXC:
https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE65Q6FNATXXC/sa...

Hur hade ni tänkt?
Vi tittar TV i ljust rum med många fönster och sitter ca 4m ifrån. Används till liten del för PC-spelade men mest serier och film, inge sport. Ljud har jag gott om redan och använder mig inte alls av smart-TV funktioner som appar osv. utan kör allt via datorn

Jag kollar mest på 2018 år modeller då de ligger lämpligt inom budget.

Samsungen är bara kantbelyst. Sonyn som är länkad ovan är FALD (local dimming). Klart bättre.

Av daskedennis
Skrivet av HaBBarN:

Den är sjukt bra.

LGs 8000-serie är väl IPS? Inte alls samma svärta som Sonys XF9005 i så fall. Däremot klart bättre betraktningsvinklar om ni har bred sittning framför TVn.

Av daskedennis

Säsong 1 var ju ingen höjdare vad gäller prylar man får. Förhoppningsvis blir säsong 2 betydligt bättre och kan locka fler att köpa det. Men behövs nog även en ny karta också.

Av daskedennis
Skrivet av jehuty:

Sitter på en OnePlus 3 just nu och är super nöjd med den. Väntade på att sjuan skulle utannonseras och förmodligen köpa den men priset var en stor besvikelse. Även vanliga OP7 varianten som det inte ens finns ett release datum på är för dyr.

Har tittat på Xiaomi Mi 9 och ASUS Zenfone 6 och den som intresserar mig mest är Mi 9. Snabbknappen som man kan programmera själv, bra kamera (verkar det som), trådlös laddning och under skärmen fingeravtrycksläsare är det som får mig att gilla den.

Zenfone 6 ser riktigt vacker ut på framsidan med bara en skärm men baksidan ser ut som en billig budget telefon med loggan och fult designade kameran som åker upp och ner. Snygg framsida, 5000mAh och stock Android är det som är mest intressant med den telefonen. Motorn kommer garanterat paja men använder aldrig selfie kameran så för mig är det inget problem.

Vill höra vad folk tycker om dom här telefonerna? Om ni kanske inte har erfarenhet av just dom här telefonerna vill jag gärna veta hur företagen är för det är det som kommer avgöra.

Då menar jag t.ex. om mjukvaran är bra? Uppdaterar dom ofta? Får man uppdateringar långt efter att den har släppts (OnePlus ger 3år uppdateringen till sina mobiler t.ex)? Hur är byggkvalitén?

Läste nånstans att notifieringar funkar sisådär på xiaomi. Typ att de försvinner automatiskt nästan direkt efter de kom. Tror det var någon video på youtube. Vet inte om de uppdaterat det.

Av daskedennis
Skrivet av Troberg:

8000kr kanske?
Duger gott och väl till Fortnite.

8000kr?!?

Skulle inte ge mer än 3500-4000kr för den idagsläget.

Av daskedennis

Om jag var dig så skulle jag åka och titta på TV i en butik. Jämför betraktningsvinklar, svärta osv. be att få låna handkontrollen och kolla inställningar osv.

För oss som tittade på LG och Sony så vann Sony XF9005 på klart bättre kontrast över betraktningsvinklarna som var lite sämre än LGn som är IPS, men det gör inget hemma hos oss som inte har jättebred soffa.

Men det är viktigt vad just DU/NI behöver. Ska du ha både kontrast och betraktningsvinklar så är det OLED som gäller, eller Sonys absolut värsta LED-TV Z9F (tror jag denheter) Som har bra vinklar för att vara VA-panel. Men då är vi långt över din prisklass tyvärr.

Av daskedennis
Skrivet av mrqaffe:

Det har gått för lång tid för att du ska kunna ångra köpet med stöd av lagen så säljaren kan välja reparation innan ett återköp kan bli aktuellt om reparationen misslyckas.

Däremot så kan säljaren erbjuda bättre villkor än lagkraven så även om det är osannolikt är det inte förjudet att ta emot en retur.

Fast det har inte gått 6 månader ännu så bevisbördan ligger på säljaren att det är orsakat av köparen.

Kontakta butiken och reklamera är mitt tips.

Av daskedennis
Skrivet av magjoh:

Har tittat på en Sony xf85***** på webhallen men den kanske inte är jämförbar??

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, den är inte direkt jämförbar.

Den är kantbelyst medans XF9005 har FALD (Full Array Local Dimming) och kan bli betydligt ljusstarkare både i SDR och HDR.

Av daskedennis

Sony XF9005 om du kan hitta en för runt 8000kr är ruggigt bra.