Inlägg

Inlägg som Baradet Funkar har skrivit i forumet
Av Baradet Funkar
Skrivet av adfactory:

Tänkte köpa extra kontroller till Kryssboxen eftersom det nu flyttas mellan rum, ska pairas hela tiden... asjobbigt..
Så varför inte egen design?

https://i.imgur.com/RPA1zof.jpg

bra eller anus?

Kanske inte riktigt min smak - lite mycket tyska flaggan över den designen. Annars tycker jag möjligheten att designa egna kontroller är jätterolig. Har suttit mycket tid för att hitta det perfekta utseendet. Har även designat och beställt kontroller till mina barn som julklappar. Väldigt smidigt med glada barn som inte bråkar om någon särskild kontroll.

Av Baradet Funkar
Skrivet av Ureet:

Samma här, men jag köpte precis en ny dator med Windows 11, som inte tycker att den har rätt drivers till dongeln. Ska bråka med den i helgen och se om jag får det att funka.

Kämpa på. Jag fick det att funka på Windows11 på min HTPC i vardagsrummet. I princip samma procedur som till Windows 10 har jag för mig.

Av Baradet Funkar
Skrivet av Najk:

Då är Series S utmärkt för dig då Series X kommer vara overkill då du inte spelar i högre upplösningar. Bara och köpa!

Tack för svar

Skrivet av Alrik:

Älskar alla som säger så. Jag har en s och är otroligt nöjd. Ska dock tilläggas att jag har en väldigt kompetent speldator med men jag har inte kännt att grafiken och fps varit ett problem alls på s

Har också en speldator för framför allt FPS-spel.

Skrivet av appel1:

Alltså, allt hänger på spelen. Spelutvecklarna kan välja hur de vill utnyttja de resurser som finns. Men generellt så stämmer det väl att Series S kör spelen i ungefär motsvarande prestanda fast i 1080p/1440p (förutsatt att spelen kör i 4k på Series X) med kanske något sämre featureset. Är väl några spel tex som valt bort ray tracing på Series S. Digital Foundy har jämfört en hel del spel mellan Series X och S så där kan man ju kolla upp om de tittat på de spel man är intresserad av.

Jag har aldrig varit ute efter det absolut värsta grafiska lull-lullet. Men man vill ju inte att det ska lagga eller bli ospelbart när man valt en svagare konsol. Lite sämre upplösning kan jag stå ut med. Jag bryr mig inte mer om grafiken än att jag faktiskt kan offra lite ögongodis för en konsol som är mindre till storleken. Men man vill ju inte att det om något år ska börja komma spel som bara är för X, inte för S.

Av Baradet Funkar

Undrar ödmjukast om det räcker med en Xbox S om man har en 1080-tv? Har inte har några planer på att uppgradera till någon bättre TV inom en snar framtid. Gillar den mindre storleken på S.

Ursäkt mig om frågan redan varit uppe, men tråden är lång.

Av Baradet Funkar

Är intresserad av paket nr 1. Vad är det du vill ha för det?

Av Baradet Funkar
Skrivet av Quorthon:

Brukar parkera bilen långt ifrån ingången till Ica Maxi där det alltid finns typ 20-30 lediga platser -för att förhoppningsvis undvika bucklor och repor. När man sen har handlat färdigt så kommer man ut och nån jävel har parkerat så nära så jag knappt kan ta mig in i bilen, trots så många lediga platser både till vänster och höger om min bil. Hur korkad får man vara, hur går tankarna liksom?

Detta brukar hända mig också. Jag tror att många tycker det är svårt att köra in rätt i p-rutan på en parkering och därför vill ha en bil i rutan intill att förhålla sig till. Men eftersom man är osäker som bilförare vill man inte parkera där det är för många bilar. Alltså parkerar man på ett tomt område på en stor parkering, men nära en annan bil eftersom man då kan sikta in bilen i p-rutan lättare. Det är min tes på fenomenet i alla fall.

Av Baradet Funkar
Skrivet av Rouge of Darkness:

Intel har väl i princip grafikdel i alla sina cpuer utom vissa.

Skrivet av Newtones:

Intel i5 11500 som sitter i, med asrock h570itx. i5 11500 och högre har uhd 750 integrerad gpu. Stödjer 4k 60hz. Asrock brädan har båda m.2 på framsidan, för enkel kylning, samt har både dp 1.4 och hdmi 2.0. Funkar asbra med powerlimit satt till 95w under boost. Körs som sagt dygnet runt, dessutom ljudlös med noctua l9i och ett par a4x10. Vet inte hur det funkar för spel, förmodligen inte jättebra, men allt annat sköter den galant även vid multitasking.

Ska kolla upp Intel i5 11500, och omkringliggande modeller. Den verkar i alla fall gå att köpa just nu. Tack för tipset.

Av Baradet Funkar
Skrivet av aker:

Vad ska du ha den till? Enbart uppspelning så skulle jag rekommendera en nvidia shield istället.

Mest streaming, men jag vill köra Windows. Tycker att det ger en flexibilitet som gör att man inte låser sig för ett användningsområde.

Av Baradet Funkar

Tips på CPU till HTPC

Hej. Som rubriken säger söker jag efter den vettigaste CPU:n till att bygga en HTPC idag. Behöver varken vara den billigaste eller den bästa/dyraste, utan den som är det smartaste köpet (mest pang för pengarna). Ska köra utan grafikkort så integrerad grafik är grejen. Ryzen 3200G talar många om men den verkar svår att få tag på. Kanske intel har något alternativ? Toppen om någon som har koll kan tipsa vad jag ska leta efter.

Av Baradet Funkar

Vad skulle frakt till Stockholm gå på, tror du?

Av Baradet Funkar
Skrivet av snajk:

Jag kör också på ett K830. Inte jättesmidigt direkt men det är i alla fall bra mycket snyggare och trevligare att använda än det K400 jag hade tidigare. Dessutom har jag varianten där man kan växla mellan BT och deras dongel, så det funkar till teven också (underbart när man ska skriva in lösenord och liknande).

Min svärfar har ett litet med en liten joystick för musen från typ Kjell eller Clas Ohlson men de verkar inte finnas längre. Däremot har amazon en väldig massa alternativ, kolla recensioner bara (och svenska tecken om det är viktigt): https://www.amazon.se/s?k=tangentbord+htpc&ref=nb_sb_noss

Tack för tipset om Amazon. Hade inte tänkt på att kolla där. Hade något riktigt billigt tangentbord i tv-soffan för länge sedan. Formatet var perfekt, men det funkade rätt dåligt. Få se vad jag kan hitta på Amazon. Om det finns något fynd.

Av Baradet Funkar

Tack för svar. De är säkert bra men är inte så kompakta till storleken att de är intressanta. Det är det som har gjort diNovon så bra.

Av Baradet Funkar

Tips på nytt HTPC-tangentbord

Mitt numera tio år gamla och välanvända Logitech diNovo mini håller på att ge upp. Den verkar inte finnas till försäljning längre, så vad ska jag köpa i stället? Någon som kan tipsa om något bra. Vill helst att det ska vara en enhet (inte mus plus tangentbord), compact storlek, nordisk layout.

Det kan vara svårt att tänka nytt när man är så van att använda en viss pryl på ett visst sätt, men om någon vill tipsa om något annat sätt att styra HTPC:n så är jag öppen för det. Svårast att kompromissa blir nog med att det bara ska vara en enhet. I mitt hem har saker en tendens att få egna ben = barnen dräller runt med sakerna.

Av Baradet Funkar

Hur köpa Robux som julklapp?

Hej. Undrar ödmjukast om någon vet hur man köper Robux enklast för att ge bort i present? Dottern älskar Roblox och önskar sig spelvalutan Robux i julklapp. Köper det gärna men skulle vilja ge det som en inslagen present (typ presentkort), inte bara att jag loggar in och tankar det på hennes konto. Så, någon som vet om det går att fixa? Har googlat runt men hittar inget entydigt svar.

Av Baradet Funkar

Kanske det här blir ett inlägg lite off-topic, men nu när Xbox One är på väg att ersättas efter sju år kan jag inte låta blir att tänka lite på gamla Xbox360 som ersattes av XOne 2013 (360 lanserades 2005). Tror jag köpte min 360 runt 2007, som jag sedan bytte in mot lite pengar imellan till en slim i något sorts utbytesprogram runt 2010. Och den konsolen tuffar fortfarande på ute i vår sommarstuga. Var där i helgen och stängde för säsongen och barnen kastar sig över handkontrollerna och spelar mer än gärna diverse lego-spel och plattformsspel med mera. Just den där slim-varianten av 360 har jag varit grymt nöjd med och Microsoft pumpar ut 360-spel varje månad i GWG som man kan fortsätta spela på den. Jag bara tycker att det är en sjukt bra konsol och många spel där fotorealism inte är det viktigaste ser fortfarande grymt bra ut på den. Dessutom tycker jag att gränssnittet egentligen är mycket renare och mindre plottrigt än det på XOne även om funktionerna är färre. Finns inte så många appar, men Netflixappen funkar fortfarande i alla fall. Perfekt för sommarstugan alltså, så där kommer den antagligen att få tuffa på så länge den håller.

Av Baradet Funkar
Skrivet av tuffodum:

Samma här. Sålde min X men kommer troligen köpa tillbaka en X och avvaktar ett tag. X tycker jag gör jobbet alldeles utmärkt för det jag spelar.

Siktar på att köpa en ny X vid Black Friday 2021 eller så. Då borde priset gått ner en aning och eventuella barnsjukdomar (typ RRoD eller liknande) vara åtgärdade.

Någon som vet hur det blir med Games with Gold. Kommer det börja omfatta spel som är exklusiva för XsX i något läge?

Av Baradet Funkar
Skrivet av Microapple:

Sist när jag köpte med deras erbjudande om Ultimate för 10kr så matchade dom det till dina kvarvarande guldmånader.
T.ex. för mig, jag hade ca 6 mån kvar på mitt guld, köpte 12 mån till innan jag signade upp på deras erbjudande för 10kr. Det slutade med 18 mån ultimate för 10kr.
Om det fortfarande är samma skulle jag ha köpt mer guld innan jag använder erbjudandet.

Gjorde exakt samma. Köpte på mig 24 månader Gold innan jag uppdaterade till Ultimate för 10 kr. Fick då Ultimate för alla 24 månader jag hade förbetalt Gold för endast en tia. Det här var i våras.

Av Baradet Funkar

Kan bara instämma i allt beröm här i tråden. Förutom att det blev väldigt snyggt tycker jag också att konstruktionen borde ge ett väldigt bra luftflöde. Så smart tänkt att om någon stor tillverkare av chassin ser detta, så kommer det att bli kopierat.

Av Baradet Funkar
Skrivet av MatteKholm:

Byggde i ett ett Phantex Eclipse P400S till grabben, och det känns som det är rätt bra ventilerat, minst lika bra som mitt Fractal Define S, vilket är knäpptyst (nästan) med ett 1060 GTX i. Så det är nog så att 580 korten är varmare och behöver låta mer än jag är van vid. Tack för all hjälp, får väl fundera hur jag ska lösa det..

Har ett 580 4gb i en av mina datorer. Det är helt knäpptyst upp till en ganska hög temperatur, till viss del beroende på vilka inställningar man gör, men sedan tar det verkligen fart. Men vid spelande som pressar kortet har jag ändå lurar på mig och hör ingenting. För övrigt kommer min grabb inom kort få ta över den datorn och jag köper en ny till mig själv.....

Av Baradet Funkar
Skrivet av MatteKholm:

Det är ett Powercolour Red Dragon.

580-korten kan bli rätt varma så att fläktarna måste ösa på. Men innan du springer iväg och köper ett helt nytt kort så kan du prova att laborera lite med fläktkurvorna, för fläktarna kanske går onödigt mycket i förhållande till temperaturen. och även se till att luftflödet i lådan är bra. Är det dåligt kanske det inte spelar någon roll om du köper ett "tyst" kort, fläktarna kommer ändå att få jobba om lådan är varm.